Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

1 Indsatser mod organiseret kriminalitet Indsatsgruppen mod organiseret kriminalitet i Odense Kommune. Indsatsen blev iværksat efter en forespørgsel i.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "1 Indsatser mod organiseret kriminalitet Indsatsgruppen mod organiseret kriminalitet i Odense Kommune. Indsatsen blev iværksat efter en forespørgsel i."— Præsentationens transcript:

1 1 Indsatser mod organiseret kriminalitet Indsatsgruppen mod organiseret kriminalitet i Odense Kommune. Indsatsen blev iværksat efter en forespørgsel i 2002 fra KL om kommunale initiativer i forbindelse med rockerrelateret kriminalitet m.v. Et samarbejde mellem Politiet, Skat, B&U og SAF. På møderne drøftes bl.a. ny lovgivning, gives gensidig orientering, drøftes nye initiativer (evt. fælles). Parallelt med indsatsgruppen kan der nedsættes mindre grupper efter behov for hver indsats, med deltagere der matcher denne. I arbejdsgrupper kan bl.a. indhentes oplysninger i personsager fra kontrolgruppe m.fl. Der vil komme sager fra banderådet, der skal undersøges i disse arbejdsgrupper. Indsatsgruppen har siden 2003 holdt ca. 2 møder om året, møderne afholdes efter behov. Som det fremgår af følgende udvalgte eksempler, er 'Al Capone' metoden lige siden starten været en del af indsatsen mod organiseret kriminalitet i Odense sammen med flere anderledes metoder. Referaterne fra indsatsgruppens møder er forelagt udvalget.

2 2 Indsatser mod organiseret kriminalitet Eksempler på emner fra Indsatsgruppen. 7. september 2005: ToldSkat havde afsluttet en sag med et resultat på 175.000 kr. og havde startet en ny sag. Desuden havde Told- og Skattestyrelsen sammen med NEC (Rigspolitiets Nationale Efterforskningsstøttecenter ) lavet en bruttoliste på 300 potentielle personer til afdækning af økonomiske forhold. 51 var udpeget med henblik på en indsats, hvoraf 2 hører under ToldSkat-Fyn. Inden en indsats iværksættes skal den godkendes af Told- og Skattestyrelsen og NEC, bl.a. af hensyn til en ensartet behandling. - 10. april 2008: Skats afdelinger har holdt fælles møde i Horsens, hvor der bl.a. blev etableret et tværgående netværk angående prostitution. Skat er godt i gang med forberedelserne til bikertræffet i Fredericia [afgiftskontrol mv. på motorcykler], hvor ca. 15.000 bikere mødes, og hvor 1.000–1.500 rockere forventes at møde op. - 10. oktober 2008: BUF er sammen med søsterforvaltningerne i København, Århus og Ålborg Kommune indgået i et samarbejde på SSP-niveau for at stoppe fødekæden til de kriminelle grupperinger. SSP Købehavn har lavet en vejledning til dens professionelle kriminalpræventive aktører så som klubmedarbejdere osv. Med inspiration fra denne tager BUF initiativ til at lave en tilsvarende vejledning til aktørerne i Odense Kommune.

3 3 Indsatser mod organiseret kriminalitet SSP + SSP + er et informations- og vidensnetværk i forhold til unge i alderen 18 til 24 år. SSP+ er etableret i forlængelse af det eksisterende SSPnetværk. Netværket består af repræsentanter for offentlige og private institutioner og skal sikre rammerne for koordination af indsatserne over for de unge, der er kriminalitetstruet. Formålet med SSP+ er at styrke opmærksomhed og handlinger i forhold til unge over 18 år, som udviser bekymrende adfærd og er i risiko for at komme ud i kriminalitet og mistrivsel. De unge i målgruppen er yderligere kendetegnet ved et eller flere af nedenstående faktorer: Åbenbar kriminalitetsrisiko- f.eks. hyppige afsoninger Brug for støtte efter afsoning Psykiske og sociale problemer Misbrugsproblemer I fare for at droppe ud af ungdomsuddannelse eller job

4 4 Indsatser mod organiseret kriminalitet SSP + består af ledelsesrepræsentanter fra: Syddansk Erhvervsskole Kold College Dalum Landbrugsskole Social- og Sundhedsskolen i Odense VUC Fyns Studenter- og HFkursus Gymnasier i Odense Produktionsskolen TAMU Kriminalforsorgen Fyns Politi Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, Odense Kommune SSPkoordinatorer for børn og unge Forebyggelsesafsnittet, Odense Kommune Fritidsafdelingen, Odense kommune Ungeenheden, Odense Kommune Familiehuset for unge i Odense Ungdommens Uddannelsesvejledning Odense og Omegn Handicap- og Psykiatriafdelingen, Odense Kommune

5 5 Indsatser mod organiseret kriminalitet Arbejdsopgaver for SSP+ Arbejdsopgaverne for SSP+ er f.eks.: Medvirke til en styrket opmærksomhed hos frontmedarbejderne i forhold til de relevante problemstillinger Løsningsforslag på konkrete problemstillinger som frontmedarbejderen bliver stillet over for. Kriminalitet Hjemløs ung / misbrug Æresrealterede problemstillinger Psykisk sygdom Radikalisering Sundhed, social trivsel og netværk Uddannelsesbehov mm. Videreudvikle netværksarbejde mellem relevante aktører med fokus på overgangen mellem barn og voksen Videregive erfaringer og overordnede problemstillinger til egen ledelse og via SSP-Kontaktudvalget Opsamle mønstre og tendenser på området Opfange og opspore problemstillinger på området og foreslå emner til projektansøgninger En gang årligt at forholde sig til Odense Kommunes Kriminalitetsrapport

6 6 Indsatser mod organiseret kriminalitet Forebyggelse af radikalisering og håndtering af kriser i udsatte boligområder. Forebyggelse af radikalisering blandt børn og unge i Odense Kommune (SSP; målretttet 0- 17 årige). En indsats målrettet grupper eller enkeltpersoner, der føler sig tiltrukket af radikaliserende strømninger (SSP+; målrettet 18-25 årige). Håndtering af kriser i udsatte boligområder i Odense Kommune. Indsatserne knyttes organisatorisk an til den eksisterende SSP og SSP+ organisation. Initiativforpligtigelsen ligger ved Fyns Politi, der i forhold til håndtering af kriser i specifikke boligområder retter henvendelse til Odense Kommune. Kriseberedskabet består af repræsentanter fra B&U,Æ&H og SAF.


Download ppt "1 Indsatser mod organiseret kriminalitet Indsatsgruppen mod organiseret kriminalitet i Odense Kommune. Indsatsen blev iværksat efter en forespørgsel i."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google