Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Søgning efter en fil Du vil finde et Word dokument som du ikke kan huske hvor du har placeret men du kan huske et af ordene i dokumentet. 3 3. Du får dette.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Søgning efter en fil Du vil finde et Word dokument som du ikke kan huske hvor du har placeret men du kan huske et af ordene i dokumentet. 3 3. Du får dette."— Præsentationens transcript:

1 Søgning efter en fil Du vil finde et Word dokument som du ikke kan huske hvor du har placeret men du kan huske et af ordene i dokumentet. 3 3. Du får dette billede men da du ikke kan huske noget af Dokumentetnavnet, klikker du på avanceret søgeindstilling 1. Venstre klik på ”Start”, før cursor til ”Søg” og venstre klik. Du får nedenstående billede 1 2. Fordi du kan huske et eller andet ord der stod i Word dokumentet, skal du klikke på denne grønne pil foran Dokumenter 2

2 3 3. Du får dette billede og får mulighed for at skrive det ord du kan huske i dette felt 5 5. Resultatet er at der findes i alt 38 filer som indeholder ordet ”jet”. Så spørgsmålet er hvilken af filerne det er. Vi må prøve at finde et andet ord så vi ikke får så mange søgeresultater. 4 4. Det ord du kan huske var ”jet” Husk også at skrive hvor du vil søge, i dette tilfælde i ”C” og ikke som i ”3” hvor der søges i flere forskellige harddiske = ”G” og ”K”

3 6 6. Ordet ”Lejekontrakt” indgik i mit dokument så det søger jeg på i ”C” 7 7. Det er muligt at indsnævre søgningen endnu mere ved at anvende en af de viste muligheder 8 8. Der blev fundet en fil, men det tog lige så lang tid. Hvis man derimod kan huske lidt af dokumentnavnet så går det rigtig hurtigt at søge der. 10 10. Her er dokumentet åbnet og det ses at ordet ”lejekontrakt indgår 9 9. Placer Cursor og du kan se hvor dokumentet er gemt

4 Navn på filerne Alle filer har et navn du har givet
Men pr automatik får filen et efternavn der er lig med filtypen og et punktum lige før. Fx et Word dokument = en fil kan hedde Ferie Italien.doc= ”dit navn punktum og et efternavn = filtype Alle Word filer hedder til efternavn .doc Excell filer hedder til efternavn .xls Power Point filer hedder til efternavn .ppt Billedfiler kan til efternavn hedde .jpg eller tif Der er yderligere en række andre filtyper Hvis man har gemt et billede og ikke kan huske hvor, kan man i ”Søg” skrive i ”Søg efter filer og mapper” og derefter i ”Hele eller dele af filnavnet. *.jpg *=stjerne er i XP en joker og det betyder at den søger efter billedfiler uanset hvad de hedder fordi du bruger jokeren =* Hvis du gør det samme i Word skal du skrive *.doc Du kan godt skrive fx sol*.doc så søger den efter alle Word-filer der starter med sol uanset hvad der kommer bagefter. Fx ”solopgang”


Download ppt "Søgning efter en fil Du vil finde et Word dokument som du ikke kan huske hvor du har placeret men du kan huske et af ordene i dokumentet. 3 3. Du får dette."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google