Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Fordomme om malerfaget.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Fordomme om malerfaget."— Præsentationens transcript:

1 Fordomme om malerfaget.
Malere som Fag. Fordomme om malerfaget.

2 Fordomme om Malere som Fag.
Definition Hvad er en fordom? At dømme på forhånd, om ting man egentlig ikke ved noget om. Bruges normalt i negativ betydning. Fordomme om Malere som Fag.

3 Fordomme om Malere som Fag.
Afdækning af Fordomme. For at afdække de herskende fordomme fra personer i andre håndværkere har vi rundsendt et spørgeskema til Murerne, Tømrerne og Elektrikerne på skolen. Spørgsmålene vi stillede var: 1. Tænker du at Maler er et lavere fag end andres? Hvorfor? 2. Hvad laver en Maler ud over at male? Nævn 3 ting? 3. Hvorfor tror du at Malerfaget er blevet et ”kvindefag”? 4. Hvorfor tror du at man siger ”at alle kan blive Maler”? 5. Tror du at de materialer Maleren bruger er giftige? Fordomme om Malere som Fag.

4 Tænker du at Maler er et lavere fag end andres?
For at afdække de herskende fordomme fra personer i andre håndværk har vi rundsendt et spørgeskema til følgende håndværker grupper på skolen: Murerne. Tømrerne. Elektrikerne. Fordomme om Malere som Fag.

5 Tænker du at Maler er et lavere fag end andres?
Fordomme om Malere som Fag.

6 Hvorfor synes du at det er et ligeværdigt / lavere fag?
Ligeværdigt: - Deres arbejde er lige så vigtigt som andres. - Man skal kunne bruge sine hænder. - Det er et håndværk. - Der er mere i det, end det ser ud til. Lavere: - Deres fag virker nemmere. - Der er flere ting de burde vide. - Lidt, for det er ikke særligt svært at male. - Ja fordi uddannelsen er kun 20 uger og folk maler selv derhjemme. Fordomme om Malere som Fag.

7 Hvad laver en Maler ud over at male?
På spørgeskemaet bedes alle deltagere om at nævne 3 ting som en maler laver ud over at male, ikke alle er i stand til dette. I det følgende diagram er listet de svar som vi fik. Fordomme om Malere som Fag.

8 Tænker du at Maler er et lavere fag end andres?
Fordomme om Malere som Fag.

9 Hvorfor tror du at Maler er blevet et ”kvinde fag”?
- Er ikke så fysisk hårdt som Murer. - Kvinder er mere kreative. - Det er nemt. - Alle kan male. - Der er kun kvinder i malerfaget. - Kvinder har mere tålmodighed. - Det virker ikke tungt og teknisk. - Ved ikke. Fordomme om Malere som Fag.

10 Hvorfor tror du at man siger, at alle kan blive Maler?
Fordomme om Malere som Fag.

11 Tror du at de materialer Maleren bruger er giftige?
Fordomme om Malere som Fag.

12 Fordomme om Malere som Fag.
Konklusion. Vi valgt at skrive om andre håndværkers fordomme i forhold til os malere. Dette for at finde ud af hvilke fordomme der eksisterer og hvor udbredte de er. Herunder søger vi også at afdække, hvor meget de andre håndværkere egentlig ved om malerfaget, og hvad en maler egentligt laver. Vi valgte at smutte en tur rundt i Odense for at indsamle data udenfor skolen. Det viste sig at være sværere end antaget, på grund af restriktioner i lovgivning og efterårsferien. På gågaden var folk ikke interesserede i at udfylde spørgeskemaer. Vi har ud fra vores undersøgelser konkluderet, at det generelt ikke er den ”almindelige” borger der er uvidende omkring hvad vi laver, men i højere grad vores kolleger i håndværker fagene. I gruppen diskuterede vi måder at mindske fordomme omkring malere blandt vores kolleger og kom op med de følgende muligheder: Plancher, Brochurer, Radio, TV, Internet, oplysningskampagner på skolerne. De fleste af ovennævnte muligheder ligger uden for vores økonomiske rammer og ville kræve meget tid at administrere. For at holde det overskueligt, har vi valgt at fremstille en lille brochure som kan omdeles på skolerne, hvor de vil have mulighed for at nå alle lærlinge og på sigt afhjælpe de fundne fordomme. Vi vil i den forbindelse også gerne appellere til faglærerne om at medvirke til at afhjælpe de eksisterende fordomme og modvirke at nye opstår igennem oplysning og åben dialog. Med venlig hilsen Jannie, Christina, Anja & Charlotte. Fordomme om Malere som Fag.


Download ppt "Fordomme om malerfaget."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google