Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hva' kan vi bruge vores uddannelse til i:

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hva' kan vi bruge vores uddannelse til i:"— Præsentationens transcript:

1 Hva' kan vi bruge vores uddannelse til i:
"Det virkelige liv"

2 Kunst og Kultur (KULT) 4 gymnasier - AU IJG NG SAG
Samarbejde i udvikling, afvikling og evaluering af enkeltstående undervisningsforløb Kreative fag - billedkunst, dansk, drama, musik (mediefag) I samarbejde med eksterne professionelle aktørere Forskningsprojekt - Kult og Læring "Kult-projektet er forskningsrelevant i didaktisk sammenhæng, bl.a. fordi der kan opstå læreprocesser, som udvider klasserummet til i praksis at inddrage tilgængelige erfaringer i omgivelserne i langt højere grad end i en mere traditionel undervisningsform. Det er derfor oplagt at identificere og beskrive disse særlige læreprocesser, som kan udspille sig for den enkelte involverede elev."

3 Læring: kan henvise til resultatet af læreprocesser
kan henvise til psykiske processer, der muligvis fører til 1. kan henvise til samspilsprocesser mellem individet og dets sociale omgivelser. Kan også hævdes at fungere sammen med 2, der igen kan føre til 1. kan henvise til undervisning - sammenfald mellem det der undervises i og det der læres (velkendt kortslutning)

4 On Two Metaphors for Learning and the Danger of Choosing Just One
Tilegnelsesmetafor Individuel berigelse Tilegnelse af noget Modtager Informator, formidler Ejendom, vare Have, eje Syn på: Mål Læring Student Lærerens rolle Kundskab Det at kunne/vide Deltagelsesmetafor Styrkelse af fællesskab At blive mere fuldgyldig deltager Perifer deltager, lærling Ekspertdeltager, bevarer af praksis Aspekt ved praksis Høre til/ deltage og kommunikere

5 Knud Illeris Læring, 2006

6 Hvordan forsker man i det?
Observation (video) som dokumentation for deltagelse En antropologisk tilgang Spørgeskemaer (elektroniske) som led i en triangulerende tilgang.

7 So far... 3 delrapporteringer www.kultforskning.dk
Udsendt 451 spørgeskemaer Legitim perifer deltager i et nyt praksisfællesskab

8 Min uddannelse og "Det virkelige liv"
Jeg har hele tiden mere eller mindre inddirekte forsøgt at se min egen læring på DPU som et spørgsmål om "deltagelse" i forskellige sammenhænge. Spørgsmålet er derfor ikke kun, hvad uddannelsen kan bruges til, men i lige så høj grad, hvordan den indgår nu. (KULT, kurser og quodlibet)


Download ppt "Hva' kan vi bruge vores uddannelse til i:"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google