Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Didaktisk design for synkrone undervisningsformer i et blended learning forløb Planlægning af undervisning med Adobe Connect – principper, erfaringer.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Didaktisk design for synkrone undervisningsformer i et blended learning forløb Planlægning af undervisning med Adobe Connect – principper, erfaringer."— Præsentationens transcript:

1 Didaktisk design for synkrone undervisningsformer i et blended learning forløb
Planlægning af undervisning med Adobe Connect – principper, erfaringer og gode råd Karten Gynther

2 Tre planlægningsniveauer
Forløbsplanlægning (Prioritering af f2f tid – synkron kommunikation i Adobe Connect – Asynkrone aktiviteter i et LMS/Intranet eller andre medier) Modul planlægning (før – under og efter Adobe Connect sessionen) Et Adobe undervisningsmodul: Den konkrete synkrone Adobe Connect session (2-4 lektioner)

3 Synkron vejledning i Adobe (individuelt/grupper)
Forløbsplanlægning TEMA/EMNE Asynkront/ LMS Metakommunikation, opgaver og alle ressourcer i platform (herunder link til optagede Adobe Sessioner) Stor opgave Individuelt/ gruppevis studiearbejde (evt. i andre værktøjer eks Google docs) Asynkron vejledning/respons Aflevering af opgaver Face to face sessioner Metakommunikation Tillid It færdigheder The flipped classrom Det sværeste stof Evaluering Ingeniøridentitet Eksamen Et undervisningsmodul Før Adobe Connect sessionen: Efter Adobe Connect ses- sionen Under Adobe Connect ses-sionen Synkron vejledning i Adobe (individuelt/grupper)

4 Design af et enkelt undervisningsmodul (2-4 lektioner)
Et undervisningsmodul Før Adobe Connect sessionen: Metakommunikation Opgave (lektie): Læs/se/lyt Lav, forbered… osv. Alene eller i grupper Alle ressourcer tilgængelige i eller fra LMS platform Under Undervisning i/med Adobe Connect suppleret med andre værktøjer/ programmer Efter Efter Adobe Connect sessionen. Opgaver, øvelser hvor indhold i sessionen anvendes evt. i forhold til større opgaver (Individuel/grupper) Repetition af session Evaluering/test Oplæg til næste Adobe Connect session. Metakommunikation og alle ressourcer i LMS Link til optagelse af Adobe Session også i LMS Før

5 Undervisning i og med Adobe Connect – Didaktisk design af synkrone undervisningssessioner
Opgave: 15 min. Gå sammen tre og tre. Diskuter hvad I mener er henholdsvis forskelle og ligheder på f2f undervisning (med en lærer og et hold studerende) og synkron undervisning i Adobe (med en lærer og et hold studerende.) Skriv jeres brainstorm ind i dette Google docs dokument (en person fra hver gruppe skriver samtidig med at i diskuterer) Adgang til google.doc dokument: Klik på og find linket der. Direkte link: Stopur

6 Forskelle på f2f og synkron webbaseret undervisning med Adobe Connect
Den tekniske understøttelse af Telepresence er mangelfuld/ikke til stede: (lydproblemer, kamera/skærmkvalitet og oplevelsen af coputermedieret distance) Konsekvenser: Dialogisk fleksibel kommunikation med hurtig turtagning og mange som bidrager i en stor holddiskussion er umulig/svær. De tekniske kommunikationsvilkår betyder at en mere endimensionel kommunikationsform er nødvendig: Nogen taler/viser/præsenterer – andre lytter og ser. (Man skal skiftes til at tale og lytte)

7 Social telepresence Endimensionelle kommunikationsvilkår og oplevelsen af fjernundervisning betyder øget krav til et didaktisk design, som understøtter Social telepresence Det didaktiske design skal maksimalt understøtte de studerendes oplevelse af, at de deltager aktivt i undervisningen. Princip 1: Den enkelte elev skal bidrage/være aktive i hver eneste modul. Princip 2: De studerende skal opleve, at det er meningsfuldt at gå på et hold med flere studerende: Det didaktiske design skal understøtte samarbejde mellem de studerende i form af gruppeaktiviteter. Princip 3. Det didaktiske design skal understøtte en studiepraksis hvor a) man er deltagende og b) at ens deltagelse fastholdes i et medium (artefakt), som kan tilgås under og efter undervisningen – og som er et udtryk for og skabt i en fælles studieproces (også pga af lydproblemer)

8 Det vigtigste designprincip for synkron webundervisning i Adobe Connect
Sekvens 1 Sekvens 2 Sekvens 3 Sekvens 4 osv.

9 Det vigtigste designprincip for synkron webundervisning i Adobe Connect
Lærer Studerende

10 Didaktisk design af en Adobe Connect undervisningssession
Metakom Oplæg (7-10 min) Med udgangspunkt i tilgængelig ressource Lærer Opgaver/øvelser i grupper (Brug brakeout funktionen) Proces fastholdes i et medie Fremlæggelse/opsamling Små øvelser 5 min Større øvelser/opgaver 15 min Projektgruppearbejde med vejledning. Test/quizer (Poll i Adobe) Brug nedtællingsur. Fastholdelsesmedier: Adobe Whiteboard, Google. Docs, Facebook, LMS mv. Fremlæggelser: Studerendes ressourcer præsenteres på fælles skærm Studerende Didaktisk design af en Adobe Connect undervisningssession

11 Spørgsmål og svar til læreroplæg (lyden igen igen)
Metakom Oplæg (7-10 min) Med udgangspunkt i tilgængelig ressource (Studerendes lyd slås til og fra eller de slår den selv til og fra) Lærer Spørgsmål fra studerende: Brug håndsopræknings-funktionen Vift med hånden på skærmen Brug chatfunktionen Studerende

12 ”Rundt” om undervisningen
Vi øver os alle på teknikken inden undervisningen f.eks. gennem kurser, sjove øvelser mv. IT færdighed og programkendskab er et must for ikke at lave ”støj” i undervisningen. Vi udsender link til Adobe Connect rummet på diverse medier og laver også en husker de første gange til de studerende Vi mødes 15 min før en session og tjekker lyd og billede. Når man kommer ind i ”lokalet” findes dagens program på startsiden. Man kan eksperimentere med små øvelser, opgaver mv (faglige eller sociale) som kan tilgås mens man venter (f.eks. en test – brug evt Adobe poll) Alle ressourcer kan tilgås fra Adobe Rummet enten gennem links (ekstern eller til LMS) eller ved at de er oploadet til rummet. Forberedelsesmateriale til studerende kan tilgås digitalt så studerende kan forberede sig mens de venter på at læreren starter. Det er vigtigt at være klar til det aftalte tidspunkt. (sæt evt en timer i gang der tæller ned)

13 Et undervisningslokale på nettet


Download ppt "Didaktisk design for synkrone undervisningsformer i et blended learning forløb Planlægning af undervisning med Adobe Connect – principper, erfaringer."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google