Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

OK 15 CFU og Finansministeriet Det generelle forlig

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "OK 15 CFU og Finansministeriet Det generelle forlig"— Præsentationens transcript:

1 OK 15 CFU og Finansministeriet Det generelle forlig

2 Den økonomiske ramme - stat
En tre-årig OK periode Udmøntning i % 1.4. 2015 2016 2017 1.12. OK 15 i alt Generelle lønstigninger 0,22 0,80 1,00 1,50 3,52 Reguleringsordning (skøn) 0,23 - 0,70 0,93 Øvrige resultater 0,05 Privatlønsværn * Resultatet i alt 0,50 1,70 4,50 Hertil kommer en årlig skønnet reststigning på 0,7 procent. Der er som en del af reststigningen plads til lokal lønudvikling. * Privatlønsværnet udmøntes, hvis den statslige lønudvikling er højere end på det private arbejdsmarked.

3 Reguleringsordning og privatlønsværn
Reguleringsordningen omlægges og der indføres et privatlønsværn. Reguleringsordningen udmønter 80% af forskellen ved positiv udmøntning. Reguleringsordningen er suspenderet I 2015, hvilket indebærer, at der ikke er nogen udmøntning i 2016. Såfremt den statslige lønudvikling har ligget over den private sektors lønudvikling, udmønter privatlønsværnet 100% af forskellen (negativ udmøntning).

4 ATP ATP‐bidraget hæves med 168 kr. pr. 1. januar 2016.
Den forhøjede sats betyder, at det årlige bidrag til ATP samlet bliver kr. Arbejdsgiver betaler 2/3 dele af bidraget. Alle Kost & Ernæringsforbundets medlemmer ansat i staten har ATP sats A (den højeste).

5 Fælles indsats for samarbejde og psykisk arbejdsmiljø
Aftalen ‘Parterne styrker det centrale og lokale samarbejde’ skal øge forståelsen, anerkendelsen og respekten for de forskellige roller og funktioner, ledere og tillidsrepræsentanter har på den enkelte arbejdsplads og styrke arbejdsmiljøet Fælles partsindsatser målrettet de lokale parter (leder, TR og AMiR) på den enkelte arbejdsplads ved bl.a.: Etablere partsrådgivning, hvor de centrale parter efter nærmere aftale med de enkelte arbejdspladser besøger disse med henblik på at understøtte det lokale arbejde med et godt samarbejde og psykisk arbejdsmiljø. Stille fælles uddannelse til rådighed for ledere og tillidsvalgte. Afholde partsfælles informationsmøder, herunder formidle erfaringer på tværs af de statslige arbejdspladser.

6 Kompetenceudvikling Aftalen om kompetenceudvikling videreføres uændret. Kompetencefonden videreføres og midler afsættes. Fonden til udvikling af statens arbejdspladser (FUSA) videreføres og midler afsættes. Aftalen om organisering af parternes fælles arbejde med kompetenceudvikling i staten videreføres uændret.

7 Udvidelse af forældreorlov til faderen
Der ydes en uges yderligere forældreorlov med fuld løn øremærket fædre, som ikke påvirker moderens ret til orlov. Der vil herefter i forældreorlovsperioden være i alt seks ugers lønret til moderen, syv ugers lønret til faderen og seks ugers lønret, som forældrene frit kan dele. Dette gælder også medmor/ adoptanter.

8 OK 15 Kost & Ernæringsforbundet og Finansministeriet De specielle forhandlinger

9 Organisationsaftale Kostfagligt uddannet personale - køkken
Kost & Ernæringsforbundets krav: Overenskomstdækning af ernæringshjælpere og -elever - Afvist! Ændring af organisationsaftalens titel - Afvist! Udvidelse af dækningsområdet for professionsbachelorer - Afvist! Moderniseringsstyrelsens krav: Bortfald af §16 vedr. Arbejdsbeklædning - Afvist! Indførelse af fleksible regler for forhandling af individuelle tillæg - Afvist! Sammenlægning af organisationsaftale med aftalen for ernærings- og husholdningsøkonomer - Afvist!

10 Undervisere ved erhvervsakademier og professionshøjskoler
På henholdsvis professionshøjskoler og erhvervsakademier har parterne aftalt at igangsætte projekter om, hvordan man kan anvende lokal løn til at anerkende og belønne den gode undervisning. Afholdelse af dialogmøder på udvalgte institutioner. Parterne opsamler erfaringerne fra møder og formidler disse til alle institutioner.


Download ppt "OK 15 CFU og Finansministeriet Det generelle forlig"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google