Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

I4DAB1 F08 guideline for normalisering og design Take 2 Jesper Tørresø DAB1 F08 21. April 2008.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "I4DAB1 F08 guideline for normalisering og design Take 2 Jesper Tørresø DAB1 F08 21. April 2008."— Præsentationens transcript:

1 I4DAB1 F08 guideline for normalisering og design Take 2 Jesper Tørresø DAB1 F08 21. April 2008.

2 2 F08’ opgave Opstil jeres egne formulerede guide lines for database normalisering og design Tag udgangspunkt i reglerne for 1NF-3NF, BCDNF og 4NF. Prøv at beskrive/vúdrere sammenhængen mellem databasedesign og normalisering. Inddrag kendte teknikkerne og prøv at beskrive/vurdere deres betydning.

3 3 Punkter for i dag. Er normalisering en ”Hund i et spil kegler”? Bruges designreglerne ? Mangles der nogle trin ? Designregler Normalisering ”Sandheden” Rigtige verdens model Bestemmer!!

4 4 Paradoks Et eksempel Udgangspunkt 4 Normalform 4NF Tildeling af projekter og opgaver til ansatte: –Ansatte kan tildeles hvilket som helst projekt og hvilken som helst opgave –Ansatte kan tildeles opgaver uanset opgaver i andre projekter –Et projekt og en opgave kan have et vilkårligt antal ansatte Det betyder altså at relationerne mellem ansat og opgaver, samt mellem ansat og projekt er M:M.

5 5 Paradoks

6 6

7 7 På grund af de 2 flerværdiede afhængigheder: –Ansatnr. ->> Projekttype –Ansatnr. ->> Opgavetype er der følgende problemer: Information om nye ansatte der skal arbejde på projekter, men endnu ikke er tildelt opgavetyper kan ikke registreres i tabellen Slettes en ansats projekttildeling slettes også information om vedkommendes mulige opgavetyper Skal der tilføjes information om en ansat og en opgavetype, skal der tilføjes flere rækker hvis han i forvejen er tilknyttet projekter. Det samme gælder for ændringer.

8 8 Paradoks

9 9 Paradoks ??? Hvordan ved vi nu hvilke opgave den ansatte udfører på et givent projekt ??? Kan i nu set paradokset 4NF….. Og hvad så, hvad siger den rigtige verden? Se nu [TEOREY] Kap 5 side 96. Ternary relationsship Og [TEOREY] Kap 6.5.4 Side 127


Download ppt "I4DAB1 F08 guideline for normalisering og design Take 2 Jesper Tørresø DAB1 F08 21. April 2008."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google