Nikodemus´ hjørne 1. maj 2016. Joh 3:1-8 Der var et menneske, en af farisæerne, ved navn Nikodemus, medlem af jødernes råd. Han kom til Jesus om natten.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
I er verdens lys Det skal handle om lys i dag og om det at være et lys. Her i efteråret og hen over vinteren, så er lyset noget af det vi allernemmest.
Advertisements

Nøgler til menighedens vækst
En menighed, der søger enhed
Introduktion til Kongen og hans Rige
Livets Ord September 2015 "Du skal elske din næste som dig selv" (Mark 12, 31).
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud Lektion 2: Fællesskabet med den vidunderlige Gud.
Diakoni del 2 Hvad er et menneske?. Renaissancens menneskesyn Pico della Mirandola: ”Mennesket er det givet at opnå, hvad det ønsker, at være hvad det.
Skabelsesberetningen – forstået ud fra Bibelens teologiske ramme Louis Nielsen.
Den lamme mand ved Bethesdas dam. Derefter var det en af jødernes fester, og Jesus drog op til Jerusalem. Ved Fåreporten i Jerusalem er der en dam, som.
Kan en kærlig Gud dømme mennesker? Gud er kærlighed. Det står selv i Bibelen. Han elsker hele verden, altså alle mennesker. Hvorfor i al verden har han.
Kristi Himmelfart hele året! Menighedsundervisning 1. maj 2016.
Bibelen som redningsvest eller kompas? Hvordan kan man navigere efter Bibelen som voksen københavner, og hvordan kan den hjælpe os i mål?
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Esajas 53 Hvad ser du?. Esajas 52:13 – 52:15 GUD Se, Min tjener handler vist, han stiger, han løftes op og ophøjes såre. Som mange gyste over ham – så.
. Med kærlige hænder, Jesus mig rører Mel.: Timon Müller 2013 Tekst: Line Nielsen 2013 Over Joh 13,1-17.
Temaer i Johannes Evangeliet Kap. 13, 1-11 Søndag d. 13. september 2015.
Søndag, den 26.april 2009 Apostolsk Kirke i Århus Et fornyet fællesskab.
218_Mindes vi en fuldtro ven 1, S1 Mindes vi en fuldtro ven i det fjerne alle dage, ønskede, han snart igen vende må med fryd tilbage; Frelser, i din menighed,
1. Mos 1:1-2 I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Jorden var dengang tomhed og øde, der var mørke over urdybet, og Guds ånd svævede over vandene.
Du blev skabt til lighed med Kristus Det målrettede liv 4. del.
Johs. Evangeliets formål Søndag d. 3. april 2016.
Livets fyrste dræbte I… Ap.G. 3,12-26 Nicolaifællesskabet d. 2/
232_Gud, efter dig jeg længes 1, S1 Gud, efter dig jeg længes, når jeg af synden trænges, til dig står al min lid; jeg på dit ord, o Fader, på nåden mig.
Nadver 1, S1 Indbydelse: Lad os rejse os og modtage indbydelsen til Herrens nadver. Menigheden rejser sig Jesus sagde: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer.
371 – Vælg i dag 1, S1 Vælg i dag, hvem du vil tjene, Kristus eller mørkets drot! Vælg i dag, om du vil værne alt, hvad der er sandt og godt!
LIVETS ORD Oktober 2016 “Tilgiv din næste den uret, han begår, så vil også dine synder blive forladt, når du beder om det” (Siraks Bog 28, 2).
Advent Jesus KOM og han KOMMER TEMA: Advent
Pinsedagen kom!. Pinsedagen kom! Ap.G. 2,1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød,
Ølgod kirke 10. april 2011.
S1.
“Thi Kristi kærlighed tvinger os” (2 Kor 5, 14).
Nye begyndelser.
Gud er lys, og der er intet mørke i ham 1. Joh. 1.5
Katekismus- gudstjeneste Bejsnap kirke – 6. marts 2011
”Jeg tror på Jesus Kristus” … 2. del
Gud vær min styrke for livet
Nadver, Bøn og tak, S1 Bøn og tak
828_Guds fred er glæden i dit sind 1, S1
Herre vi ønsker selv om vi er unge,
829_Kærlighed, som ej har lige 1, S1
En søndag morgen Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen
Lys i verden Hånden på hjertet (3).
Fader, Søn og Helligånd 1, S1
Sangen i mit hjerte Er en tak for korset Gud At du tog mig ind til Dig
Min kære fader i himlen Mel.: Timon Müller Tekst: Line Nielsen
Kærlige hænder brødet nu ta'r
Født af vand, født af Ånd Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen
273_Kærlighed, som ej har lige 1, S1
Livets Ord “Tag med sagtmodighed imod det ord, som er indplantet i jer, og som kan frelse jeres sjæle” September 2018.
Vi udfordres til at leve i opstandelsens frihed
Tros-lounge KIRKE FOR KONFIRMANDER.
Jesus han mellem syndere
Mark. 10:17-22 Og da Jesus gik ud på vejen, kom der én løbende og faldt på knæ for ham og spurgte: »Gode Mester, hvad skal jeg gøre for at arve.
Lev livet bedre At lære er at leve.
Fødselsdagssangen Jesu fred, den allerbedste gave 4 vers Dog er det normalt til mindre børn kun at synge første vers.
013 – Almagts Gud, velsignet vær! 1, S1
Hvad er meningen med dit liv?
Hab.2.1-2: v1 Jeg vil stå på min post, jeg vil stille mig på vagt og spejde for at se, hvad han vil sige til mig, hvad jeg får som svar på min klage. v2.
Hab.2.1-2: v1 Jeg vil stå på min post, jeg vil stille mig på vagt og spejde for at se, hvad han vil sige til mig, hvad jeg får som svar på min klage. v2.
422 – Kærlighed helt uden lige 1, S1
851_Du kære Gud og Fader god 1, S1
På Melkisedeks vis Søndag d. 23. september 2018.
LIVETS ORD Marts 2019.
Guds rige - En Guds riges etik.
348 – Der bydes ind til kongens fest 1, S1
394 – Min hånd jeg rækker mod dig, Gud 1, S1
Livets Ord Juni 2019 “I skal få kraft, når Helligånden kommer over jer, og I skal være mine vidner.” Ap. G. 1, 8.
Foran tronen står jeg nu
025 – Du fylder mig med glæde 1, S1
Præsentationens transcript:

Nikodemus´ hjørne 1. maj 2016

Joh 3:1-8 Der var et menneske, en af farisæerne, ved navn Nikodemus, medlem af jødernes råd. Han kom til Jesus om natten og sagde til ham: »Rabbi, vi ved, du er en lærer, der er kommet fra Gud; for ingen kan gøre de tegn, du gør, uden at Gud er med ham.« Jesus svarede ham: »Sandelig, sandelig siger jeg dig: Den, der ikke bliver født på ny, kan ikke se Guds rige.« Nikodemus sagde til ham: »Hvordan kan et menneske fødes, når det er gammelt? Det kan da ikke for anden gang komme ind i sin mors liv og fødes?« Jesus svarede: »Sandelig, sandelig siger jeg dig: Den, der ikke bliver født af vand og ånd, kan ikke komme ind i Guds rige. Det, der er født af kødet, er kød, og det, der er født af Ånden, er ånd. Du skal ikke undre dig over, at jeg sagde til dig: I må fødes på ny. Vinden blæser, hvorhen den vil, og du hører den suse, men du ved ikke, hvor den kommer fra, og hvor den farer hen. Sådan er det med enhver, som er født af Ånden.«

Nikodemus Veluddannet, eftertænksom, intelligent Anset i jødernes råd, farisæer Observerende, søgende Han opsøgte Jesus om natten Du må fødes ‘på ny’, et logisk dilemma Født af kød er kød, født af ånd (af Gud) er ånd

Bibelen lærer os… (1) Gud har skabt os til et liv med glæde og fred Vi er skabt til at leve med Ham Jer 29:11 Jeg ved, hvilke planer jeg har lagt for jer, siger Herren, planer om lykke, ikke om ulykke, om at give jer en fremtid og et håb. Jesus siger: Joh 10:10 Jeg er kommet, for at I skal have liv og have i overflod.

Bibelen lærer os… (2) Menneskets største problem: Adskillelse fra Gud Vi er skabt til et liv i fællesskab med Gud Men mennesket valgte at følge sine egne tanker og planer og gik sine egne veje. Mennesket gik Adskillelse Gud er kærlig sin egen vej fra Gud og ønsker fællesskab med os

Adskillelse betyder…  Tab af fælleskab/kommunikation med Gud  Forbindelsen er ‘død’

Problemet… Vi er ikke der, hvor Gud har skabt os til være! Vi rammer ved siden af Guds plan

At ramme ved siden af… At ‘ramme ved siden af’ hed i antikken ‘synd’ Det betyder, at vi lever på et lavere niveau Skabt til fællesskab med Gud ‘Synde-fald’ – tab af livskvalitet

Bibelen siger… Esaj 53:6 Vi for alle vild som får, vi vendte os hver sin vej (vi flakkede). Rom 3:23 for alle har syndet og har mistet herligheden fra Gud. Rom 6:23 For syndens løn er død, men Guds nådegave er evigt liv i Kristus Jesus Esaj 59:1-2 Herrens arm er ikke for kort til at frelse, hans ører ikke for døve til at høre. - det er jeres synder, der skiller jer fra jeres Gud.

Løsningen på adskillelsen… (3) Den eneste løsning er Jesus Da Jesus død på korset, betalte han (sonede) vores synd. Han tog syndens straf på sig. Mennesket Gud Jesus

Bibelen siger… Rom 5:8 men Gud viser sin kærlighed til os, ved at Kristus døde for os, mens vi endnu var syndere. Joh 14:6 Jesus sagde: »Jeg er vejen og sandheden og livet; ingen kommer til Faderen uden ved mig. 1 Pet 3:18 For også Kristus led én gang for menneskers synder, som retfærdig led han for uretfærdiges skyld for at føre jer til Gud

Hvad gør jeg så nu… (4) Erkend situationen – jeg har brug for hjælp Sandheden er – vi kan ikke frelse os selv 1 Joh 1:9 Hvis vi bekender vore synder, er han trofast og retfærdig, så han tilgiver os vore synder og renser os for al uretfærdighed. Hav tillid til at han også tog din synd på korset Indbyd Jesus Kristus, til at komme ind i dit liv Han vil reparerer ‘forbindelsen’ til Gud Helligånden vil skabe (‘føde’) noget nyt

En enkel bøn Kære Gud Jeg forstår du elsker mig. Jeg har brug for din hjælp og din frelse. Jeg ikke kan frelse mig selv. Tilgiv mig. Jeg forstår Jesus døde for mig. Jeg beder dig Jesus, tag min synd. Kom ind i mit liv. Giv mig nyt liv ved Helligånden