Avaz brugervejledning

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
CoDriver Afslut 1 Tastaturet Her kan du få lidt at vide om tastaturet og tasternes funktion. Klik på knapperne nederst til venstre for at bladre frem og.
Advertisements

FORTROLIGT. Må kun distribueres til partnere med aftale om hemmeligholdelse. Microsoft giver ingen garantier, hverken udtrykkeligt eller stiltiende. ©
PowerPoint Kursus It-biblioteket, april 2007 Underviser: Marie.
Nyheder i Handi v5.3.0 (Gælder Handi5 SW, Handi Defy+, Handi Xcover 2)
Introduktion til © 2013 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Startskærmbilledet i Lync Startskærmbilledet i Lync har fliser i hubben til.
Finde og åbne et chatrum Brug søgefunktionen i Lync til at finde de rum, du har adgang til. 1.I hovedvinduet i Lync skal du klikke på fanen Chatrum. 2.Skriv.
© 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Planlægge et Lync-møde Du kan planlægge et Lync-møde ved at bruge Outlook tilføjelsesprogrammet.
IT for let øvede Modul 5: ”Tekstbehandling ”. Formål KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF: Kunne skrive en tekst med store og små bogstaver.
Værktøj 3: Personlige og kollektive strategier Vi forebygger stress sammen.
1 Pædagogisk IT-kørekort - Mentorforløb PowerPoint i undervisningen - med særligt fokus på billeder 1.Billedbeskæring 2.Lagring af billeder 3.Bitmap-billeder.
Titeldias med kant Indsæt TITEL og EMNE 1. Klik på fanen INDSÆT i topmenuen 2. Klik på Sidehoved og Sidefod 3. Dobbeltklik i feltet med INDSÆT TITEL og.
OBS! Højreklik på indsat billede og vælg Placer bagerst for at få teksten frem 1 YouSee Foreningsweb ​ Uddannelse i de væsentligste funktioner ved opsætning.
GoMINIsite – og få en ny og bedre hjemmeside på minutter 0.
Skriv den gode tekst ”Det er ikke sin mor, man skriver til. Hvis læserens opmærksomhed ikke bliver fanget i de første fem linjer, når han aldrig den sjette.”
BRUGERVEJLEDNING NY SMS PLATFORM 1 Ikon forklaringside 2 Udsend en alm. smsside 3 Tidsindstillet sms udsendelseside 5 Udsend en sms med billedmateriale.
Opstart af SimaOffice Sådan findes Simaoffice: –Klik på Start, Alle Programmer, SimaTech.SimaOffice SimaOffice starter 2 vinduer - 1 GIS og 1 grå skærm.
Lægedebatten 2013 Introduktion til Lægedebatten. Lægedebatten 2013 Nemmere adgang Du kan benytte Lægedebatten fra din pc, din smartphone og din tablet.
Oplæg om Dictus og anvendelsesmuligheder d. 5/
Stavekontrol i Word. Klik på fanen ”Filer”, Klik på ”Indstillinger” Klik på ”Korrektur”. Opsætning kan se således ud. Opsætning af stavekontrol i Word.
Forside uden yderligere tekst. Du kan vælge andre forsider ved at højreklikke på slidet og vælge ”Formatér baggrund”. I boksen, der dukker op, vælger du.
Microsoft Access databaser.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
S1.
PowerPoint-skabelon Husk
Infoskærm, Københavns Biblioteker.
Nye e-beviser og uddannelsesplaner
Microsoft® Office PowerPoint® 2007-kursus
Vidensbrønden Et interaktivt læringsgulv
Gør dig parat til at stemme
Gør dig parat til at stemme
GUIDE TIL BRUGEN AF FÆLLESMATERIALER (LÆRER)
LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE KBU i logbog.net
Senior IT Allerød
INTRODUKTION
Overblik med Instruktørrollen
”Hvordan man kan få glæde af i engelskundervisningen”
Undervisning af elever med IT-rygsæk KCL foråret 2018
Tag sikkerhedskopier Når uheldet er ude – enten fordi dine ting går i stykker, eller fordi du bliver offer for kriminalitet – er det godt at have sikret.
Tag sikkerhedskopier Når uheldet er ude – enten fordi dine ting går i stykker, eller fordi du bliver offer for kriminalitet – er det godt at have sikret.
Skemaet er lavet som felter til indtastning af tekst
EASY-A og Elevplan – undgå dobbeltarbejde
Stresshåndteringsgruppe
Sådan tilpasser du dit Microsoft SharePoint Onlinewebsted
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
BRUGERVEJLEDNING NY SMS PLATFORM Ikon forklaring side 2
Medarbejderaktier TDC
Læs alt om det Microsoft Nyheder i SharePoint
Northwind Traders Hvem er vi?
Sådan bruges video- s og emnerapporter
projekt eller lignende
Sådan bruger du præsentationen
Præsentation af app til Stafet For Livet Formålet med Stafet For Livet Appen er, at skabe en app, der fungerer som en samlet indgang til stafetten for.
Elevplankonference 2013 Elevplan-kuffert
Velkommen til PowerPoint
Firmanavn Produkter og serviceydelser
Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager til synopsis.
AT 3.2 Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager til eksamensprojekt.
Sikker adfærd er vigtig - Som sundhedspersonale arbejder vi med personoplysninger og oplysninger der skal behandles fortroligt, og dem skal vi passe godt.
Quiz om Colombia Quizzen er lavet i et simpelt Jeopardy-format. Det betyder, at du læser et svar højt, og så skal eleverne gætte, hvilket spørgsmål som.
Hold dit NemID for dig selv
Igangsættelse af tankeprocesser – at formulere spørgsmål i forbindelse med flerfaglige projekter 7-trinsmodellen Karl Henrik Flyums model.
CMS – Inner Wheel Danmarks hjemmesider
Quiz Uge 2 – mandag.
Information om Aula til forældre
Skemaet er lavet som felter til indtastning af tekst
Skabelon for billede til sociale medier
Eksamen og prøver på særlige vilkår
Vigtige opdateringer af din computer og mobil
Præsentationens transcript:

Avaz brugervejledning 10 minutters introduktion til alle funktioner i Avaz

Avaz billedtilstand Avaz tastaturtilstand Tilpas Avaz Avaz Indstillinger

Avaz Billedtilstand

Avaz Billedtilstand Dette er startbilledet for Avaz Billedtilstand. Avaz har alderssvarende billedsæt, opdelt i tre grupperinger. Du kan vælge enhver af disse kategorier som dit "Startbillede". Avaz for Autism 2.0

Kategorier og beskeder Billed skærmbilledet indeholder kategorier (grønne mapper) og beskeder (beige bokse). Tryk på en kategori for at se de objekter den indeholder (beskeder og yderligere underkategorier)

Sætningsdannelse Tryk på ord og sæt dem sammen for at danne udtryk eller sætninger. Tryk på beskedboksen for at få udtalt de dannede sætninger.

Sprogudvikling Avaz’s system med organisering af kategorier og beskeder gør sprogudvikling let. På vejen til et operativt ord ('appelsin juice' her), møder barnet også andre ord, der skal bruges for at danne en hel sæting.

Udtømmelig ordbog Avaz har nu en ordbog med 5000+ ord. Kontekstspecifikke ordbøger er tilgængelige under ”Mine emner”.

Farvekodning Avaz farvekodning giver visuelle assistance til ordgenkendelse, og letter indlæringsprocessen.

Navigationsknapper Tryk på 'Gå Tilbage' knappen for at gå til en overkategori, og 'Hjem' knappen til at gå til startskærmbilledet.

Hurtig knap Hurtig kategorien indeholder nyttige beskeder til hurtig kommunikation. Hurtig knappen omdirigerer til Hurtig kategorien på rod skærmbilledet, som indeholder klar-til-brug skabeloner og standardudtryk.

Navigations knapper Hvis du har fejludtalt en sætning, så tryk på Fejl knappen og lav en rettelse. Tryk på alarmknappen for at ringe efter hjælp. Brødkrumme bjælken viser stien til det nuværende skærmbillede.

Knapperne i øverste række Tryk på slet knappen en gang for at slette det sidste billede i beskedboksen og to gange for at rydde beskedboksen. Tryk på Tastatur knappen for at skifte til tastaturtilstand.

Hjælp skærmbilledet Tryk på Hjælp knappen i øverste højre hjørne for kontekstrelateret hjælp. Denne knap er tilstede på ethvert skærmbillede i Avaz, med forklaring til hver knap.

Søg i ordbog Tryk på Søg knappen for at finde ethvert ord i ordbogen, og gå til den side med et enkelt tryk.

Avaz Tastatur tilstand

Avaz Tastatur tilstand Dette er Avaz Tastatur tilstand. Brug QWERTY (naturligt tastaturlayout) til at skrive hvad du vil sige. QWE layout er let for folk, der har erfaring med computere og tastaturer.

Knapper Tryk på Billeder knappen for at skifte til Billed tilstand. Tryk på beskedboksen for at få udtalt dens indhold. Tryk en enkelt gang på Slet knappen for at slette det sidste ord og dobbelt-tryk for at rydde beskedboksen.

Hurtigsvar bjælken For de oftest anvendte ord og udtryk i en samtale behøver du ikke engang at taste: du kan vælge dem direkte fra Avazs Hurtigsvar bjælke. Denne bjælke kan tilpasses fuldstændigt ved at bruge Gem.

Forudsigelse Det kan tage tid at taste – og derfor fjerner forudsigelsen forsinkelsen med at arbejde med tekst . Avaz kan forudsige de ord du prøver at bruge, baseret på hvad du har tastet indtil nu. Du kan vælge at bruge billeder med forudsigelsen.

Alarm og Fortryd Alarmknappen får en klokke til at ringe. Brug den til at få opmærksomhed. Tryk på Fortryd knappen for at fortryde den sidste handling i beskedboksen.

Gem Du kan bruge Gem og Hent funktionerne til at oprette genveje til de mest brugte beskeder. Tryk på Gem og tryk derefter på en vilkårlig knap for at gemme sætningen som en tastaturgenvej. Taster der allerede har en besked tilknyttet vises fremhævet med rødt.

Hent Du kan bruge Hent knappen til at hente tastaturgenveje ind i beskedboksen. Tryk på Hent knappen og den tildelte knap for at hente den besked, du har gemt under den knap.

Hent fra historie Du kan hente en tidligere udtalt sætning fra historien, ved at vælge beskeden fra forudsigelsesbjælken i Hent tilstand.

Tilpas Avaz

Tilpas Avaz Tryk på blyantsikonet for at gå i ”Redigeringstilstand”. Ikonet bliver rødt når du er i redigeringstilstand. Tryk på blyanten igen for at forlade redigeringstilstand.

Handlinger i redigeringstilstand Du kan kopiere-indsætte, slette, aktivere-deaktivere beskeder og kategorier. Deaktivering af et objekt skjuler det for brugeren uden at slette det. Tryk på en handling først og derefter det billede, som handlingen skal udføres på.

Omarrangere objekter For at omarrangere billeder i ”Redigeringstilstand”, skal du trække og slippe dem til en ny placering. Start med at trække ved at holde fast i et objekt i et par sekunder.

Tilføj ny besked/kategori Tryk på Tilføj ny knappen for at tilføje en ny besked eller kategori. For at redigere et eksisterende objekt, tryk på Ændre knappen og så beskeden eller kategorien.

Tilføj/rediger objekt – billedtekst og billede Juster billedtekst, billede og lydegenskaber for objektet. Skift farvekodning for ethvert ord ved at vælge fra farvepaletten.

Rediger objekt - lyd Brug 'udtal som' feltet for at tilpasse den måde et ord udtales på. Du kan også optage din egen indtaling.

Find et symbol Gennemse 15,000+ symboler ved at specificere de ord der skal søges efter i ”Find symbol” feltet. Brug pil til højre og pil til venstre ved siden af billederne for at rulle gennem søgeresultaterne og finde det mest passende billede.

Tag billede Tryk på Tag billede knappen for at tage et billede af det objekt du ønsker at tilføje eller redigere.

Vælg billede Tryk på Vælg Billede ikonet og vælg et billede fra samlingen i din enheds billedgalleri.

Avaz Indstillinger

Brug Indstillinger menuen for at tilpass Avaz til dine behov. Avaz indstillinger Brug Indstillinger menuen for at tilpass Avaz til dine behov.

Del fra Avaz Brug ”Del på socialt media” muligheden for at dele beskeder gennem de sociale medier via email, Facebook og Twitter.

Backup og genindlæs dine data Brug ”Backup og Genindlæs” muligheden til at lave periodiske backup af dine Avaz data. Du kan også genindlæse dine tidligere backups.

Tilgå dine backups Du kan også få adgang til dine backups fra iTunes. Du kan logge på Dropbox for at gemme dine backups i Dropbox.

Brug Dropbox til at synkronisere dit Avaz indhold over flere iPads. Synkroniser dit Avaz indhold Brug Dropbox til at synkronisere dit Avaz indhold over flere iPads.

Gendan standard ordbog Du kan annullere alle dine tilpasninger og gå tilbage til den oprindelige ordbog.

Spor din terapi session Brug ”Spor session” til at starte en automatisk sporing af brugerens aktiviteter under en terapi session.

Billedtilstands indstillinger Du kan tilpasse fremtoningen og opførslen for billedtilstanden ved at ændre indstillingerne for at gøre det så passende som muligt til et bestemt barn.

Album tilstand Slå beskedboksen fra for at se skærmbilledet i Album tilstand. Dette holder skærmbilledet fri for distraktioner og er særlig brugbart for begyndere.

Billedstørrelser Du kan vælge antallet af billeder på skærmbilledet ved at bruge ”Billeder pr skærmbillede” indstillingen. Billedstørrelsen bliver løbende mindre som antallet af billeder pr skærmbillede øges.

Billedtekst størrelser Du kan bruge Avaz til at fremme synsbaseret læsning, ved gradvist at formindske størrelsen på et billede i forhold til dets billedtekst. Brug ”Billedtekst Størrelse” indstillingen til dette.

Høj-kontrast tilstand Du kan bruge høj-kontrast indstillingen til børn, der foretrækker en mørkere baggrund.

Zoom ved valg Avaz understøtter multi-sensorisk opøvelse gennem zoomende animationer og lydmeddelelser. Aktiver ”Zoom ved valg” indstillingen for at få billedet til at zoome ind når det vælges. Zoom-ind hastigheden kan varieres.

Start skærmbillede Vælg en vilkårlig kategori på den første side som start skærmbillede for Avaz Billedtilstand. Brug ”Start skærmbillede” indstillingen til dette.

Omarranger ved deaktivering Slå ”Omarranger ved deaktivering” indstillingen FRA forat beholde billedernes position på skærmen efter deaktivering.

Side op og Side ned knapper Du kan sætte ”Side op & ned knapper” til ON som hjælp til brugere, der har finmotoriske vanskeligheder. De kan bruge Op & Ned piletasterne til at rulle gennem sider.

You can modify Keyboard specific settings in Settings menu Tastaturtilstands indstillinger You can modify Keyboard specific settings in Settings menu

ABC layout Børn der har vanskeligt ved at arbejde med flere rækkefølger for alfabetet kan skifte til et simplere ABC layout. Dette er også gavnligt for begyndere.

Lydindstillinger Du kan tilpasse stemmen, accenten og hastigheden for lyden. Vælg enten at udtale mens du taster, eller først at udtale efter beskeden er færdiggjort. Du kan også udtale eller slå lyden fra ved handlingsknapper såsom ”Tastatur”, ”Hjem”, ”Gå tilbage” og så videre.

Stemmeindstillinger Avaz bruger naturlige, højkvalitets stemmer fra Acapela. Vælg en stemme, der passer til barnets køn, alder og accent.

Kodeords beskyttelse Begræns adgang til Indstillinger og Redigeringstilstand med et kodeord, for at forhindre uhensigtsmæssig adgang.

Flere spørgsmål? Tilbagemeldinger? Foreslag? Kontakt os: support@avazapp.com Slut dig til os på: www.facebook.com/avazapp www.twitter.com/avazapp