Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Strategiproces fra Fagligt Team

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Strategiproces fra Fagligt Team"— Præsentationens transcript:

1 Strategiproces fra Fagligt Team

2 Hvor skal vi hen du?? Baggrund Udviklingschefens spørgsmål:
En retning i en kaotisk virkelighed, Fuld af muligheder Fuld af tilfældigheder

3 Mål Teamet: Klare mål og bevidsthed om styrker, kompetencer, roller, værdier og produkter, også for den enkelte. Mere gejst, internt samarbejde og sparring. Årets gang. Udlandstur. Vedligeholde og udvikle vores særlige profil. ”Vi vil være de bedste”. Mere offensiv, udadvendt rådgivning med stærke budskaber Fortolkning af vision og mission i vores sammenhæng

4 AI-principper Anerkendende forespørgsel
Det vi fokuserer på bliver vores virkelighed I ethvert system, organisation eller gruppe er der noget, der fungerer Virkeligheden bliver skabt i nuet af mennesker, og der er mange virkeligheder Det er vigtigt at prise/værdsætte forskellighed Sproget vi bruger skaber vores virkelighed

5

6 Forberedelse Tendenser i omverdenen (medbringes til strategimødet) Du har til opgave at besvare disse spørgsmål: Hvilke tendenser i omverdenen får jeg øje på, og som har eller bør have indflydelse på vores dispositioner, uanset om vi kan lide dem eller ej? Er der i den sammenhæng helt specielle aspekter, i forhold til vores organisation / team, vi skal være opmærksomme på? Drømme om det bedste i fremtiden. (sendes rundt på mail senest fredag) Denne opgave er, at du skriver ½-1 side om følgende: ”Hvilke særlige håb og drømme har jeg, som vil gøre det næste år endnu mere spændende og berigende for mig selv og for teamet?”

7 Vigtigste tendenser: Gruppe 1 Procesrådgivning Valg af personlig rådgiver Værdibaseret rådgivning (hæve overliggeren) Gruppe 2 Missing link (Mangfoldighed, nye samarbejdsformer, Fødevareudvikling, Nye/unge økologer) Følg nysgerrigheden (procesrådgivning) Gruppe 3 Differentiering (hæve overlæggeren, mangfoldigheden, Lækre overbygning)

8 Stikord fra runde om ”drømme og håb for mig og teamet”
Overskud Fordeling af kunder – hvordan? (geografi, anciennitet) Skabeloner for opgaver (effektivitet i opgaveløsning) Profiler/specialister/kompetencer Projekt/rådgivnings-balancen Nye opdelinger af indsatsområder (rådgivning, projekt, andet) Tværfaglig rådgivning, der sparker røv Fokus (så vi ikke spreder os på for meget) Internt samarbejde og sparring

9

10 Team Kommuni-kation Rådgivning Projekter Fokusområder

11

12 Udvikling af teamet Vi er et team I hvilket der tages individuelle hensyn samtidig med at den enkelte er loyal overfor teamets og ledelsens beslutninger. Hvor ”årsplaner” er afklarede og forhandlet på plads for den enkelte, og dette bidrager til en fælles forståelse for hinandens opgaver og roller. Hvor teammedlemmer udfordres fagligt, fordyber sig i faglige problemstillinger og udvikler spidskompetencer til gavn for den enkeltes arbejdsglæde og for kvaliteten af Fagligt Teams arbejde. Der er stolte af vores rådgivning- og udviklingsprojekter. Der har velfungerende systemer for administration og vidensdeling.

13 Kommunikation Om 1 år har vi: Formuleret en kommunikationsstrategi, der afdækker: Hvad vi vil kommunikere, til hvem (prioritering af målgrupper), med hvilket formål og ad hvilke kanaler (mobil, fagblade, web etc.). Vi har som del af teamets specialiseringsproces udpeget en kommunikationsgruppe, så dem der vil, skriver – og dem, der vil være fri, bliver fri. Vi har fastlagt de praktiske arbejdsgange omkring, hvordan vi kommunikerer. Vi har defineret og samarbejdet med KT og Ø&E, så vi supplerer, men ikke overlapper disse kanaler eller deres finansiering. Arbejdet med faglig formidling er finansieret. Arbejdet med faglig formidling er forventningsafstemt med ledelse og andre relevante parter.

14 Udvikling af rådgivning
Fra projekt til rådgivning Vi udvikler flere rådgivningsprodukter ud fra vores projektresultater og –erfaringer. Vi fokuserer i højere grad fokusere på at en del af projekternes slutprodukter bliver til rådgivningsprodukter. Vi screener projektporteføljen for 2010 for at finde mindst to projekter, der kan danne basis for to rådgivningsprodukter i Tværfaglig rådgivning Vi har ny opmærksomhed på kunder, som får rådgivning fra flere af os (fælleskunder) eller som kunne få rådgivning fra flere af os (potentielle fælleskunder). Derfor koordinerer vi ad hoc opgaverne bedre mellem vores faggrene, og vi laver en årlig planlægning og fælles opgørelser for aktiviteter hos fælleskunderne. Vi udpeger en tovholder / kontaktkonsulent til at koordinere et logisk forløb af opgaverne. Vi skaber en sammenhæng med fokusområdet nye rådgivningsprodukter, så nogle af disse også bliver tværfaglige og udnyttes til fælleskunder.

15 Projekter med ressourcer og kvalitet
Vi har tid nok til at gennemføre ethvert projekt, fordi vi hjælper hinanden med timebudgettet i ansøgningsfasen. Vores projektportefølje er så stor, at alle der vil kan lede et projekt. Vore projektledere er udpeget inden nytår, så projektplanlægningen kan realiseres. Vi leder alene et projekt ad gangen, så fokus og handling går hånd i hånd, og der bliver tid til fordybelse og læring. Vi udpeger projektgruppen i januar, så alle projekter får en god start og tidsplanen kan holdes. Vi udarbejder løbende projektlog, så afrapporteringen skriver sig selv. Vi har en fælles projektkalender, så alle kan orientere sig om årets gang. Vi har altid en kollega med i projektgruppen, så vi ikke står alene med udfordringerne. Vi orienterer løbende teamet om projektresultater, så vidensdeling bliver en realitet. Vi har udviklingsmøder med Markedsafdelingen og Kommunikationsteamet så projektsamarbejdet bliver godt og vi får hjælp til at imødekomme vores udfordringer.

16 GRUS Runde med fokus på hvert medlem i min. Hvilken af de visionære strategier ønsker du at have hovedansvaret for at tilrettelægge og realisere? – og hvilke vil du være ressourceperson for? Hvilke idéer har du allerede nu til at arbejde med de udfordringer, der ligger i fokusområdet og strategien? Hvad har du brug for, for at det kan lykkes?

17 Hvordan kommer vi videre?
Team Rådgivning Kommunikation Projekter Peter X Jørgen Poul Lise Nn yy Osv.


Download ppt "Strategiproces fra Fagligt Team"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google