Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Børnehaven Smørhullets værdiggrundlag. En del af Viborg kommune I børnehaven har vi med udgangspunkt i Viborg kommunes Børne-og Ungdomspolitik ”Lys i.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Børnehaven Smørhullets værdiggrundlag. En del af Viborg kommune I børnehaven har vi med udgangspunkt i Viborg kommunes Børne-og Ungdomspolitik ”Lys i."— Præsentationens transcript:

1 Børnehaven Smørhullets værdiggrundlag

2 En del af Viborg kommune I børnehaven har vi med udgangspunkt i Viborg kommunes Børne-og Ungdomspolitik ”Lys i øjnene” udarbejdet værdier og gennemarbejdet materialet i forhold til børnehavens praksis. Vi dykker ned i Læreplansvejledningen og arbejder med forskellige metoder til den teoretiske praksis. Vi arbejder bla. med BMV (børnemiljøvurdering) Vi vil gerne kunne se sammenhængen med børnenes oplevelser og vurderinger og læreplanstemaerne for at tilgodese børnenes udvikling på bedste måde.

3 Smørhullets værdier Vi giver alle børnene en god og tryg dag i børnehaven, ved at: Være bevidste om at hilse på alle børnene med navn om morgnen, og sige farvel når de går hjem. Vinke med dem, der har behov for hjælp til det. Være der for dem, kommer og hjælper når de har behov for det. Være tydelige voksne, der også viser glæde og imødekommenhed. Strukturen tilpasses børnenes og de voksnes kompetencer og behov. Vi giver i børnehaven ekstra opmærksomhed til de yngste/nye børn med hensyn til ”at lære at gå i børnehave”, ved at: Arbejde med barn - voksen kontakt. Hjælpe dem ekstra ved toilet besøg. Sidde nær ved dem i samlings og spise situationer. Synge og læse ved middagssøvn.

4 Smørhullets værdier Vi skaber i børnehaven rammerne for, at børnene finder glæde og styrke i fællesskabet ved at: Styrke og støtte børnene i venskaber og leg. Se børnenes forskelligheder, som en styrke i fællesskabet. Vi styrker det hele menneske, ved udvikling af barnets ressourcer og kompetencer, ved at: Tage udgangspunkt i barnets ressourcer og interesser og derved styrke dets kompetencer. Arbejde ud fra deres forskelligheder og forudsætninger. Samarbejde med forældrene om barnets udvikling.

5 Smørhullets værdier Vi arbejder med sundhedsfremme der gør barnet i stand til at håndtere de udfordringer livet bringer, ved at: Barnet er noget i sig selv! Styrke barnet i at mestre med og modgang. Støtte børnenes selvtillid ved at give dem passende udfordringer. Styrke børnene i deres selvværd ved at møde dem anerkendende.


Download ppt "Børnehaven Smørhullets værdiggrundlag. En del af Viborg kommune I børnehaven har vi med udgangspunkt i Viborg kommunes Børne-og Ungdomspolitik ”Lys i."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google