Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Børns udvikling Af Sasja og Caroline.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Børns udvikling Af Sasja og Caroline."— Præsentationens transcript:

1 Børns udvikling Af Sasja og Caroline

2 Børns motorik Man ved i dag, at børn som er velfungerende motorisk, får nemmere ved at lære at læse og skrive. Man ved også, at børn som har et veludviklet og nuanceret sprog, har nemmere ved at begå sig socialt og kommer i færre konflikter. Man ved også, at noget af det vigtigste for børn selv og deres forældre er, at de kan begå sig socialt og være en del af en gruppe eller større fællesskab.

3 Barnet finmotorik Finmotorik er betegnelsen for bevægelser hvor de små muskelgrupper som fodens, øjets, mundens og mimikkens led og muskler, bliver brugt. Finmotorikken benyttes fx gennem fingrenes bevægelser. Det er vigtigt for håndens finmotoriske udvikling, at barnet har kontrol over nakke -, skulderområdet og hele armen. Denne kontrol kommer via den grov motoriske udvikling.

4 Barnets grov motorik Grov motorik er betegnelsen for bevægelser hvor de store muskelgrupper som skulder, albue, hofte og knæled bliver brugt. Grov motorik benyttes fx ved at rulle, krybe, gå, hoppe, løbe og balancere.

5 Børn fantasi Børns fantasi er meget stor og udvikler sig meget med alderne. Der er mange børn der har en meget livlig fantasi og andre hvor man skal hjælpe dem lidt på vej. Mange børn har som regel en fantasi ven som hjælper dem igennem dagen, hvor andre måske har en bamse/tøjdyr der er levende for dem.

6 Børn udvikling i hjernen
Hjernens udvikling. 1: krybdyrhjernen. Funktioner. sult, fordøjelse, blodomløb, åndedræt, bevægelse, holdning, balance, kamp eller frygt. 2. mellemhjernen. Funktioner: raseri, frygt, seperationsangst, omsorg, opfostring, socialtilknytning, legeevnen, trang til udforskning, seksuel lyst (hos voksne) 3. den menneskelige storhjerne. Funktioner: kreativitet, fantasi, problemløsning, eftertanke, selverkendelse, empati. Disse tre "hjerner" er forbundet med hinanden i et hav af nerve netværk men alle med sin helt egen specielle funktion.

7 Barnets sociale udvikling
De fleste børn kommer allerede inden skolestart i kontakt med institutionsverdenen. Meget tidligt er de derfor tvunget til at indgå i sociale relationer, de ikke selv har indflydelse på. I vores sociale udvikling påvirkes vi af det miljø, vi befinder os i. Af vores forældre og søskende, i daginstitutionen, gennem vores fritidsaktiviteter og senere af skolen, men også via medierne såsom TV, radio, reklamer, computere osv. Efterhånden som barnet bliver ældre, er det mere og mere lysten til at lære nye færdigheder samt kammeratskaberne, der er med til at præge barnets sociale udvikling.

8 Barnet fysisk udvikling
Når børn leger, træner de kroppen fysisk, øver sproget og lærer at klare sig socialt. Leg og bevægelse træner børn i at være sammen med andre og giver dem en begyndende forståelse for regler og aftaler. Derudover giver den fysiske udfoldelse dem et godt grundlag for et aktivt voksenliv.

9 Barnet psykiske udvikling
Det er forskelligt fra barn til barn hvordan de udvikler sig psykisk . Mange børn er meget glade, men der er desværre også nogen der er meget kede af det, pga deres forældre måske ikke har været der for dem. Men det er forskelligt fra familie til familie også hvordan de vælger at opdrage sit barn og hvordan de vil gøre barnet glad. Der er mange børn der udvikler sig glad gennem hele sin opvækst uden problemer eller noget. Man kan heller ikke være sikker på at barnet har det godt uden at snakke med barnet og hører om de har det godt.

10 Børns udvikling 0-6 år 0-1 år barnet begynder at kravle og gå, og laver en hel masse lyde, tager fat i ting, og begynder mere og mere at forstå. Mange børn er startet i vuggestue. 2-3 år barnet begynder at kunne tale, kan måske spise selv, men skal stadig have lidt hjælp til at tage ting op på gaflen/skeen. Barnet begynder i børnehave. 4-5-6 år, barnet går stadig i børnehave, eller er ved at afslutte, skal måske snart begynde i skole.

11 Børns udvikling 6-10 år 6-7 år Når børn er blevet 6 år går de som regel i skole og SFO/fritidshjem. De begynder og udvikle deres krop og deres sprog er blevet meget bedre og de begynder og finde på lege selv, hvor der er også er piger med. Drengene begynder også at blive meget glad for pigerne. 7-10 år Når de kommer op til alderen fra 7-10 år begynder de og snakke meget og udvikler nogen venne kredse hvor nogen bliver de populære og de andre bliver uddelt i nogen mindre grupper hvor de måske gerne vil optages i den store gruppe.

12 Børns udvikling år 10-11 år barnet dyrker måske en form for sport, er med venner hjemme og lege, spiller kampe i weekenden til den sport de nu går til 12-13 år Barnet er begyndt at blive teenager, går mere op i det tøj man har på, er meget sammen med vennerne og veninderne, sover sammen med kammeraterne. 14 år Barnet er bestemt teenager, vil ikke de samme ting som før, da de er for kedelige, går meget op i tøj, og måske (pigen) er begyndt at bruge make-up, der er måske en dreng eller pige som de synes er søde.

13 Barnet udvikling år Når børn kommer op i alderen 14-16, så begynder de at de selv vil vælge deres eget tøj og selv vil købe det. Der er mange der også begynder at få arbejde så de kan købe det de vil, nogen får også lommepenge som de kan bruge noget tøj eller sko. Drengene begynder også at blive glad for pigerne og pigerne finder også nogen drenge de synes er søde. Mange unge får deres første rigtige kæreste i den alder. . I alderen begynder de at gå til fester og drikke. De forandre sig i hjerne og man kan se at kroppen bliver anderledes. Det er nu hvor de er rigtige teenager og er krop umulige og kun vil gøre hvad de selv vil.


Download ppt "Børns udvikling Af Sasja og Caroline."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google