Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Temakort om. Temakort om. Formålet med disse kort er at hjælpe undervisere med at gentænke deres praksis for opgaver og feedback på nye måder som hjælper.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Temakort om. Temakort om. Formålet med disse kort er at hjælpe undervisere med at gentænke deres praksis for opgaver og feedback på nye måder som hjælper."— Præsentationens transcript:

1 Temakort om. Temakort om. Formålet med disse kort er at hjælpe undervisere med at gentænke deres praksis for opgaver og feedback på nye måder som hjælper deres studerende med at udvikle evnen til at tage ansvar for deres egen læring og dermed forbedre kvaliteten af deres læringsoplevelse. Fremstillet af Professor David Nicol til REAP-projektet Oversat og tilpasset dansk kontekst af Bente Mosgaard, Center for Undervisning og Læring, Aarhus BSS, Aarhus Universitet Opgaver og feedback som er hensigtsmæssigt tilrettelagt engagerer de studerende og giver mulighed for vigtige feedback-dialoger de studerende imellem såvel som mellem underviser og studerende. Opgaver og feedback

2 .. Fremstillet af Professor David Nicol til REAP-projektet Oversat og tilpasset dansk kontekst af Bente Mosgaard, Center for Undervisning og Læring, Aarhus BSS, Aarhus Universitet Vis, hvad der kendetegner en god præstation Hjælp de studerende til at forstå, hvad der kendetegner en god præstation (læringsmål, evalueringskriterier, standarder) I hvor høj grad har studerende i dit kursus mulighed for aktivt at diskutere læringsmål, evalueringskriterier og standarder før, under og efter en opgave?

3 Opgaver og feedback Fremstillet af Professor David Nicol til REAP-projektet Oversat og tilpasset dansk kontekst af Bente Mosgaard, Center for Undervisning og Læring, Aarhus BSS, Aarhus Universitet  Vis, hvad der kendetegner en god præstation,  Få de studerende til at lægge tid og arbejde i deres besvarelser,  Giv feedback af høj kvalitet,  Få de studerende til at bruge deres feedback,  Motiver til interaktion og dialog,  Træn de studerende i refleksion og selvevaluering,  Hjælp de studerende til at tro på, at de kan  Brug feedback til at forbedre din undervisning

4 Vis, hvad der kendetegner en god præstation Fremstillet af Professor David Nicol til REAP-projektet Oversat og tilpasset dansk kontekst af Bente Mosgaard, Center for Undervisning og Læring, Aarhus BSS, Aarhus Universitet  Definer klart for hver opgave, hvilke kriterier de skal opfylde.  Læg evalueringskriterierne frem, gerne skriftligt.  Giv de studerende mulighed for at diskutere og spørge ind til evalueringskriterier og standarder, gerne før de går i gang.  Lad de studerende formulere evalueringskriterier med egne ord, for at se, om kriterierne er forstået. Bed dem evt. om at uploade dem sammen med opgaven.  Vis i timen, hvordan man kan lægge en strategi for at løse udvalgte delopgaver.  Giv modelbesvarelser for opgaver, så de studerende kan sammenligne med deres eget arbejde.  Forklar meningen med de stillede opgaver og giv dem feedbackteknikker.  Lad de studerende se udvalgte eksempler af gamle besvarelser og bedømme, hvilke der er bedst (evt. i grupper).  Organiser en workshop, hvor de studerende sammen med dig udtænker bedømmelseskriterier for en opgave.  Bed de studerende om at føje deres egne specifikke kriterier til dine generelle.  Udarbejd sammen med dine studerende en aftale eller kontrakt, der definerer roller og ansvar i forbindelse med løsning af opgaver og deltagelse feedback-aktiviteter.

5 .. Fremstillet af Professor David Nicol til REAP-projektet Oversat og tilpasset dansk kontekst af Bente Mosgaard, Center for Undervisning og Læring, Aarhus BSS, Aarhus Universitet Få de studerende til at lægge tid og arbejde i deres opgaver Få de studerende til at lægge tid og arbejde i udfordrende læringsopgaver I hvor høj grad inviterer dine opgaver til, at de studerende engagerer sig både i og uden for timerne og i dybdelæring fremfor overfladelæring?

6 .. Fremstillet af Professor David Nicol til REAP-projektet Oversat og tilpasset dansk kontekst af Bente Mosgaard, Center for Undervisning og Læring, Aarhus BSS, Aarhus Universitet Giv feedback af høj kvalitet Giv feedbackinformation af høj kvalitet, der hjælper de studerende med selv at rette deres besvarelse. Hvilken slags feedback giver du? På hvilke måder hjælper den de studerende med selv at bedømme deres besvarelser og rette dem?

7 Fremstillet af Professor David Nicol til REAP-projektet Oversat og tilpasset dansk kontekst af Bente Mosgaard, Center for Undervisning og Læring, Aarhus BSS, Aarhus Universitet Få de studerende til at lægge tid og arbejde i deres opgaver  Reducer omfanget (f.eks. ved at begrænse mængden af ord) og øg antallet af opgaver. Fordel dem jævnt over semestret.  Lad sådanne opgaver være obligatoriske for at sikre, at de studerende afleverer, dog sådan at underviserens arbejdsmængde holdes nede.  Bryd store opgaver op i flere mindre. Hold øje med de studerendes præstationer og giv løbende feedback gennem semestret.  Hjælp de studerende ved at bede dem udtænke en arbejdsplan for større og komplekse opgaver. Lad dem definere milepæle og delprodukter, inden de begynder.  Giv hjemmearbejde, der bygger på eller er nært forbundet med undervisningsaktiviteten.  Bed de studerende om i par eller grupper at præsentere og gennemarbejde deres løsninger i timen.  Tilrettelæg læringsopgaver aligned, så de studerende kan øve sig på de færdigheder, de prøves i til eksamen.  Giv de studerende online multiple-choice-opgaver før timen, og fokuser i timen på de områder, du kan se er sværest for dem.  Brug en ”patchwork-tekst”, dvs. en serie af små, skriftlige opgaver af forskellig art, som hver især er meningsfyldte, men som kan sættes sammen til et større hele.  Vælg prøveformen ”løbende evaluering med portfolio”, der giver de studerende mulighed for at udvælge deres bedste opgaver fra semestret til bedømmelse.  Giv jævnligt små opgaver og feedback på dem.  Giv de studerende en prøveeksamen og/eller gamle eksamensopgaver, så de i trygge rammer har mulighed for at se, hvad der kræves til eksamen.

8 Fremstillet af Professor David Nicol til REAP-projektet Oversat og tilpasset dansk kontekst af Bente Mosgaard, Center for Undervisning og Læring, Aarhus BSS, Aarhus Universitet Giv feedback af høj kvalitet  Giv de studerende mulighed for at arbejde med opgaver i øvelsestimer, hvor de kan få feedback fra dig. Det sikrer feedback, der er hurtigt og falder lige der, hvor den studerende ”sidder fast”.  Sørg for at give hurtig feedback på hjemmeopgaver, ideelt set inden 2 uger.  Giv inden opgaven rigeligt med feedback på forventede problemer.  Giv generel feedback til de studerende den dag, de afleverer deres opgave. Man kan for eksempel uddele et papir, der lister forslag i forhold til problemer, tidligere studerende har haft med opgaven og gennemgå det på klassen. Studerende er mest modtagelige for feedback, når de lige har skrevet deres opgave.  Sørg for, at du eksplicit relaterer din feedback til evalueringskriterier, fordi det hjælper de studerende til at forbinde deres feedback med det forventede læringsudbytte.  Begræns antallet af kriterier for komplekse opgaver, især større skriftlige opgaver, hvor en god præstation ikke blot kan evalueres ved at vinge en række kriterier af, men i højere grad handler om at producere en sammenhængende besvarelse.  Vis de studerende, hvor de kan finde det korrekte svar, i stedet for at give dem det.  Bed de studerende om at vedlægge 3 spørgsmål, som de godt vil have svar på i forbindelse med en besvarelse eller 3 aspekter, de ønsker at blive bedre til.  Bed de studerende om at evaluere deres eget arbejde, inden de afleverer til dig, og giv både feedback på selve besvarelsen og deres selvevaluering.

9 .. Fremstillet af Professor David Nicol til REAP-projektet Oversat og tilpasset dansk kontekst af Bente Mosgaard, Center for Undervisning og Læring, Aarhus BSS, Aarhus Universitet Få de studerende til at bruge deres feedback Giv mulighed for at handle på feedback (for at fjerne afstanden mellem den nuværende og den ønskede præstation). I hvilken grad anvender dine studerende den feedback, de får? I givet fald på hvilke måder?

10 .. Fremstillet af Professor David Nicol til REAP-projektet Oversat og tilpasset dansk kontekst af Bente Mosgaard, Center for Undervisning og Læring, Aarhus BSS, Aarhus Universitet Motivér til interaktion og dialog Motiver til interaktion og dialog om læringen (peer-feedback og feedback fra underviser). Hvilke muligheder er der for at give feedback i dialog (peer-feedback og feedback fra underviser) om besvarelser på opgaver i dit kursus?

11 Fremstillet af Professor David Nicol til REAP-projektet Oversat og tilpasset dansk kontekst af Bente Mosgaard, Center for Undervisning og Læring, Aarhus BSS, Aarhus Universitet Få de studerende til at bruge deres feedback  Giv mulighed for at aflevere en opgave igen  Vent med at give bedømmelse for en besvarelse, til den studerende har kommenteret din feedback.  Giv i din feedback råd om hvad de studerende skal arbejde med for at forbedre deres præstation.  Bed de studerende om at udpege et par eksempler på feedback-kommentarer, som de har fundet brugbare, og at forklare, hvordan disse kan hjælpe dem i efterfølgende opgaver.  Brug undervisningstid på sammen med de studerende at identificere indsatsområder til kommende opgaver, når de har læst den feedback, de netop har fået.  Giv online-øvelser, hvor feedback er integreret.  Giv modelbesvarelser for opgaver og mulighed for, at de studerende kan sammenligne med deres eget arbejde.

12 Fremstillet af Professor David Nicol til REAP-projektet Oversat og tilpasset dansk kontekst af Bente Mosgaard, Center for Undervisning og Læring, Aarhus BSS, Aarhus Universitet Motiver til interaktion og dialog  Brug tid i undervisningen på at forklare og diskutere den afgivne feedback. Bed de studerende om at læse deres feedbackkommentarer til en opgave og diskutere dem med medstuderende.  Bed de studerende om at give hinanden feedback på deres udkast til besvarelse med anvendelse af fagets evalueringskriterier.  Skab dialog mellem studerende ved at organisere gruppeprojekter. Strukturer deres opgaver, så de stimuleres til at diskutere evalueringskriterier og forventede standarder, før de afleverer, og diskuter løbende deres fremskridt i forhold til evalueringskriterierne igennem projektperioden.  Brug afstemningssystemer for at gøre forelæsninger mere interaktive  Tilrettelæg undervisningen, så de studerende får feedback på deres forståelse fra underviseren.  Bed de studerende om at besvare korte spørgsmål på et papir ved timens slutning. Brug besvarelserne til give de studerende feedback og stimulere en diskussion i den efterfølgende time.  Støt dannelsen af læsegrupper.  Organiser gruppearbejde, der hjælper de studerende med at danne relationer.  Bed de studerende om at give hinanden opgaver.  Giv yngre studerende mentorer fra de ældre årgange.  Lad de studerende arbejde i de samme grupper på tværs af kurser for at skabe sammenhæng for dem.  Bed de studerende om i grupper at formulere de evalueringskriterier, der skal bruges til at bedømme deres projekter.  Bed studerende om parvis at lave multiple-choice- spørgsmål med feedback for både rigtige og forkerte svar.

13 .. Fremstillet af Professor David Nicol til REAP-projektet Oversat og tilpasset dansk kontekst af Bente Mosgaard, Center for Undervisning og Læring, Aarhus BSS, Aarhus Universitet Træn de studerende i refleksion og selvevaluering Hjælp de studerende i udviklingen af deres evne til at bedømme deres egne færdigheder, viden og strategier. I hvilket omfang er der formelle muligheder for refleksion, selvevaluering eller peer-bedømmelse i dit kursus?

14 .. Fremstillet af Professor David Nicol til REAP-projektet Oversat og tilpasset dansk kontekst af Bente Mosgaard, Center for Undervisning og Læring, Aarhus BSS, Aarhus Universitet Hjælp de studerende til at tro på, at de kan Støt de studerendes self-efficacy. I hvilken udstrækning stimulerer dine bedømmelser og dine feedbackprocesser dine studerendes motivation for at lære og få succes?

15 Fremstillet af Professor David Nicol til REAP-projektet Oversat og tilpasset dansk kontekst af Bente Mosgaard, Center for Undervisning og Læring, Aarhus BSS, Aarhus Universitet Træn de studerende i refleksion og selvevaluering  Lav en serie af tests og quizzer (gerne online), som de studerende kan bruge til at vurdere deres forståelse af et emne.  Få de studerende til at sige, hvilken type feedback, de gerne vil have på deres opgaver.  Giv evalueringsnøgler, der giver de studerende mulighed for at give bedømmelse og feedback på hinandens arbejder med støtte i fagets evalueringskriterier og standarder.  Lav en bedømmelsesforside til dine opgaver med spørgsmål, der skal få de studerende til at reflektere og bedømme deres arbejde. Bed de studerende om at vurdere, i hvor høj grad de mener at have levet op til fagets standarder.  Bed de studerende om parvis at lave multiple-choice- spørgsmål med feedback for både rigtige og forkerte svar.

16 Fremstillet af Professor David Nicol til REAP-projektet Oversat og tilpasset dansk kontekst af Bente Mosgaard, Center for Undervisning og Læring, Aarhus BSS, Aarhus Universitet Hjælp de studerende til at tro på, at de kan  Strukturer læringsaktiviteter, så de stiger jævnt i sværhedsgrad.  Tilrettelæg læringsopgaver aligned, så de studerende kan øve sig på de færdigheder, de prøves i til eksamen.  Vær med til at skabe et læringsmiljø, der præges af gensidig respekt.  Giv tests, hvor de studerende individuelt afprøver deres forståelse og kan holde den op mod deres egne læringsmål i stedet for at sammenligne deres præstation med andres.  Vent med at give bedømmelsen for en besvarelse, til den studerende har kommenteret din feedback.  Gentænk opgaver og eksamen, så de fremmer de studerendes færdigheder og uafhængighed.  Tilrettelæg øvelser og eksamen, så de udvikler de studerendes ansvar for deres læring.  Giv de studerende mulighed for at vælge emne for opgaver  Giv de studerende en vis medbestemmelse om, hvornår deres opgaver skal afleveres.  Orienter de studerende om praksis og bestemmelser omkring eksamen.  Giv mange muligheder for selvevaluering.  Hjælp med at skabe et støttende læringsmiljø.  Sørg for at have studenterrepræsentanter i studienævnet.

17 .. Fremstillet af Professor David Nicol til REAP-projektet Oversat og tilpasset dansk kontekst af Bente Mosgaard, Center for Undervisning og Læring, Aarhus BSS, Aarhus Universitet Brug feedback til at forbedre din undervisning Få feedback fra dine studerende om din undervisning I hvilken udstrækning giver dine øvelsesopgaver og dine feedbackprocesser dig information, der kan justere din undervisning? I hvilken udstrækning giver dine øvelsesopgaver og dine feedbackprocesser dig information, der kan forme din undervisning?

18 .. Fremstillet af Professor David Nicol til REAP-projektet Oversat og tilpasset dansk kontekst af Bente Mosgaard, Center for Undervisning og Læring, Aarhus BSS, Aarhus Universitet Brug feedback til at forbedre din undervisning Få feedback fra dine studerende om din undervisning I hvilken udstrækning giver dine øvelsesopgaver og dine feedbackprocesser dig information, der kan justere din undervisning? I hvilken udstrækning giver dine øvelsesopgaver og dine feedbackprocesser dig information, der kan forme din undervisning?

19 Brug feedback til at forbedre din undervisning Fremstillet af Professor David Nicol til REAP-projektet Oversat og tilpasset dansk kontekst af Bente Mosgaard, Center for Undervisning og Læring, Aarhus BSS, Aarhus Universitet  Skaf feedback om undervisningen ved at bede de studerende om at udfylde et one-minute paper med en lille opgave og aflevere anonymt i slutningen af timen. Brug den informationen herfra i forberedelsen af næste lektion.  Få de studerende til at sige, hvilken type feedback, de gerne vil have på deres opgaver.  Giv ofte små lettere opgaver med håndfaste løsninger, så underviser og studerende kan registrere fremskridt.  Giv online multiple-choice tests før en lektion. Tilrettelæg undervisningen efter den information, der kan hentes herfra.  Følg med i de studerendes anvendelse af de online-aktiviteter, der er lagt ud til dem.  Brug afstemningssystemer i forelæsningen for at få umiddelbar feedback. Svardataene kan gemmes til efterfølgende analyse.  Bed de studerende evaluere deres fremskridt og reflektere over deres læringsstrategier online, så underviser kan følge dem.  Bed de studerende om feedback på opgaveformuleringer så de efterfølgende kan justeres.  Lav en midtvejsevaluering af kurset, mens der stadig kan justeres på det.


Download ppt "Temakort om. Temakort om. Formålet med disse kort er at hjælpe undervisere med at gentænke deres praksis for opgaver og feedback på nye måder som hjælper."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google