Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Resultater, erfaringer og overvejelser! Praktikpladscentrene Syd-Øst Sjælland og øerne.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Resultater, erfaringer og overvejelser! Praktikpladscentrene Syd-Øst Sjælland og øerne."— Præsentationens transcript:

1 Resultater, erfaringer og overvejelser! Praktikpladscentrene Syd-Øst Sjælland og øerne

2 Mellemkonklusion Partnerskaber er et nødvendig langsigtet redskab. Partnerskaber udvikler en ny norm for ansvarlighed hos alle parter – Mål mindst 10% elever på en virksomhed – helst 15% Arbejdet med partnerskaber og klynger skaber samarbejde og ansvarlighed hos bygherre, virksomheder og skoler. Der findes flere forskellige former for klynger. Fagligheden i uddannelsen skal sikres via kontrol på hovedforløb og opsamling via praktik og SKP forløb Certificering af virksomheder bør overvejes, med kontrol fra praktikpladscentret Praktikpladscenterene skal arbejde på tværs af skoler, (ikke tænke protektionistisk) udvikling af strategiske partnerskaber skal placeres i et center i hver landsdel, som så koordinerer.

3 Partnerskaber p.t Hvilke? Hvor mange ? Resultater! Bygherre: 12 aftaler om samarbejde/8 på vej Virksomheder (Strategiske) : 8 – flere på vej Virksomheder (Samarbejde) 5 –flere på vej Andre organisationer: 4 I alt 29 partnerskaber/samarbejder p.t Byggerier vi er i gang på eller kommer i gang: 44 Praktikpladser: 13 i gang/ omkring 25 på vej Hjælp til bygherre omkring krav i udbud. Workshop den 27 sep.

4 Udfordringer: Underskrift/ikke underskrift Effekt for andre fag: Handel og kontor, Teknisk designer, Services assistenter. At opbygge partnerskaber er en strategisk langtidsplan, som skal tænke sammen med klynger. Udvikling af ny norm. Certificering kunne indtænkes

5 Klynger Hvilke, hvor mange – resultater Forskellige klyngeformer: A)Klyngebank (Brikvirksomheder): 92 B)Strategiske kvalitetsklynger: 1 eller 2 C) Specialeklynger: 0 D)Netværksklynger (Handel og kontor): 0 Praktikpladser: 94 SKP som faglig opsamling på højt niveau og som buffer.

6 Ved hvert hovedforløb vurderes hvilke faglige kvalifikationer eleven har fået i løbet af praktikperioden. Der gennemføres en samtale med virksomhed, elev, skole og evt. LUU. Det vurderes hvilke uddannelsesmål der mangler og hvordan de bedst kan nås. Måske kan SKP være nødvendigt i forhold til bestemte fagligheder som virksomheden ikke kan opfylde. Hvis eleven ikke kan fortsætte i sammen virksomhed og ikke selv kan skaffe sig en praktikplads hjælper praktikpladscentret med det. Eksempel på uddannelsesforløb for tømrer

7 Udfordringer: Keep it simpel! Sikring af de faglige mål i uddannelsen, sker via opsamling efter hver praktikperiode. Der findes ikke en rigtig måde at danne klynger til alle fag og alle skoler i landet.


Download ppt "Resultater, erfaringer og overvejelser! Praktikpladscentrene Syd-Øst Sjælland og øerne."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google