Instruktion og øvelser

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Aerob distance – 12 min. test
Advertisements

Photo story. Velkommen til denne lille manual omkring Photo Story 1.Du kan vælge at se hele filmen og detaljeret se hvordan du bedst kommer i gang med.
Praktiske øvelser Din krops sundhed.
Jeg er flyttemand Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Jeg kører bus Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Kriterier for korrekt udførelse af Coretest; RYG.
Principper for Forflytning
Tonusforstyrrelser Emne: Fokusere på fodstøtternes placering med en neurodynamisk indgangsvinkel Marianne Press Nielsen, Rikke Grønfeldt, Karen Nielsen,
Lars Buch Bevægeapperatet
Denne præsentation er specielt for begyndere. Se hele serien igennem før start. Hav værktøj og ler klart. GOD FORNØJELSE.
Grundlæggende principper for anlæggelse af kompressionsbandager.
Kropsbevidsthed og forflytning
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
5 min. abs 30 sek. hver.
Træningskort - Coretræning
Eksamen Fokus på mundtlig eksamen, men siger lidt om skriftlig også…Dagen før, eksamensdagen, roller skr. Eksamen.
Dommer bord Pointdommer Kampleder Coach Chung Coach Hong Dommer bord Pointdommer Kampleder Coach Chung Coach Hong Kampbanen (blå) 8 x 8 m.
Knudsgaard – lav selv dine trækul Maj 2007 Mikkel & Ole
Videreudvikling af ide 2&2
Labans bevægelseskvaliteter
Sådan bruger Du et digitalvideokamera:SONY TRV 25E.
Øget fylde ved venstre knæ og fod - obs tumor hos barn på 1 år Rtg 10 mdr. og UL 12 mdr. gammel.
Thomas Tolstrup MT Met skulder/arm Thomas Tolstrup MT Thomas Tolstrup.
Mikrotræningspas.
Første hjælps kursus 12 timer Lektion 1 til 4.
Hvad ser du? (..et ansigt - eller ordet “Liar”).
RUL Grønlænderrulninger. Næsten alle kajakroere ønsker at beherske et rul, men det er ikke alle det lykkes for. Et tilbagevendende problem er ”hoftevrikket”.
Uligheder.
Ebola – påtagning af værnemidler 1
Anlæggelsesvejledning kompressionsbind
Vi er tilfredse med ArjoHuntleigh Carino bruse og toiletstol Fordi:
Svaleredeøregryde KvK v. Oleflemming Nielsen Svaleredeøregryde KvK v. Oleflemming Nielsen Vikingernes suppegryde Vikingernes suppegryde Har navn efter.
Eksamensangst. Fredensborg den 9 maj..
Eksamen Fokus på mundtlig eksamen, men siger lidt om skriftlig også…Dagen før, eksamensdagen, roller skr. Eksamen.
Bliv stærk i forflytning
Jeg kører truck Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Jeg kører lastbil Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Creative Platform Learning Emne: DEMOKRATI. 22. JA – Vi har lavet en fejl (med kategori og klap) 1.Find sammen to & to med en der har samme sportsinteresser.
Sundhed for personbefordringschauffører. Hvordan sikrer man at kroppen har det godt? km serviceeftersyn Hvordan ved man, at kroppen fungerer optimalt?
SW 5 - Fri svømning SW 5.1 – Fri svømning betyder, at i en konkurrence, der er udskrevet som sådan, kan svømmerne benytte en hvilken som helst svømmeart,
VAC-pumpen - ”Trin for trin” Power On/Off knap Tryk på ”On” Tryk på ”Ok” Følgende billede kommer frem, kaldes også ”Patient-menu” for her er der kun følgende.
Power up Your PowerPoint Udarbejdet af Irene Krainer Larsen Irla.
Quadriceps ruptur. Diagnosen kan overses Pt kan ofte godt gå næsten normalt Typisk anamnese med forceret hyperflektion hos pt over 40 år Pt kan ofte fortælle,
Skift og håndtering af kateterpose
Ergonomi & Forflytningsteknikker
Anlæggelsesvejledning kompressionsbind
Efter hoftealloplastik – Trin 1
Forårsrengøring med Fabrikam
Traume mod patella– BHS niveau 2
Førstehjælpens 4 hovedpunkter
Rygsmerter Information og øvelser
Øvelsesprogram for fodleddet
Risikovurdering af forflytning
3-punkts rygkorset Instruktion og øvelser
den underbensamputerede patient
Skulderartroskopi Kikkertoperation i skulderen
Walker fodledsbandage Instruktion og øvelser
Kikkertoperation af knæ Træn lidt, men tit indenfor smertegrænsen.
HIP-ROM Instruktion 5) Der trækkes i de to snore i hver side af mavebæltet for at stramme til, disse lukkes til omkring bæltet. I denne pjece finder du.
Den lårbensamputerede patient
Øvelsesprogram for VMO og patellastabiliserende øvelser
Forflytning v. Forflytningsunderviser Keld Villadsen Logistikafsnittet
Jeg kører lastbil Branchearbejdsmiljøudvalget for transport og engros
Billedserie åbning og lukning af port a kath
Førstehjælpens 4 hovedpunkter
Ti x to x tolv i træningscenter
Fysisk aktiv under indlæggelsen Stående øvelser
Fysisk aktiv under indlæggelsen
Fysisk aktiv under indlæggelsen
Præsentationens transcript:

Instruktion og øvelser Låsning af romsplint Skiven på begge sider af knæet benyttes til indstilling af grader Romsplint knæbandage Instruktion og øvelser 1) På skiven ses ”Fleksion”, som betyder bøjning af knæet samt ”Extension”, der betyder stræk af knæet. 2) Tryk ind på den grå ”knap” og flyt den nu rundt til det ønskede gradantal. 3a) Skal bandagen låses fast i enten: 0, 15 eller 30 grader, så skubbes den røde knap frem. 3b) Skal bandagen låses i en begrænset bevægegrad, så påsættes ”paddehattene” i de grå huller. Oplåsning af romsplint I denne pjece kan du læse om hvordan du forholder dig til det at anvende en knæledsbandage af typen IROM romsplint. 5) Skal bandagen oplåses, trækkes de røde ”paddehatte” ud og de påsættes påny i den ordinerede bevægegrad. 4) Bandagen er nu låst. Version 1. Revideret af fysioterapeut, Trine R. Krighaar d. 13.06.2017

Dette vil personalet på sygehuset fortælle dig mere om. Øvelser Bækkenløft Indhold Du har fået anlagt en romsplint knæbandage. Pjecen her giver dig informationer om af- og påtagning af bandagen, hvad du må og ikke må, hvad din bandage er indstillet til at kunne samt øvelser du kan lave med bandagen på. Skinnen kan indstilles i forskellige gradantal, afhængigt af hvor meget din diagnose tillader du må bøje og strække knæet. Skinnen skal ligge direkte på huden og må derfor IKKE tages udenpå tøjet. Dette er vigtigt for at skinnen forbliver i rette stilling og ikke glider. Dette vil personalet på sygehuset fortælle dig mere om. Lig på ryggen. Bøj knæene og sæt fødderne i underlaget. Træd fra på fødderne og løft bagdelen fra underlaget. Strakt benløft Løft benet strakt fra underlaget liggende i forskellige udgangsstillinger: f.eks. Maveliggende, rygliggende, sideliggende på rask side. Siddende knæbøj- og stræk Sid på kanten af en stol med en klud under foden. Træk foden indunder stolen så knæet bøjes og stræk derefter knæet ud og løft tæerne fra underlaget.

Øvelser Venepumpeøvelse Du må: Tage skinnen af og på i forbindelse med bad eller hvile Ikke tage skinnen af og på i forbindelse med bad eller hvil Tage skinnen af om natten Støtte på benet Skyggestøtte – dvs. støtte let på benet kun med tæerne Ikke støtte på benet Gradantal: Dato: Stræk: Bøj: Skinnen er ulåst Venepumpeøvelse Selvspænding af lårmuskel Lig på ryggen. Spænd i lårmusklen så knæet strækkes og foden eventuelt løftes fra underlaget. Lig på ryggen. Bøj og stræk skiftevis i anklerne i et højt tempo. Knæstræk Lig på ryggen med pude under knæet. Stræk knæet og pres knæhasen ned mod puden.

Af- og påtagning af bandagen Det er godt at sidde i sengen eller på gulvet når bandagen skal tages af og på eller rettes til. Her kan knæet ligge understøttet og du kan undgå de bevægelser i knæet, som ikke er tilladt. Som tidligere anført, skal bandagen altid lægges direkte på huden. Sørg for at knæ og tæer peger lige op mod loftet når skinnen tages af og på. Benet må ikke være roteret. De runde skiver med gradantal skal altid placeres lige ud for knæleddet. Skiven skal ikke nødvendigvis side helt tæt ind til benet. Følg vejledningen på næste side til anlæggelse af bandagen. 1) Luk alle de sorte velcro-stropper inden påsætning, så disse ikke klistrer sig fast i bandagen. 2) Læg bandagen under det bare ben som vist på billedet. Sørg for at skiverne er lige ud for knæleddet og at skinnen vender så man kan læse teksten på siden. Billedet viser en korrekt anlagt bandage. 3) Luk den sorte polstring godt til omkring benet. 4) Luk de sorte velcro-stropper. Start med de to tættest på knæet.