Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kikkertoperation af knæ Træn lidt, men tit indenfor smertegrænsen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kikkertoperation af knæ Træn lidt, men tit indenfor smertegrænsen."— Præsentationens transcript:

1 Kikkertoperation af knæ Træn lidt, men tit indenfor smertegrænsen.
Knæartroskopi Kikkertoperation af knæ 7. Lav ovenstående øvelse, men nu er bolden/puden mellem anklerne. I denne pjece finder du vejledning i øvelser, som skal opstartes efter lægens plan. Øvelse 1 og 2 udføres på operationsdagen. Øvelse 3-9 udføres flere gange om dagen, med opstart dagen efter. Øvelserne må gerne stramme, men ikke give kraftige smerter. Træn lidt, men tit indenfor smertegrænsen. Isposer kan benyttes min, flere gange dagligt, for at afhjælpe smerter og hævelse. Når stingene er fjernet, masseres ”arhullerne” med en fed creme for at smidiggøre huden. 8. Stå på det opererede ben med let bøjet knæ og løft det raske ben, så du står på et ben. Gør dette i forbindelse med tandbørstning eller madlavning, hvor der kan holdes fast i fx køkkenbord. 9. Cykling Du må cykle på kondicykel fra i morgen, og på en almindelig cykel, når du har bevægelighed og balance til det. Ved spørgsmål vedr. øvelserne kontakt Fysioterapien på tlf: Version 3. Revideret af fysioterapeut, Katrine Nielsen d

2 b) a) 1. Lig på ryggen med strakte ben, bøj og stræk i anklerne. 4. a) Stræk nu knæet, så meget som muligt mens du vipper foden op mod dig selv. Hjælp evt. ved presse ned lige over knæskallen. b) Bøj det opererede ben så meget du kan. Hjælp evt. med det raske ben. 2. Pres knæet ned i underlaget, så knæet strækkes ud og hælen løftes. 5. Lig fladt på ryggen. Løft det opererede ben strakt op i luften, før benet langsomt tilbage til underlaget. 3. Sid på kanten af en stol. Læg et viskestykke under det opererede ben og før foden frem og tilbage. Knæet skal strækkes og bøjes så meget som muligt. 6. Sid på en stol med bold eller en pude imellem knæene. Pres ind på bolden/puden. Derefter stræk og bøj knæene mens man holder presset inde på bolden.


Download ppt "Kikkertoperation af knæ Træn lidt, men tit indenfor smertegrænsen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google