Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Anvendt medialisering ved Fredda Galea

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Anvendt medialisering ved Fredda Galea"— Præsentationens transcript:

1 Anvendt medialisering ved Fredda Galea
Hvordan bruger vi internettet i undervisningen? OVERVEJLESER: Hvordan og hvorfor bruger vi internettet og IT i undervisningen? Hvem taber vi på gulvet, og hvem kommer på banen (elevtyper)? Hvordan er balancen mellem den indsats det koster og den gevinst, som kommer ud?

2 Overblik: fokus, IT og internettet.
Afgrænsning af emnet: Hvad er medialisering? – publicering af elevprodukter på nettet (offenligt) Hvad er vores fokus? – programmer og tjenester som er relevante/lette at bruge Medier i dag? – hjemmesider, blogs, delingstjenester (YouTube, osv) Hvad er Web 2.0? => bruger fora, bruger-blogs, diskussionsfora, social communities (Facebook), learning communities (SpanishDict!) -> interaktivitet! IT i undervisningen: Mobil/PC til videooptagelser (videocasts) Mobil/PC til optagelse af podcasts (www.soundcloud.com), Filkonvertering vha Format Factory Photo Story og MovieMaker (til redigering af film på basis af billeder/videoer), Publisher til design af magasiner, avisartikler, pjecer, osv. Publiceres på issuu.com Smartboard/Notebook som værktøj til produktion af PDF eller screencapture. Internettet (Web 2.0) og undervisningen: Hjemmesider/Wikies og bloggs: opret informationssites for omverdenen Chat på Facebook/Skype/nettet

3 IKT: Hvordan? Vi kan anvende informations- og kommunikationsteknologien på forskellige måder: Lærere anvender den til at formidle og teste på en mere engagerende og varieret måde. Eleverne anvender den for at undersøge/forstå/ bearbejde/formidle det faglige stof. Eleverne anvender den til at samarbejde online. Eleverne anvender den for at kommunikere med en verden uden for Danmark for at øve et fremmedsprog. Læreren bruger den til at stile opgaven Eleven bruger den til at besvare opgaven

4 Muligheder er der mange af:
Web 2.0: interaktivt internet, brugerdefineret Personlige læringsmiljøer: issuu, Slideshare Samarbejdsværktøjer: Pads/Docs, MSN, Skype Mobilitet til/i undervisningen: Smartphones Levende billeder/videoer: YouTube Formidling: Blogs, ITunes, isuu, wiki’er Evaluering/bedømmelse: quizzer, Moodle

5 Vores fokus: Lommefilm på YouTube som elevprodukt,
anvendelse af blogs/wikier/Facebook som platform til indsamling af produkter og som elevprodukt, lydfiler på soundcloud som elevprodukt, og Evt. publikationer på issuu.com Gå til Se filmen på prezi.com

6 Definér podcast / videocast: vha linket find frem til eksempler, vejledninger, m.m. Se her for vejledning m.m.:

7 Lærerens blog: stil opgaven som indlæg
På kan man oprette en blog, og derefter flere blogs. Det anbefales at oprette en personlig blog til at samle de andre. F.eks. Kan den første blog hedde det samme som den pågældende lærer, og fra denne kan der linkes til hver klasses blog. Bloggens URL adresse (link) kommer til at bestå af det navn man giver den + wordpress.com. F.eks. Her kan man stile eleverne en opgave i form af et indlæg, hvorefter eleverne afleverer deres svar/løsninger/produkter ved at indsætte dem som kommentarer. Bloggen er oplagt til indsamling af film/wikier/blogs eller andre medialiserede produkter, under hvert emne. Find eksempler +vejledninger på:

8 Wikier: sted til transmission af info
På kan man som lærer oprette en wiki, som en bestem klasse kan anvende til publicering af deres produkt. Man kan også oprette projekter, teams, m.m. under de avancerede indstillinger. Den nemmeste måde at arbejde med en wiki på er at lade den stå åben, så alle eleverne kan tilgå alle siderne i den. Det kan være en fordel at oprette en side til hver gruppe, hvorefter de så kan tilføje ”undersider”. Find eksempler/vejledninger på:

9 Vodcasts (lydfiler) på soundcloud.com
På kan eleverne optage deres lyd direkte, hvis de har en mikrofon i deres pc. Alle logger sig ind med deres Facebook-login, læreren oprette en gruppe til alle sine elever, og eleverne optager deres lyd direkte ind i gruppen ”share track”. Se eksempler og vejledning på:

10 www.issuu.com: sted hvor man publicerer
På issuu.com finder man historier til inspiration (artikler, film, pjecer, osv.) men indhold som kan være relevant. Her kan de også producere deres eget materiale (pjecer, artikler, osv.), så de ser meget professionelle ud, og dele med de andre bruger af denne side. Et eksempel:

11 Anvendelsen af mobiltelefonen
Film skabes og udgives direkte på YouTube Mindmaps kan laves her og nu på f.eks. SimpleMindX Billedhistorie/beskrivelse kan laves direkte med StoryKit Skattejagt med Mobisticks, hvor posterne indeholder svar på spørgsmål.


Download ppt "Anvendt medialisering ved Fredda Galea"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google