Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Dagsorden Refleksionsspørgsmål til bloggen Billedsprog Læse ”Hovedet”

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Dagsorden Refleksionsspørgsmål til bloggen Billedsprog Læse ”Hovedet”"— Præsentationens transcript:

1 Dagsorden Refleksionsspørgsmål til bloggen Billedsprog Læse ”Hovedet”
Gruppeopgaver Opsamling

2 Billedsprog Sammenligning: Når realplanet sammenlignes med billedplanet. Typisk ved hjælp af bindeordene som eller ligesom, fx "jeg er frisk som en fisk". Metafor: Man taler om en metafor når billedplan og realplan forbindes uden bindeord. Et ord fra en bestemt sammenhæng bruges i en anden og tilføjer ny betydning: ”Han var iskold foran målet”

3 Symbol: Når noget kun optræder som realplan i en tekst, så læseren selv må reflektere sig frem til billedplanets dybere betydning. Hvilket begreb minder det om? Fx hjertet som symbol på kærlighed, en due som symbol på fred I Jesper Wung-Sungs noveller?

4 Gruppeopgave Linje 1-12 Som hvis en stor, sort sky var kommet rullende og havde dækket den ellers helt klare, blå himmel. Og de vidste, at lige meget i hvilken de stak i rend, så ville de blive pjaskvåde. På denne måde så de den komme dem i møde. Læs i grupper de første to sider i novellen ”Hovedet”. Skriv ned hver gang i møder billedsprog. Bestem, hvilken type billedsprog, der er tale om.

5 Omskriv teksten Skriv den første side om: kun realplanet. Ét ord eller hele sætninger. 2 og 2. Mødes i gruppen efterfølgende. Sammenlign resultater. Nødvendigt at forstå og tolke på sammenligninger/metaforer/symboler Fx: Drengene blev stående som gazeller.

6 Klassediskussion Hvad bruger man billedsprog til? – Hvad gør det ved teksten? Hvad gør omskrivningen ved teksten og læseoplevelsen? Er det en god idé, at en forfatter som Wung-Sung anvender billedesprog?


Download ppt "Dagsorden Refleksionsspørgsmål til bloggen Billedsprog Læse ”Hovedet”"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google