Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Sikkerhed og sundhed er godt for alle – både dig selv og din arbejdsplads Paneuropæisk opinionsundersøgelse vedrørende arbejdsmiljø (herunder sikkerhed.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Sikkerhed og sundhed er godt for alle – både dig selv og din arbejdsplads Paneuropæisk opinionsundersøgelse vedrørende arbejdsmiljø (herunder sikkerhed."— Præsentationens transcript:

1 Sikkerhed og sundhed er godt for alle – både dig selv og din arbejdsplads Paneuropæisk opinionsundersøgelse vedrørende arbejdsmiljø (herunder sikkerhed og sundhed) Repræsentative resultater i 36 europæiske deltagerlande for det Europæiske Arbejdsmiljøagentur for sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen (EU-OSHA) Resultater på tværs af Europa og Danmark

2 2 http://osha.europa.eu Click to add text here Opinionsundersøgelses design Note: insert graphs, tables, images here Univers:Befolkning på 18 år og derover med almindelig bopæl og på de respektive sprog Stikprøve:Repræsentativ stikprøve i hvert af de 36 deltagende europæiske lande Metode til dataindsamling: CATI (Computer-Assisted Telephone Interview) i 31 lande. I Bulgarien, Den Tjekkiske Republik, Slovakiet, Rumænien og Tyrkiet blev interviewene foretaget ansigt til ansigt Stikprøvens størrelse:35.540 interviews (ca. 1.000 pr. land, undtagen i Liechtenstein med 200 interviews) Stikprøvens størrelse: (Danmark) 967 interview Fejlmargin:±0,3 til 0,5 procentpoint (på tværs af Europa) ±1,9 til 3,2 procentpoint (national stikprøve) Feltarbejdets periode: (Danmark) 25. oktober 2011 - 14. november 2011

3 3 http://osha.europa.eu Spørgeskema-oversigt  Q1. Tror du, at antallet af personer, der lider af arbejdsrelateret stress i Danmark vil stige, falde eller ligge på omtrent samme niveau i de næste fem år? (Stige kraftigt | Stige lidt | Forblive omtrent det samme | Falde lidt | Falde kraftigt)  Q2. Med hensyn til sikkerheds- og sundhedsrisici på arbejdspladsen, opfatter du da dig selv som …? (Meget velinformeret | Ret velinformeret | Ikke særlig velinformeret | Slet ikke informeret)  Q3. Mange europæiske regeringer overvejer eller har besluttet at hæve pensionsalderen, fordi folk lever længere. Hvor vigtigt, hvis overhovedet, er et sundt og sikkert arbejdsmiljø i dine øjne for at hjælpe folk til at blive længere på arbejdsmarkedet? (Meget vigtigt | Ret vigtigt | Ikke så vigtigt | Slet ikke vigtigt)  Q4. Hvis du påtalte et sundheds- og sikkerhedsproblem på din arbejdsplads overfor driftslederen, hvor sikker er du så på, at der ville blive taget hånd om det? (Helt sikker | Ret sikker | Ret usikker | Meget usikker)  Q5. Hvor enig eller uenig er du i det følgende udsagn? For at Danmark kan være økonomisk konkurrencedygtig, skal danske arbejdspladser følge forskrifterne om et sundt og sikkert arbejdsmiljø. (Helt enig | Ret enig | Hverken enig eller uenig | Ret uenig | Helt uenig)

4 4 http://osha.europa.eu Click to add text here Landekoder på to bogstaver benyttet på kort Note: insert graphs, tables, images here Bog- staver LandBog- staver LandBog- staver Land ALAlbanienHRKroatienNONorge ATØstrigHUUngarnPLPolen BEBelgienIEIrlandPTPortugal BGBulgarienISIslandRORumænien CYCypernITItalienRSSerbien CZTjekkiske RepublikLILiechtensteinSESverige DETysklandLTLitauenSISlovenien DKDanmarkLULuxemburgSKSlovakiet EEEstlandLVLetlandTRTyrkiet ELGrækenlandMEMontenegroUKStorbritannien ESSpanienMKMakedonienALLEAlle lande FIFinlandMTMalta FRFrankrigNLHolland

5 5 http://osha.europa.eu Click to add text here Regioner anvendt i denne rapport Note: insert graphs, tables, images here RegionLande NordøsteuropaTjekkiske Republik, Estland, Ungarn, Letland, Litauen, Polen, Slovakiet, Slovenien NordvesteuropaØstrig, Belgien, Frankrig, Tyskland, Irland, Liechtenstein, Luxemburg, Holland, Storbritannien Nordiske landeDanmark, Finland, Island, Norge, Sverige SydøsteuropaAlbanien, Bulgarien, Kroatien, Makedonien, Montenegro, Rumænien, Serbien, Tyrkiet SydeuropaCypern, Grækenland, Italien, Malta, Portugal, Spanien EU27De 27 lande, der nu udgør den Europæiske Union EU15De 15 lande, der udgjorde den Europæiske Union frem til 1. maj 2004 EEANorge, Island, Liechtenstein CCSKandidatlande og mulige kandidatlande

6 Niveau for arbejdsrelateret stress

7 7 http://osha.europa.eu Universe: Befolkning på 18 år og derover Niveau for arbejdsrelateret stress (Danmark) Tror du, at antallet af personer, der lider af arbejdsrelateret stress i Danmark vil stige, falde eller ligge på omtrent samme niveau i de næste fem år? (%) Stige kraftigt Stige lidt Forblive omtrent det samme Falde lidt Falde kraftigt Ved ikke

8 8 http://osha.europa.eu Forskel på 100 procent på grund af udelukkelsen af Ved Ikke; Universe: Befolkning på 18 år og derover Køn Alder Arbejdsstatus Tror du, at antallet af personer, der lider af arbejdsrelateret stress i Danmark vil stige, falde eller ligge på omtrent samme niveau i de næste fem år? (%) I alt Mand Kvinde I alderen 18-34 I alderen 35-54 55 og derover Aktiv Ikke aktiv Niveau for arbejdsrelateret stress (Danmark)

9 9 http://osha.europa.eu Forskel på 100 procent på grund af udelukkelsen af Ved Ikke; Universe: Ansatte på 18 år og derover Personalestørrelse (Antal medarbejdere) Ansættelses- kontrakt I alt 0-9 10-49 50-249 250 og derover Fast Anden aftale Niveau for arbejdsrelateret stress (Danmark) Tror du, at antallet af personer, der lider af arbejdsrelateret stress i Danmark vil stige, falde eller ligge på omtrent samme niveau i de næste fem år? (%)

10 10 http://osha.europa.eu Forskel på 100 procent på grund af udelukkelsen af Ved Ikke; Universe: Befolkning på 18 år og derover Niveau for arbejdsrelateret stress Tror du, at antallet af personer, der lider af arbejdsrelateret stress i (dit land) vil stige, falde eller ligge på omtrent samme niveau i de næste fem år? (%)

11 11 http://osha.europa.eu Forskel på 100 procent på grund af udelukkelsen af Ved Ikke; Universe: Befolkning på 18 år og derover Niveau for arbejdsrelateret stress Tror du, at antallet af personer, der lider af arbejdsrelateret stress i (dit land) vil stige, falde eller ligge på omtrent samme niveau i de næste fem år? (%)

12 Informationsniveau om sikkerheds- og sundhedsrisici på arbejdspladsen

13 13 http://osha.europa.eu Universe: Befolkning på 18 år og derover Informationsniveau om sikkerheds- og sundhedsrisici på arbejdspladsen (Danmark) Meget velinformeret Ret velinformeret Ikke særlig velinformeret Slet ikke informeret Ved ikke Med hensyn til sikkerheds- og sundhedsrisici på arbejdspladsen, opfatter du da dig selv som … ? (%)

14 14 http://osha.europa.eu Forskel på 100 procent på grund af udelukkelsen af Ved Ikke; Universe: Befolkning på 18 år og derover Køn Alder Arbejdsstatus Med hensyn til sikkerheds- og sundhedsrisici på arbejdspladsen, opfatter du da dig selv som … ? (%) I alt Mand Kvinde I alderen 18-34 I alderen 35-54 55 og derover Aktiv Ikke aktiv Informationsniveau om sikkerheds- og sundhedsrisici på arbejdspladsen (Danmark)

15 15 http://osha.europa.eu Forskel på 100 procent på grund af udelukkelsen af Ved Ikke; Universe: Ansatte på 18 år og derover Personalestørrelse (Antal medarbejdere) Ansættelses- kontrakt Med hensyn til sikkerheds- og sundhedsrisici på arbejdspladsen, opfatter du da dig selv som … ? (%) Informationsniveau om sikkerheds- og sundhedsrisici på arbejdspladsen (Danmark)

16 16 http://osha.europa.eu Forskel på 100 procent på grund af udelukkelsen af Ved Ikke; Universe: Befolkning på 18 år og derover Informationsniveau om sikkerheds- og sundhedsrisici på arbejdspladsen Med hensyn til sikkerheds- og sundhedsrisici på arbejdspladsen, opfatter du da dig selv som … ? (%)

17 17 http://osha.europa.eu Forskel på 100 procent på grund af udelukkelsen af Ved Ikke; Universe: Befolkning på 18 år og derover Informationsniveau om sikkerheds- og sundhedsrisici på arbejdspladsen Med hensyn til sikkerheds- og sundhedsrisici på arbejdspladsen, opfatter du da dig selv som … ? (%)

18 Betydningen af sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen for senere pension

19 19 http://osha.europa.eu Universe: Befolkning på 18 år og derover Betydningen af sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen for senere pension (Danmark) Mange europæiske regeringer overvejer eller har besluttet at hæve pensionsalderen, fordi folk lever længere. Hvor vigtigt, hvis overhovedet, er et sundt og sikkert arbejdsmiljø i dine øjne for at hjælpe folk til at blive længere på arbejdsmarkedet? (%)

20 20 http://osha.europa.eu Forskel på 100 procent på grund af udelukkelsen af Ved Ikke; Universe: Befolkning på 18 år og derover Køn Alder Arbejdsstatus Hvor vigtigt, hvis overhovedet, er et sundt og sikkert arbejdsmiljø i dine øjne for at hjælpe folk til at blive længere på arbejdsmarkedet? (%) Betydningen af sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen for senere pension (Danmark)

21 21 http://osha.europa.eu Forskel på 100 procent på grund af udelukkelsen af Ved Ikke; Universe: Ansatte på 18 år og derover Ansættelses- kontrakt Personalestørrelse (Antal medarbejdere) Hvor vigtigt, hvis overhovedet, er et sundt og sikkert arbejdsmiljø i dine øjne for at hjælpe folk til at blive længere på arbejdsmarkedet? (%) Personalestørrelse (Antal medarbejdere) Betydningen af sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen for senere pension (Danmark)

22 22 http://osha.europa.eu Forskel på 100 procent på grund af udelukkelsen af Ved Ikke; Universe: Befolkning på 18 år og derover Betydningen af sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen på senere pension Hvor vigtigt, hvis overhovedet, er et sundt og sikkert arbejdsmiljø i dine øjne for at hjælpe folk til at blive længere på arbejdsmarkedet? (%)

23 23 http://osha.europa.eu Forskel på 100 procent på grund af udelukkelsen af Ved Ikke; Universe: Befolkning på 18 år og derover Betydningen af sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen på senere pension Hvor vigtigt, hvis overhovedet, er et sundt og sikkert arbejdsmiljø i dine øjne for at hjælpe folk til at blive længere på arbejdsmarkedet? (%)

24 Tillid til håndtering af sundheds- og sikkerhedsproblemer på arbejdspladsen

25 25 http://osha.europa.eu Universe: Ansatte på 18 år og derover Tillid til håndtering af sundheds- og sikkerhedsproblemer på arbejdspladsen (Danmark) Hvis du påtalte et sundheds- og sikkerhedsproblem på din arbejdsplads overfor driftslederen, hvor sikker er du så på, at der ville blive taget hånd om det? (%)

26 26 http://osha.europa.eu Forskel på 100 procent på grund af udelukkelsen af Ved Ikke; Universe: Ansatte på 18 år og derover Køn Alder Hvis du påtalte et sundheds- og sikkerhedsproblem på din arbejdsplads overfor driftslederen, hvor sikker er du så på, at der ville blive taget hånd om det? (%) Tillid til håndtering af sundheds- og sikkerhedsproblemer på arbejdspladsen (Danmark)

27 27 http://osha.europa.eu Forskel på 100 procent på grund af udelukkelsen af Ved Ikke; Universe: Ansatte på 18 år og derover Ansættelses- kontrakt Personalestørrelse (Antal medarbejdere) Hvis du påtalte et sundheds- og sikkerhedsproblem på din arbejdsplads overfor driftslederen, hvor sikker er du så på, at der ville blive taget hånd om det? (%) Tillid til håndtering af sundheds- og sikkerhedsproblemer på arbejdspladsen (Danmark)

28 28 http://osha.europa.eu Forskel på 100 procent på grund af udelukkelsen af Ved Ikke; Universe: Ansatte på 18 år og derover Hvis du påtalte et sundheds- og sikkerhedsproblem på din arbejdsplads overfor driftslederen, hvor sikker er du så på, at der ville blive taget hånd om det? (%) Tillid til håndtering af sundheds- og sikkerhedsproblemer på arbejdspladsen

29 29 http://osha.europa.eu Forskel på 100 procent på grund af udelukkelsen af Ved Ikke; Universe: Ansatte på 18 år og derover Hvis du påtalte et sundheds- og sikkerhedsproblem på din arbejdsplads overfor driftslederen, hvor sikker er du så på, at der ville blive taget hånd om det? (%) Tillid til håndtering af sundheds- og sikkerhedsproblemer på arbejdspladsen

30 Betydningen af sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen for den økonomiske konkurrenceevne

31 31 http://osha.europa.eu Betydningen af sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen for den økonomiske konkurrenceevne (Danmark) Hvor enig eller uenig er du i følgende udsagn? For at Danmark kan være økonomisk konkurrencedygtig, skal danske arbejdspladser følge forskrifterne om et sundt og sikkert arbejdsmiljø. (%) Universe: Befolkning på 18 år og derover

32 32 http://osha.europa.eu Køn Alder Arbejdsstatus Hvor enig eller uenig er du i følgende udsagn? For at Danmark kan være økonomisk konkurrencedygtig, skal danske arbejdspladser følge forskrifterne om et sundt og sikkert arbejdsmiljø. (%) Betydningen af sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen for den økonomiske konkurrenceevne (Danmark) Forskel på 100 procent på grund af udelukkelsen af Ved Ikke; Universe: Befolkning på 18 år og derover

33 33 http://osha.europa.eu Forskel på 100 procent på grund af udelukkelsen af Ved Ikke; Universe: Ansatte på 18 år og derover Ansættelses- kontrakt Personalestørrelse (Antal medarbejdere) Hvor enig eller uenig er du i følgende udsagn? For at Danmark kan være økonomisk konkurrencedygtig, skal danske arbejdspladser følge forskrifterne om et sundt og sikkert arbejdsmiljø. (%) Betydningen af sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen for den økonomiske konkurrenceevne (Danmark)

34 34 http://osha.europa.eu Betydningen af sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen for den økonomiske konkurrenceevne Hvor enig eller uenig er du i følgende udsagn? For at (dit land) skal være økonomisk konkurrencedygtigt, skal landets arbejdspladser følge forskrifterne om et sundt og sikkert arbejdsmiljø. (%) Forskel på 100 procent på grund af udelukkelsen af Ved Ikke; Universe: Befolkning på 18 år og derover

35 35 http://osha.europa.eu Betydningen af sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen for den økonomiske konkurrenceevne Hvor enig eller uenig er du i følgende udsagn? For at (dit land) skal være økonomisk konkurrencedygtigt, skal landets arbejdspladser følge forskrifterne om et sundt og sikkert arbejdsmiljø. (%) Forskel på 100 procent på grund af udelukkelsen af Ved Ikke; Universe: Befolkning på 18 år og derover

36 36 http://osha.europa.eu Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur (EU-OSHA) •bidrager til at gøre Europas arbejdspladser sikrere, sundere og mere produktive, •forsker i, udvikler og formidler pålidelig, afbalanceret og upartisk information om arbejdsmiljø, •organiserer fælleseuropæiske oplysningskampagner, •blev oprettet af Den Europæiske Union i 1996 og har hjemsted i Bilbao, Spanien, •samler repræsentanter fra Europa-Kommissionen, medlemsstaternes regeringer, arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationer samt førende eksperter i hver af de 27 medlemsstater og lande uden for EU. Yderligere oplysninger om EU OSHA fås på: http://osha.europa.eu Yderligere oplysninger om den fælleseuropæiske meningsmåling om arbejdsmiljø fås på: http://osha.europa.eu/en/safety-health-in-figures/


Download ppt "Sikkerhed og sundhed er godt for alle – både dig selv og din arbejdsplads Paneuropæisk opinionsundersøgelse vedrørende arbejdsmiljø (herunder sikkerhed."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google