Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

De kan dø på grund af asken der er i luften, fordi det er svært at trake vejret og kan være svært at se, de kan også dø på grund af de kan ikke se i luften.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "De kan dø på grund af asken der er i luften, fordi det er svært at trake vejret og kan være svært at se, de kan også dø på grund af de kan ikke se i luften."— Præsentationens transcript:

1

2 De kan dø på grund af asken der er i luften, fordi det er svært at trake vejret og kan være svært at se, de kan også dø på grund af de kan ikke se i luften med alt det aske. De kan også dø af at blive ramt af en brande stor sten som vulkanen fyre af sted. Hvilke konsekvenser har det for de mennesker, dyr som lever i de områder

3 Her er et bilede af Enta i udbrud som ligger i Italien. Der er mange kendte vulkaner i verden de hedder fx: Colima i Mexico Cotopaxi i Ecuador Erebus i Antarktis Etna i Italien Fujiyama i Japan Guallatiri i Chile Hekla i Island Sopka i Rusland Novarupta i USA Stromboli i Italien Vesuv i Italien Vulcano i Italien Kendte vulkaner i verden.

4 En vulkan er et dybt hul ned til jordens tredje lag det vil sige at en vulkan den tager lave nede fra jordens tredje lag og det heder mogma. Hvad er vulkaner?

5 Når en vulkan går i udbrud sker der det at der kommer skyer af aske, enorme vanddamp af gas. Lava der kommer lidt langsom og lidt hurtigt nede af bjerget. Mudderstrømme og jordskred. Tsunamier vældige store hav-bølger. Dem der bor ved vulkaner har videnskabsmænd som hjælper med at sige hvornår de skal forlade byen. Hvordan tilpasser menneskene sig til at leve under disse forhold?

6 Dyr og planter dør når der har været et udbrud. De fleste mennesker dør af en vulkan i udbrud. Hvad sker der med en vulkan når den har varet i udbrud

7 Lave er 1100 grader varmt. Lava Er lavet af smeltede sten. Hvad er lava lavet af?

8 Kilder Wikipedia og på youtube Billede af os. Lavet af Mikki og Magnus ses

9

10 Her er en et klip fra youtube som i kan gå ind og se ved at trække på det her link. http://youtu.be/_vT9omUwW_8 Youtube


Download ppt "De kan dø på grund af asken der er i luften, fordi det er svært at trake vejret og kan være svært at se, de kan også dø på grund af de kan ikke se i luften."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google