Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Fremtidens globale konkurrence på viden og innovation bliver også en konkurrence mellem byer. De byer, der skaber de bedste vilkår, tiltrækker de kreative.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Fremtidens globale konkurrence på viden og innovation bliver også en konkurrence mellem byer. De byer, der skaber de bedste vilkår, tiltrækker de kreative."— Præsentationens transcript:

1 Fremtidens globale konkurrence på viden og innovation bliver også en konkurrence mellem byer. De byer, der skaber de bedste vilkår, tiltrækker de kreative talenter og virksomheder. Metropoler får meget forærende. Mindre byer må gøre noget ekstraordinært.

2 Alle byer søger at skabe attraktive byrum, kulturoplevelser og gode boligforhold. Alle byer satser på green tech og miljø, velfærdsteknologi og sundhed, samt kreative industrier. Byer og regioner har forskellige udgangspunkter og styrkepositioner, og det gælder om at finde sine lokale styrkepositioner.

3 Intelligent offentligt-privat samspil bliver en afgørende konkurrenceparameter. Hvilke probelemer vil det offentlieg have løst i innovative samarbejder med private virksomheder og vidensinstitutioner? Det offentlige marked må have kritisk masse for at være en attraktiv samarbejdspartner.

4 Kan de Østjyske byer finde ind i et erhvervspolitisk samarbejde, så de kan konkurrere med de europæiske og amerikanske Metropoler. Eller vil de halvstore Østjyske byer konkurrere med hinanden og alle blive tabere?? Det kræver en mental omstilleling at vælge fra og lade andre have føretrøjen og få de fleste fordele I nogle projekter, mens man selv har føretrøjen I andre.


Download ppt "Fremtidens globale konkurrence på viden og innovation bliver også en konkurrence mellem byer. De byer, der skaber de bedste vilkår, tiltrækker de kreative."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google