Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod KØD OG HYGIEJNE Mørt ikke tørt – stegning af kød
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod Brødtekst her Brødtekst starter uden bullets Hvis du vil have bullets brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at få de forskellige niveauer frem 3 råd 1.Varm op 2.Køl af 3.Undgå at sprede bakterier
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod Brødtekst her Brødtekst starter uden bullets Hvis du vil have bullets brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at få de forskellige niveauer frem Varm op Kød skal steges så evt. bakterier bliver slået ihjel, og fordi spisekvaliteten bliver bedre. Bakterier sidder på kødets overflade Inde midt i kødet er der sterile forhold Derfor må hele stykker kød gerne være lyserøde inden i, men hakket kød skal altid være hel gennemstegt.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod Brødtekst her Brødtekst starter uden bullets Hvis du vil have bullets brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at få de forskellige niveauer frem Køl af Rester af retter med kød skal sættes på køl lige efter man har spist. Rester skal varmes godt igennem inden man spiser dem senere
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod Brødtekst her Brødtekst starter uden bullets Hvis du vil have bullets brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at få de forskellige niveauer frem Undgå at sprede bakterier Vask hænder inden du går i gang Vask hænder når du har rørt ved råt kød, så du ikke flytter kødsaft til f.eks. grøntsager Vask hænder, når du har rørt ved grøntsager, så du ikke flytter jord til f.eks. råt kød. Brug ikke samme skærebræt til råt kød, tilberedt kød og grøntsager - brug 3 forskellige Skift karklud hver dag
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod Brødtekst her Brødtekst starter uden bullets Hvis du vil have bullets brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at få de forskellige niveauer frem Hakkedrenge Hakket kød har en stor overflade, fordi det hele kød er hakket i små stykker Bakterier som f.eks. salmonella og campylobacter vil kunne være på kødets overflade – derfor skal du være særlig omhyggelig med din køkkenhygiejne, når du arbejder med hakket kød. En hakkebøf skal steges til den er helt gennemstegt og saftig.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod Brødtekst her Brødtekst starter uden bullets Hvis du vil have bullets brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at få de forskellige niveauer frem Links Læs mere om kød i Guide til danske råvarer på hjemkundskabsforum.dk Se videoer med tips og teknikker på hjemkundskabsforum.dk Undervisningsmaterialet Mørt ikke tørt- stegning af kød