Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Undervisningsspil ET STUDIEOMRÅDE OG KOM/IT PROJEKT.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Undervisningsspil ET STUDIEOMRÅDE OG KOM/IT PROJEKT."— Præsentationens transcript:

1 Undervisningsspil ET STUDIEOMRÅDE OG KOM/IT PROJEKT

2 Belbins teamroller  Belbins 9 teamroller er udviklet af den engelske doktor i psykologi, Meredith Belbin, der via studier af bl.a. 120 lederteams over 9 år har uddraget en række centrale sammenhænge til forståelse af, hvordan mennesker samarbejder. Dr. Belbin finder, at følgende 9 teamroller, eller adfærdskarakteristika, bør være til stede i teams, for at sikre effektivitet og kvalitet.  Således siger Dr. Meredith Belbin: “I en gruppe er det balancen, der er afgørende. Det, der er brug for, er ikke velafbalancerede individer, men individer, som er godt afbalanceret i forhold til hinanden. På den måde kan menneskers svage sider stives af og de stærke udnyttes fuldt ud”. IdémandAnalysatorSpecialist OpstarterOrganisatorAfslutter KoordinatorKontaktskaberFormidler

3 IDÉMAND Beskrivelse af rollen og bidraget til teamarbejdet Tilladelige svagheder, der kan følge med rollen Begavet, kreativ og idérig. Ser vanskelige problemstillinger fra nye vinkler. Kan være svag i sin kommunikation med andre. Glemsom og ikke praktisk anlagt. Kritikfølsom.

4 KONTAKTSKABER Beskrivelse af rollen og bidraget til teamarbejdet Tilladelige svagheder, der kan følge med rollen Udadvendt, entusiastisk, nysgerrig og meddelsom. Undersøger muligheder. Skaber kontakter Flygtig. Taber let interessen, når den første entusiasme har lagt sig. Taler meget.

5 KOORDINATOR Beskrivelse af rollen og bidraget til teamarbejdet Tilladelige svagheder, der kan følge med rollen Moden, selvsikker og tillidsfuld. Kan prioritere. Klargør mål og frembringer beslutninger. Har øje for andres talenter. Kan have en tendens til at manipulere og være imperiebygger. Ikke nødvendigvis den mest vidende i teamet.

6 OPSTARTER Beskrivelse af rollen og bidraget til teamarbejdet Tilladelige svagheder, der kan følge med rollen Dynamisk, højt gearet og rastløs. Udfordrer og skaber pres, finder veje uden om forhindringer. Kan have et heftigt temperament. Er utålmodig, påståelig og stædig. Kan virke provokerende.

7 ANALYSATOR Beskrivelse af rollen og bidraget til teamarbejdet Tilladelige svagheder, der kan følge med rollen Analytisk, nøgtern og objektiv. Præcis dømmekraft. Ser alle rationelle aspekter af en sag. Opfattes ofte som meget direkte, kritisk og skeptisk. Noget træg og ikke så inspirerende for andre.

8 FORMIDLER Beskrivelse af rollen og bidraget til teamarbejdet Tilladelige svagheder, der kan følge med rollen Socialt orienteret, udadvendt og skarpt iagttagende. Sensitiv, diplomatisk og fleksibel. God lytter. Undgår gnidninger og skaber et godt klima. Kan være ubeslutsom og usikker i afgørende situationer. Kan være overfølsom.

9 ORGANISATOR Beskrivelse af rollen og bidraget til teamarbejdet Tilladelige svagheder, der kan følge med rollen Disciplineret, pålidelig og loyal. Effektiv i gennemførende faser. Realistisk og praktisk. Noget ufleksibel. Reagerer langsomt overfor nye muligheder og er langsom i sin tilpasning.

10 AFSLUTTER Beskrivelse af rollen og bidraget til teamarbejdet Tilladelige svagheder, der kan følge med rollen Omhyggelig og samvittighedsfuld. Leder efter fejl og forglemmelser. Perfektionistisk, vedholdende og præcis. Kan have en tendens til at bekymre sig unødvendigt. Emsig samt bange for at begå fejl. Utilbøjelig til at delegere.

11 SPECIALIST Beskrivelse af rollen og bidraget til teamarbejdet Tilladelige svagheder, der kan følge med rollen Bidrager med specialviden og tekniske færdigheder. Stærk fagligt engagement og selvtillid. Meget koncentreret om sine mål og opgaver. Tendens til at isolere sig og være uinteresseret i andre mennesker. Vogter sit område og bidrager snævert inden for dette.

12 OPGAVE - BELBIN  Besøg siden: https://goo.gl/Q8wPxi  Du har 10 point Fordel disse point på de forskellige roller du føler beskriver dig

13 BELBIN FORTSAT

14 DANNELSE AF GRUPPER

15 Undervisningsspil NU TIL SELVE KOM/IT OPGAVEN

16

17 Opgaven – selve spillet  Lav en prototype af et undervisnings / seriøst spil  Spillet kan være et fag I kender til på HTX, eller noget helt andet.  Det faglige i spillet skal defineres i samarbejde med en lærer, eller anden fagperson med indsigt i målgruppen  I skal nå at teste spillet på målgruppen  Udviklingsværktøjet er op til jer – der er dog grænser for, hvor mange værktøjer jeg kan hjælpe jer med.

18 Opgaven - Rapporten  Skal være mellem 15 og 20 normalsider (2300 tegn inkl mellemrum / per side) (kun korpus tæller med)  Der skal laves en målgruppeanalyse  Der skal laves en kvantitativ undersøgelse (kan med fordel laves i starten af forløbet)  Der skal laves en klientanalyse og en analyse af afsender / formidlingsforholdene for spillet.

19 Opgaven - SO  Gruppedannelse med en Belbin profil  Tidplan for projektforløbet  Midmap / problemtræ  Der laves en fælles logbog, som deles med link på fronter  Rapporten overholder regler om citat og kildeangivelser  Selve projektet kombinerer viden fra flere forskellige fag.

20 Evaluering  Inden I går i gang med projektet, skal i udarbejde en pitch og problemformulering. Denne skal godkendes af mig inden i fortsætter med opgaven.  I marts måned vil vi afholde en midtvejsevaluering, hvor grupperne viser deres ideer, skitser, eventuel prototype, og giver en status for deres projekt.  Aflevering af projektet er søndag den 1. maj kl. 21:00 Dette tidspunkt er ufravigelig da jeg skal have tid til, at læse opgaven igennem inden jeg skal give jer årskarakterer. Der vil ikke blive lavet ”For-sent” mapper, og er opgaven ikke afleveret inden deadline, vil karakteren for opgaven blive angivet som -03.

21 Undervisning under projektet  Der vil være workshops i løbet af projektet. Disse vil blive planlagt og afviklet ud fra de spørgsmål og de problemstillinger jeg kan se i projektperioden.  Workshops vil være frivillige at deltage i  Der er mødepligt til alle undervisningstimer, men der kan gives dispensation for eksternt arbejde i forbindelse med målgruppen / ”kunden”.

22 GOD ARBEJDSLYST


Download ppt "Undervisningsspil ET STUDIEOMRÅDE OG KOM/IT PROJEKT."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google