Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Samfundsfag og de innovative kompetencer

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Samfundsfag og de innovative kompetencer"— Præsentationens transcript:

1 Samfundsfag og de innovative kompetencer
Innovative kompetencer kan trænes!

2 Innovation Innovation – Hvad er det? Nyt, nyttigt, nyttiggjort
Social innovation – fokus på samfundsudfordringer! Innovative kompetencer i samfundsfag? Kompetencer der er nødvendige indenfor en samfundsfagskontekst!

3 Hvad er det vi skal træne?
Kvalificere elevernes standpunkter og handlemuligheder ved at forbinde den aktuelle samfundsmæssige udvikling med sociologiske, økonomiske og politiske begreber. det ”nye” er at vi også træner handlingsdimensionen (naturligvis fagligt forankret)

4 Trin i den innovative metode
Identifikation af udfordring (disharmoni) – Mange stressramte unge Forståelse/udforskning af problem - krav, forventninger, kompleksitet i det senmoderne Mål når problemet er løst (verden efter) – fald i antal af stressramte unge Løsninger/Vejen til målet Ikke kun væsentligt om produktet bliver innovativt – handler også om træning af de innovative kompetencer

5 Innovative kompetencer I
Identifikation af (følsomhed overfor) udfordringer  løsninger

6 Innovative kompetencer II
Eksperimentere og tænke ud af/på kanten af boksen

7 Innovative kompetencer III
Reflektere/sammensætte/gentænke på tværs/nye måder => mulighedsorientering

8 Innovative kompetencer IIII
Deltagende, netværkende og handlekraftige => mulighedsskabe

9 Innovative kompetencer V
Argumentere for og præsentere sine ideer fagligt

10 Eksempler på småøvelser
3 håndgribelige områder Problemfølsomhed (starters/åbneøvelser) Netværkstræning (bruge og udvide eksisterende netværk) Italesættelse/pitch (Argumentere for og præsentere kort, præcist og fagligt overbevisende)

11 Problemfølsomhed (starters/åbneøvelser)
Karikaturtegninger: Hvad og hvem er afbilledet? Hvad er det en kritik af? Hvordan kommer kritikken til udtryk? Hvorfor er det et problem?

12 Demokrati 3. Associationsøvelse om demokrati: Eleverne slår hver især deres associationer op på den virtuelle opslagstavle

13 Problemfølsomhed (starters/åbneøvelser)
2. Bede eleverne om at kigge på og identificere et samfundsproblem, som eleverne parvis reflekterer over: Hvorfor problem? Hvilket mål? Tentative løsninger!

14 Netværkstræning 1. Speed-dating:
Hvordan fungerer demokratiet i Danmark? 2. Aktivering af ressourcepersoner/organisationer Undersøgelse af holdninger til fremtidens velfærd 3. Udvidelse af netværk Hvad skal der til for at blive mønsterbryder?

15 Italesættelse/pitch Familie-festøvelse – kend dit publikum
Debat-battle - argumentationstræning ”Short and snappy”: Lav en screen-cast-o-matic på max 3 min., hvor du kort og præcist argumenterer for hvorfor det er nødvendigt med intervention i Syrien!

16 Idéudveksling og refleksion
Hvilke af de småøvelser, som du anvender i din daglige praksis i forvejen, vil du kategorisere som værende nogle, der træner elevernes innovative kompetencer? Hvilken samfundsfaglig problematik er pt. omdrejningspunkt for din undervisning? Hvilken småøvelse kunne du forestille dig kunne være anvendelig i dit forløb? Beskriv kort en idé og slå den op på den virtuelle opslagstavle


Download ppt "Samfundsfag og de innovative kompetencer"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google