Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Webkamera Baseret på google maps - fint til test Udviklingsprojekt - der udvikles live Kilde kan kopieres ind i andre applikationer Målet er ikke Internettet,

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Webkamera Baseret på google maps - fint til test Udviklingsprojekt - der udvikles live Kilde kan kopieres ind i andre applikationer Målet er ikke Internettet,"— Præsentationens transcript:

1 Webkamera Baseret på google maps - fint til test Udviklingsprojekt - der udvikles live Kilde kan kopieres ind i andre applikationer Målet er ikke Internettet, men GPS, PDA som endelig modtager. Kameraer er typisk baseret på vejr og klimastationer med kamera. Derfor typisk ikke i tættrafik. Pilotforsøg har kun kostet 120.000 kr, da der kun er udnyttet eksisterende kameraer. mange brugere 30-80000 pr uge, 3 mest bruge på vegvesen.no. Også proff. brugere og drifts- og entreprenører. Havde adgang, men nu gennem kort, de er de meget glade. opslag hænger sammen med værforhold Mangler hvor trafik og gerne flere på en strækning Kommentarer: Er det myndighedsopgave. Kan man få virksomheder til et drive og tjene på det. Skepsis om dette.

2 E-tjenesterne København arbejder på en enkel løsning til de professionelle brugere af vej til gravning, containeropstilling, udeservering, vareudstilling, filmoptagelser m.m. Der laves en meget enkel webløsning til ansøgning, sagsbehandling hos kommunen og evt politiet. Når tilladelse er givet sendes data til økonomistystem for udsendelse af regninger. Bruger, kommunen og politi hver deres flade så de kan se egne sager, status. Er koblet kun til vejnavn og nummer, da man kan leve med den upræcise placering. Der er et enkelt varsling, hvis der er den relevante tidsperiode på den konkrete adresse. Kan kobles på sigt til kort, men er ikke GPSbaseret. I danmark arbejdes på realtidsrejseplanlægning, hvor på sigt alle rejseformer skal kunne sammenligne rejsetid og miljøbelastning. Især er der fokus på cykel og kobling af cykel og offentlig transport Oslo taxa 90 1.000.000 her ringer man op til den konkrete ledige taxa, der er tæt på dig. Kommerciel tjenester tvivl om hvem der vinder og et måske en win-win? Det offentlige kunne være datagrundlag, mens de kommercielle kan skabe nyere og berede. KV Danmark tager data fra en transportfirma med 150 biler og det så løbende datameldinger. dette giver løbende reel transport tid, hjælper og styrer biler, men ryger også til fx Danmarks Radio og andre. Der er også noget tilsvarende i Stockholm og Oslo (her bruges taxa, men det giver skæve tider, da de må bruge busbanen.) Besked fra bil til andre bil om fx tåge EU-projekt Intro. de smarte box registerer o.l. og sender til andre box.

3 E-tjenesterne I Danmark og Norge er EasyPark som anvender mobiltelefon til at betale P-afgift. Der ringes bare op og så registreres område og sted. P-tid kan også ændres både frem og tilbage hvis en møde slutter før tid. en stor succes. hvorfor er det ikke autoparkering når man står på gaden, så betaler automatisk. Handicapregister i Norge, hvor man har check på kortet, så ulovlig anvendelse forhindres, fx om en person er død. P-vagter og andre får dette at vide gennem denne service, men de rettes også på fx min-side. Forsøg i Norge med en gigantisk register Autosys med biler, kørekort, salg mellem parter, men det er gået i stå. Problem med betalingssystemer på køretøjsregistrering, ingen sammenhæng i betaling og sagsbehandling på tværs af myndigheder. Ruteplanner for lastbiler så de kører miljøvenligt og ikke af små veje. Sverige dele af EU-projekter. Nye data ud til bilerne og anvender de den i praksis (forbrug mod gode veje) ? I biler alarmsystemer der advarer mod hastighed, søvn o.l. Kræver pålidelig data.

4 Næste møde juni Vi bør have 2-3 caser som man kan høre om og diskutere. Borgernes kontakt til myndighed - enkle tjeneste som borgerne/virksomheder anvender. Hvad er den nationale mål og ambition med fokus å NVF-område. Hvor går grænsen for hvad borgerne kan og må, og hvad vi myndigheder bruger og ikke bruger. Datastandardisering i landene (Norge case). Kort gennemgang fra deltagerne om en case de enten jobber med eller synes de vil dele med gruppen. Koordinator: Jon Gran Backup: Hugo Prestegaard


Download ppt "Webkamera Baseret på google maps - fint til test Udviklingsprojekt - der udvikles live Kilde kan kopieres ind i andre applikationer Målet er ikke Internettet,"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google