Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

?. Hvor megen ulejlighed er et menneske værd?? Læs den barmhjertige samaritaner (Luk. 10, 25-37). Tal sammen, om alle mennesker er lige meget værd, og.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "?. Hvor megen ulejlighed er et menneske værd?? Læs den barmhjertige samaritaner (Luk. 10, 25-37). Tal sammen, om alle mennesker er lige meget værd, og."— Præsentationens transcript:

1 ?

2 Hvor megen ulejlighed er et menneske værd?? Læs den barmhjertige samaritaner (Luk. 10, 25-37). Tal sammen, om alle mennesker er lige meget værd, og om alle skal have den samme hjælp. Og hvad tænker Gud om den sag?

3 Hvordan ser dit symbol for kærlighed ud? Find telefonerne frem og gå ud og fang kærligheden i billeder!

4 Læs 1. Kor 13,4-7 Del jer derefter i to hold og lav en Tavlestafet, hvor I dyster mod hinanden. Hvert hold får en halvdel af tavlen og skal på to min. skrive så mange ord og begreber som muligt, der beskriver, hvad kærlighed er. Hvad er kærlighed??

5 Læs den barmhjertige samaritaner (Luk. 10, 25-37) Hvorfor hjalp du? Hvorfor…?? Hvorfor gjorde du intet? Hvorfor gik du? Hvad tænkte du? Hvad følte du? Seks konfirmander skal i den varme stol. De indtager rollerne: -manden på vej til Jeriko -de to røvere -præsten -levitten -samaritaneren Resten af holdet skal nu interviewe dem.

6 Gå sammen to og to og vælg tre-fire bryllupssalmer. Find hjælp i salmebogen s. 484-493; 683-705; 705-711;717-739 Hvilke valgte I og hvorfor?

7 Klik på billedet og se filmen. Lav en dobbeltcirkel og drøft følgende: Hvor er kærligheden i denne handling?

8 Hvem er din næste? I grupper på fire skal I hver især fortælle, hvem I synes, der er jeres næste! Brug billederne som inspiration.

9 Helt sikkert! På ingen måde! Matt. 22,34-40 Skal man kunne elske sig selv for at elske andre? Er det største i kristendommen kærligheden? Når kærlighed har med følelser at gøre, giver det så mening at tale om kærligheden som et bud – noget man skal? 1. Joh. 4,7-21 Kan vi elske, hvis vi ikke selv bliver elsket? Kan vi elske Gud, når vi aldrig her set ham? Kan vi elske nogen/noget, vi aldrig har set eller mødt? Fx en afdød bedsteforælder, vi ikke har mødt? Er Gud kærlighed? Er vi elsket af Gud uanset hvad? Læs teksterne og placer jer i ”helt sikkert-hjørnet” eller ”på ingen måde-hjørnet” alt efter, hvad I vil svare på spørgsmålene.

10 UDFORDRING… Del ud af din kærlighed! Overvej hver især, hvordan I deler ud af jeres kærlighed – og hvordan I vil gøre det i dag!


Download ppt "?. Hvor megen ulejlighed er et menneske værd?? Læs den barmhjertige samaritaner (Luk. 10, 25-37). Tal sammen, om alle mennesker er lige meget værd, og."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google