Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Fablab – Innovation og design i praksis Oplev hvordan elever og lærere har samarbejdet med FabLab og har fået inspiration til at skabe god undervisning.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Fablab – Innovation og design i praksis Oplev hvordan elever og lærere har samarbejdet med FabLab og har fået inspiration til at skabe god undervisning."— Præsentationens transcript:

1 Fablab – Innovation og design i praksis Oplev hvordan elever og lærere har samarbejdet med FabLab og har fået inspiration til at skabe god undervisning.

2 Hvad er Fablab? Fablab er et fabrikationslaboratorie. Et sted, hvor man kan designe, udvikle og producere prototyper ud fra sine egne ideér.

3 Fablab 5-trinsmodel Kilde: http://fablabatschool.dk/om-fablabschooldk

4 16 innovationskompetencer Kilde: http://www.in-nova.dk/wp- content/uploads/2014/09/Innovationskompetence_170914_small.pdf

5 3D-print i biologi I dette forløb har eleverne arbejdet med og nærstudere bakterier og deres funktioner. Elevernes forståelse af bakteriernes funktioner halter dog ofte, da bakterier er så små, at de er usynlige for vores blotte øje. Eleverne har ud fra en liste med vigtige/skadelige bakterier, valgte sig en bestemt bakterie, som de har nærstuderet og 3D-modelleret. Eleverne har fundet billeder af deres ”valgte” bakterier” ud fra et ”elektron mikroskop”. Herefter har eleverne 3D-modelleret bakterien med alle dens synlige bestanddele. Derved ender eleverne med at have forstørret bakterierne op fra en mikroskopisk-størrelse til en mere øjensynlig-/håndgribelig størrelse. Til sidst har eleverne printet bakterierne ud, således at de kan holdes i hånden og nærstuderes uden brug af mikroskop…

6

7 Innovationskompetencer: -Illustration(Det handler om at synliggøre) -Research og analyse(Det handler om at stille spørgsmål) -Risikovillighed(Det handler om at turde)

8 3D-print i Matematik Matematikforløb om emnet ”tegning”- herunder perspektivtegning. Her har eleverne arbejdet med perspektivtegning og de her tilknyttede matematiske begreber ud fra brugen af 3D-printeren. Eleverne er i første omgang blevet præsenteret for de matematiske begreber i forbindelse med perspektivtegning, og derefter har de i 3D- modelleringssoftwaren Tinkercad designet deres egne huse, som skulle indeholde mindst 20 overflader. Eleverne har så fået 3D-printet deres huse, og brugt disse til en fremlæggelse, hvor de med udgangspunkt i deres huse skulle forklare de matematiske perspektivtegnings begreber.

9

10

11

12

13 Innovationskompetencer: -Illustration(Det handler om at synliggøre)

14 Matematik brætspil

15 8.b har i matematiktimerne arbejdet med innovative processer med henblik på udvikling og design af et matematik brætspil, som skal kunne forbedre 5. klasserne forståelse for og kendskab til arealberegning.

16 Innovationskompetencer: Idégenerering Prototyping Research Formidling

17 Udfordringer og muligheder i arbejdet med Fablab og innovative arbejdsprocesser

18 Udfordringer Indlæring af nye digitale færdigheder hos en større gruppe elever Tidskrævende

19 Muligheder Giver en alternativ undervisning, hvor selv bogligt udfordrede elever kan få succes Bidrager til udviklingen af elevernes digitale færdigheder Gode muligheder for arbejde med ”åben skole”-projekter

20 De tekniske elementer - 3D-print

21 3 elementer i 3D-printning 3D-modelleringssoftware 3D-slicer software 3D-printeren

22 3D-modelleringssoftware Tinkercad (Stl fil) Link: https://www.tinkercad.com/

23 3D-slicer software Cura (G-code fil) Link: https://software.ultimaker.com/

24 3D-printeren 1. Start 3D-printeren 2. Kalibrering 3. Opvarmning af byggepladen 4. Igangsættelse af et 3D-print ______________________________________ 5. evt. rensning af af printhovedet.


Download ppt "Fablab – Innovation og design i praksis Oplev hvordan elever og lærere har samarbejdet med FabLab og har fået inspiration til at skabe god undervisning."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google