Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Tema Det gode samarbejde Forventninger til arbejdet i LBR Forventninger til samarbejde Sekretariatets rolle.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Tema Det gode samarbejde Forventninger til arbejdet i LBR Forventninger til samarbejde Sekretariatets rolle."— Præsentationens transcript:

1 Tema Det gode samarbejde Forventninger til arbejdet i LBR Forventninger til samarbejde Sekretariatets rolle

2 Historik Det Lokale Beskæftigelsesråd overtog og videreførte Koordinationsudvalgets opgaver ved kommunesammenlægningen En væsentlig forskel på Koordinationsudvalgets og det "nye" lokale beskæftigelsesråds opgaver er, at LBR skal fokusere både på indsatsen for de ikke forsikrede og for de forsikrede ledige. Videreføre koordinationsudvalgets opgaver med at styrke den lokale virksomhedsrettede og forebyggende indsats for personer på kanten af arbejdsmarkedet. Ved seneste kommunalvalg blev det indført i loven, at Borgmesteren skulle være formand for LBR – en opgave der kunne uddelegeres til formanden for det stående udvalg

3 Hvem er repræsenteret Op til 3 efter indstilling fra DA Op til 3 efter indstilling fra LO 1 efter indstilling fra FTF 1 efter indstilling fra AC Op til 2 fra De samvirkende Invalideorg. 1 efter indstilling fra PLO 1 efter indstilling fra Integrationsråd Op til 2 fra relevante lokale foreninger efter indstilling fra øvrige medlemmer af rådet.

4 Hvilke opgaver skal LBR varetage? Skal overvåge resultater og effekter Skal rådgive om forbedringer Skal afgive bemærkninger til resultatrevision Skal afgive bemærkninger til beskæftigelsesplan Skal udarbejde en virksomhedsplan Skal udmønte den statslige bevilling Jf. lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats.

5 LBR’s rolle Stikord til drøftelse LBR som central samarbejdspart LBR- medlemmerne som aktive debattører og bærer af viden om aktuelle emner i beskæftigelsesindsatsen LBR som ambassadør for jobcentret LBR som aktør i de forskellige politikområder (f.eks. erhvervspolitik)

6 Hvordan skal/bør samarbejdet være? Stikord til drøftelse Internt i LBR på og imellem møderne LBR og Jobcenteret LBR og udvalg LBR og nabo-LBR’er LBR og Regionalt Beskæftigelsesråd LBR og baglandet Temasatte arbejdsgrupper Samspil og dialog Gennemslagskraft og indflydelse

7 Sekretariatets rolle Stikord til drøftelse Samspil og dialog mellem LBR og udvalg LBR som en aktiv og rådgivende medspiller LBR har indflydelse, og gør den gældende


Download ppt "Tema Det gode samarbejde Forventninger til arbejdet i LBR Forventninger til samarbejde Sekretariatets rolle."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google