Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Oplæg: Formål, mål og målsætninger.  § 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder dem til.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Oplæg: Formål, mål og målsætninger.  § 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder dem til."— Præsentationens transcript:

1 Oplæg: Formål, mål og målsætninger

2  § 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder dem til videre uddannelse og giver dem lyst til at lære mere, gør dem fortrolige med dansk kultur og historie, giver dem forståelse for andre lande og kulturer, bidrager til deres forståelse for menneskets samspil med naturen og fremmer den enkelte elevs alsidige udvikling.  Stk. 2. Folkeskolen skal udvikle arbejdsmetoder og skabe rammer for oplevelse, fordybelse og virkelyst, så eleverne udvikler erkendelse og fantasi og får tillid til egne muligheder og baggrund for at tage stilling og handle.  Stk. 3. Folkeskolen skal forberede eleverne til deltagelse, medansvar, rettigheder og pligter i et samfund med frihed og folkestyre. Skolens virke skal derfor være præget af åndsfrihed, ligeværd og demokrati.

3  Anna er nyuddannet lærer og er efter sommerferien startet som ny lærer på en skole i Odense. Anna har lavet en grundig og nøje deltajeret årsplan, hvor hun, som ny i faget, har studeret Folkeskoleloven og Fælles Mål nøje og derfor taget højde for alle de krav, der bliver stillet til hende og hendes undervisning.

4  Anna er meget nervøs hvis eleverne ikke forstår hende og de ting som hun præsenterer for dem i klassen. Hun har svært ved, at fortolke og omformulere de forskellige mål til eleverne.  §18. Stk. 4. På hvert klassetrin og i hvert fag samarbejder lærer og elev løbende om fastlæggelse af de mål, der søges opfyldt

5

6  Anna har skrevet et forældrebrev, hvor hun forklarer årsplanen. Men forældrebrevet om årsplanen er skrevet med et fagsprog ifht. mål, formål og målsætningerne som mange af klassens forældrene ikke bekendt med. De er derfor itvivl om, hvad Anna vil med deres børns undervisning. Hvad er det deres børn skal lære? – Nu er der indkaldt til forældremøde på skolen.

7

8  Anna ikke er tilfreds med sit team på skolen. Anna er, som ny lærer, meget ambitiøs og er af natur meget perfektionistisk. De øvrige lærere i hendes team er rutinerede og har undervist i mange år. Til temamøderne bliver der, fra de andre læreres side, snakket om alt muligt andet end planlægning, mål og faghæfter - netop fordi de andre føler, at de sagtens kan undervise uden hele tiden, at skulle drøfte dette i teamet. Snakken bliver derfor overfladisk og mindre faglig orienteret. Anna er fustereret over de andres holdninger. Hun begynder at indse at det hun lærte på seminariet ang. drøftelse af div. Mål og Faghæfter stemmer ikke overens med praksis. Hun føler, at hun står alene. Hun føler, at hendes hårde arbejde og entusiasme ikke bliver tilgodeset af de andre i teamet.

9

10


Download ppt "Oplæg: Formål, mål og målsætninger.  § 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder dem til."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google