Cosinusrelationerne De sidste formler i skal kunne er cosinusrelationerne eller Den udvidede Pythagoras’ sætning som den også kaldes. I modsætning til.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
(tryk en tast for at starte)
Advertisements

Den lille Mads.
Vektorer i planen Regneregler Definition Begreber Definition af:
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Sinus og Cosinus.
BIOANALYTIKERES KERNEFAGLIGHED OG PROFESSIONSIDENTITET
Rente- og annuitetsregning
Udregning af kvadratsætninger
Separation af de variable
Hvordan har du det? 2010 | Unge Disposition • Datagrundlag for HHDD2010 – unge • Fysisk helbred/trivsel - Selvvurderet helbred • Psykisk.
Overlyshastighed.
Reduktion AM 2009.
Herunder bevis for punkt-plan afstandsformlen
Beviser og ”Overbeviser”
Parabler, 2. gradspolynomier og 2.gradsligninger
Fælles Mål 2009 – konklusioner
Funktioners parametre Beviser
F 45. Lad os se på et konkret eksempel… 45° 10 m 20 cm 8 m 5 m 2 m 3 m HOV!Der mangler jo noget… Øjenhøjden er 2m 20 cm = 10m 20 cm = 1000cm 20 : 1000.
Skabelsen Da Gud i sin kærlighed havde skabt manden og kvinden – betragtede han sit værk , og sagde:
Der er tiltrækningskraft mellem alle genstande lige fra de mindste partikler til de største himmellegemer... … og kraften kan beregnes…
Algoritme for anden grads ligninger
Lineære funktioner AM/ Maj 2006
2. gradspolynomier og parabler
Overvej, at trekanterne DOKD og DOFG er ensvinklede
Lav en tilfældig retvinklet trekant
Tværfagligt projekt med matematik og billedkunst
Differentalkvotient af cos(x) og sin(x) og tan(x)
Areal og Integral AM/2011.
Sinusrelation Cosinusrelation
Regn med sinus, cosinus og tangens i retvinklede trekanter
Reduktion AM 2009.
Lav en tilfældig retvinklet trekant
Blogging i Patent- og Varemærkestyrelsen Ana Petrina og Anders Due Bedst på nettet, 20. november 2007.
FEN Diskret matematik/Seminar 3 - proofs 1 Beviser Et bevis er en argumentation, som overbeviser om, at en påstand er sand, påstanden kaldes.
1 Bevisteknikker. 2 Bevisteknikker (relevant både ved design og verifikation) Teorem: Der findes uendeligt mange primtal Bevis: Antag at der findes et.
Sinus, cosinus og tangens
Samarbejdsøvelse En lille øvelse, hvor man samtidig får lejlighed til at vise sin kreativitet.
2. gradsfunktioner.
Afledet funktion Her har jeg tegnet f(x) og f’(x)=g(x)
Ap. G. 2:37-47: Da de hørte det, stak det dem i hjertet, og de spurgte Peter og de andre apostle: »Hvad skal vi gøre, brødre?« Peter svarede: »Omvend.
1 Design, analyse og verifikation. 2 Design Bevisteknikker Design ved hjælp at matematisk induktion Analyse O-notation Logaritmer Binær søgning Verifikation.
Kombinatorik, sandsynlighed og statistik
RUMLIGT KOORDINATSYSTEM
Trigonometri – 6. og sidste forløb i 10G
Rente og annuitetsregning
Pythagoras Et bevis IM.
Kære forældre i de nye 0.-klasser! Velkommen til skolen til jer og jeres børn. Velkommen til en snak om samarbejde.
Geometri i Plan og Rum Pointer.
Reduktion AM 2009.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Hvis det i trekant ABC gælder, at vinkel C = 90º, er a2 + b2 = c2
Præsentationens transcript:

Cosinusrelationerne De sidste formler i skal kunne er cosinusrelationerne eller Den udvidede Pythagoras’ sætning som den også kaldes. I modsætning til de formler I tidligere har lært så gælder cosinusrelationer for ALLE trekanter, altså ikke kun for de retvinklede. Man siger også at cosinusrelationerne gælder for vilkårlige trekanter, hvilket bare betyder at de kan bruges på alle trekanter uanset typen.

Cosinusrelationerne Cosinusrelationerne siger at for enhver trekant ABC gælder at: c2 = a2 +b2 -2ab∙cos C og b2 = a2 +c2 -2ac∙cos B a2 = b2 +c2 -2bc∙cos A Med ord vil det sige, at man kan finde sidelængde og vinkler i enhver trekant hvis man kender enten alle sidelængderne eller 2 sider og vinklen imellem dem.

Cosinusrelationerne Lad os kigge på et par eksempler for helt at forstå hvad cosinusrelationerne kan bruges til. Eksempel 1: Vi kender alle tre sider. Vi får nu givet at a = 4 og b = 7 og c = 8. Vi indsætter siderne i formlerne én efter én. c2 = a2 +b2 -2ab∙cos C og b2 = a2 +c2 -2ac∙cos B a2 = b2 +c2 -2bc∙cos A

Cosinusrelationerne Ved at sætte sider ind i de andre formler kan vi bagefter finde både A og B. I vil så få at A = 29,9947o B = 61,0284o

Cosinusrelationerne Eksempel 1: Vi kender to sider og vinklen imellem dem. Vi får nu givet at b = 5 og c = 6 og A = 47o. Det første vi gør er at overveje hvilken formel vi skal bruge. Og det vi kan se er at den eneste formel der indeholder b, c og A er den sidste så det er nok den vi skal bruge. c2 = a2 +b2 -2ab∙cos C og b2 = a2 +c2 -2ac∙cos B a2 = b2 +c2 -2bc∙cos A

Cosinusrelationerne Da vi nu har alle 3 sider kan vi gøre som i eksempel 1 og finde de øvrige 2 vinkler B og C. Hvis I regner efter vil I få at B = 54,6909o C = 78,3091o

TILLYKKE I kan nu også beregne sider og vinkler i trekanter der ikke er retvinklede, kast jer over opgavehæftet og arbejd videre. God fornøjelse.