Mammen Friskole – ”Et godt sted at være, et godt sted at lære” Formatering Lidt grundlæggende om formatering i tekstbehandling og hvilke muligheder det.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Videregående pc-vejledning Modul 13: Brug af tekstbehandling 60+Bornholm.
Advertisements

En lille vejledning til ændring af skærmens udseende.
Sådan laver Du et POWER POINT program.
Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
Introduktion til CSS Videre med CSS. Body egenskaber Body-markøren omslutter alle vores indholdselementer. Du kan derfor ved at tillægge en række egenskaber,
Lidt om pladsholdere.
CoDriver Afslut 1 Tastaturet Her kan du få lidt at vide om tastaturet og tasternes funktion. Klik på knapperne nederst til venstre for at bladre frem og.
Fortæl med PowerPoint XP
Videregående pc-vejledning
Grundlæggende PowerPoint
Mini-kursus for 8.a og 8.b Efterår Alt for store overskrifter -Brug skriftstr. 16 -Brug gerne fed skrift Understregning og punktum i overskrifter.
Grafik Web-udvikling med FrontPage 2003 RHS - Informationsteknologi.
Vejledning i weblog-værktøjet
Videregående pc-vejledning Modul 12: Tekstbehandling 2 60+Bornholm.
Hvad er genvejstasterne til: søg 1 Ctrl + B Ctrl + S Ctrl + L.
Hvordan kommunikerer jeg med min PC
Velkommen til en vejledning i brug af PowerPoint
Introduktion til PowerPoint 2003
Sidetyper Web-udvikling med FrontPage 2003 RHS - Informationsteknologi.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2009.
Velkommen til en vejledning i brug af PowerPoint 2007
Skift mellem flere åbne vinduer
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret oktober 2012.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2008.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret februar 2009.
Formularer (Access, del 3)
Kontrolpanelet Lær lidt om mulighederne i kontrolpanelet Tryk for start.
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Introduktion til indholdsfortegnelser j Tryk derefter på F5, eller klik på Slideshow > Fra begyndelsen for at starte kurset. Klik på Aktivér redigering.
Brug af ordbøger via computer Engelsk - Dansk Dansk - Engelsk Indlagte på gymnasiets computere.
Indledning til opgaven
Samj 2.C Startside Tilføj nyt dias, vælg layout, skrifttype, farve osv. Startside Tilføj nyt dias, vælg layout, skrifttype, farve osv. Indsæt Indsæt.
PowerPoint Kursus It-biblioteket, april 2007 Underviser: Marie.
Calc.
Programteori for: [-titel-]
Oversigtsreference til Lync 2013 til Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Med Lync kan du begynde at samarbejde uden.
Hidtil har det været besværligt og tidskrævende at oprette værktøjer og tilhørende reservedele. Man kunne ikke gennem værktøjets navn/nummer se hvilke.
Designet kan kun bruges til 16:9 format Underoverskrift – også med plads til to linjer.
CSS - Cascading Style Sheets HTML-koder for tekststruktur og for formatering HTML-koder for tekststruktur CSS-koder for formatering FørNu Lettere at redigere.
CSS - Cascading Style Sheets HTML-koder for tekststruktur og for formatering HTML-koder for tekststruktur CSS-koder for formatering FørNu Lettere at redigere.
For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”. Indføj ”Sted og dato” i feltet for dato og ”Enhedens.
Danmarks Matematiklærerforening Introduktion til Joomla (12 slides)
Videregående pc-vejledning
Instruktioner Der findes 4 forskellige skabeloner i 6 forskellige farver: titel, punktopstilling, billede og citat. Derudover er der én skabelon hvis titelsiden.
Foredrag i Historisk Forening
projekt eller lignende
Tips og tricks til PowerPoint
Skabelon mailopsætning
emne erklæring SmartArt-grafik med billeder på rød baggrund
Introduktion af PowerPoint 2007
Velkommen til PowerPoint
Værktøjslinier ved Kaj Kristensen
Billede med billedtekstlayout
Modul 4: ”Tekstbehandling 2”
Skabelon for billede til sociale medier
Præsentationens transcript:

Mammen Friskole – ”Et godt sted at være, et godt sted at lære” Formatering Lidt grundlæggende om formatering i tekstbehandling og hvilke muligheder det giver

Mammen Friskole – ”Et godt sted at være, et godt sted at lære” Mål med undervisning ● At give eleverne en kort introduktion til begreberne og mulighederne ved at kende til at lade formateringen styre af en skabelon ● Gennemgangen vil tage udgangspunkt i OpenOffice men sammenlignelige muligheder eksisterer også i andre kontorprogrammer herunder Microsoft Office

Mammen Friskole – ”Et godt sted at være, et godt sted at lære” ● Formatering henviser til det synlige tekstudseende i tekstbehandling eller et regneark ● Ved formatering af tekst forstås alt det man tilføjer til en tekst i form af – Fed, understreget, kursiv, farve – Skrifttype – Baggrundsfarve – Linjeafstand, indrykning i forhold til margen etc. Hvad er formatering?

Mammen Friskole – ”Et godt sted at være, et godt sted at lære” Direkte formatering ● Ved direkte formatering styrer man et dokuments udseende ved at mærke teksten op og derefter justere font, skriftstørrelse, skrifttype lokalt for den tekst man har mærket op. ● Langt de fleste er bekendt med at man kan tilføje direkte formatering ved at mærke teksten op og derefter klikke lidt på et par ikoner

Mammen Friskole – ”Et godt sted at være, et godt sted at lære” Formatering styret af typografi ● Hvert afsnit får tilknyttet en typografi der styrer al udseendet af afsnittet ● Ved et afsnit forstås teksten imellem to tvungne linieskift (¶) ● De tvungne linieskift kan ses med [Ctrl]+[F10] eller ved at klikke på ikonet ¶

Mammen Friskole – ”Et godt sted at være, et godt sted at lære” Tips og tricks til formatering 1 ● En tekst kan ”renses” for direkte formatering ved at mærke den op og vælge Formater/Standardformatering (Genvejstasten er Ctrl+M) ● Ctrl+Z er fortryd ● F11 viser/skjuler formateringsvinduet i Writer, Calc og Impress ● Højreklik på musen bringer en menu op som er nyttig i den sammenhæng man befinder sig i

Mammen Friskole – ”Et godt sted at være, et godt sted at lære” Tips og tricks til formatering 2 ● Indirekte formatering med typografier er et stærkt værktøj til at frembringe professionelt udseende dokumenter ● Især ved store dokumenter eller når flere arbejder sammen om et større dokument er det et stærkt værktøj til at opnå et ensartet og professionelt udsende med et minimum af arbejde ● Ny linie i samme afsnit fås ved hjælp af Skift+Tvungen ny linie

Mammen Friskole – ”Et godt sted at være, et godt sted at lære” Tilknyt typografi til et afsnit Aktuel typografi for et afsnit kan vælges i værktøjslinjen formatering eller i vinduet der fremkommer når trykkes på F11 For at ændre udseendet af en typografi skal man højreklikke med musen i det vindue der fremkommer når man trykker på F11 og vælge "Modificerer..."

Mammen Friskole – ”Et godt sted at være, et godt sted at lære” Demonstration af muligheder ● Trivselsplan ● Kogebog ● Kalender

Mammen Friskole – ”Et godt sted at være, et godt sted at lære” Hent øvelsen "Øvelse.odt" her: ● Lav blå baggrund på Overskrift 1 typografien ● Indsæt en 1 punkt lyseblå linje foroven og forneden samt en 2,5 punkt lyseblå linje til højre og venstre på Overskrift 1 typografien ● Ændrer skriftfarven til Orange på på Overskrift 1 typografien ● Tilføj Kapitæler under skrifteffekter for Overskrift 1 typografien ● Lav sidestørrelsen om til A5 ● Lav sidemargen om til 1,50 cm ● Lav Standard typografien om til 10 punkt størrelse og ændrer skrifttypen til Comic Sans MS ● Vælg en ny skrifttype til Overskrift typografien