Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

LEDELSE OG UDVIKLING AF ANDRE som udtryk for ARBEJDET MED RELATIONER Jan Molin prof. Dr. Merc.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "LEDELSE OG UDVIKLING AF ANDRE som udtryk for ARBEJDET MED RELATIONER Jan Molin prof. Dr. Merc."— Præsentationens transcript:

1 LEDELSE OG UDVIKLING AF ANDRE som udtryk for ARBEJDET MED RELATIONER Jan Molin prof. Dr. Merc.

2 Når kompleksiteten stiger, i samfundet i al almindelighed og i dets institutioner i særdeleshed – opstår drømmen om klarhed, sammenhæng og styring. i særdeleshed – opstår drømmen om klarhed, sammenhæng og styring. Når ledelse er en utilsigtet bi-effekt af at gøre professionel karriere – opstår drømmen om at få værktøjer, løsninger og standarder Når ressourceknaphed er reglen og ikke undtagelsen – opstår drømmen om retfærdige kriterier for allokering og objektive systemer for evaluering Når hverdagen skaber stadig flere muligheder og kun undtagelsesvis giver personlig feed-back – opstår drømmen om at fokusere og dyrke dét man mener man er god til Når overblikket fordamper og energien og opmærksomheden bindes af det nære lokale og konkrete – opstår drømmen om organisatorisk orden og konsensus Jan Molin prof. Dr. Merc.

3 SAMMENLÆGNING: ’den tilbagevendende historie’ * Når først processen er i gang lader den sig ikke stoppe * Integration opleves som den foretrukne løsning * Imitation dominerer valget af struktur * Harmoni og fravær af konflikt bliver mål i sig selv * Parterne lukker sig om sig selv (mister kontakt udad) * Den videre udvikling dikteres af ’markedet’ mere end af fusionen Jan Molin prof. Dr. Merc.

4 7 projekters ’generiske’ antagelser: Den lineære tænkning: vision-mål-strategi-plan-handling aftale-kontrakt-evaluering aftale-kontrakt-evaluering Fusion er fokus på det fælles: kultur og værdier Systemet lukker sig om sig selv: direktion, HR, kommunikation, administrationssystemer,struktur........ Ledelser taler med ledelser: Væksthuset som institutionel kraft

5 ’ONE-LINERS’omLEDELSE&ORGANISERING Jan Molin prof. Dr. Merc.

6 Synergi handler ikke om stordrift og ensliggørelse.......... men om dyrkelsen af hensigtsmæssige forskelligheder

7 Projekt start projekt afslutning beslutningers betydning og konsekvenser mængde af tilgængeliginformation Planlægningens paradoks: megetlille… megetstor… Jan Molin prof. Dr. Merc.

8 Organisatoriske ændringer: a window of opportunity

9 Jan Molin prof. Dr. Merc. Change is about chains ………

10 Udvikling er afvikling af indvikling Jan Molin prof. Dr. Merc.

11 ’Forandre’ - er altid ’for’ ’andre’’ Jan Molin prof. Dr. Merc.

12 Der er ingen rigtige organisatoriske løsninger - men der kan godt være nogle der er helt forkerte Jan Molin prof. Dr. Merc.

13 I en verden med mange mulige svar - må man handle Jan Molin prof. Dr. Merc.

14 At gøre noget forudsætter at man gør noget Jan Molin prof. Dr. Merc.


Download ppt "LEDELSE OG UDVIKLING AF ANDRE som udtryk for ARBEJDET MED RELATIONER Jan Molin prof. Dr. Merc."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google