Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Temadage og kurser ”Regler for honorering når ansatte skal på temadage og kursus, og hvad kan med fordel aftales, inden et bevilget uddannelsesforløb begyndes”

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Temadage og kurser ”Regler for honorering når ansatte skal på temadage og kursus, og hvad kan med fordel aftales, inden et bevilget uddannelsesforløb begyndes”"— Præsentationens transcript:

1 Temadage og kurser ”Regler for honorering når ansatte skal på temadage og kursus, og hvad kan med fordel aftales, inden et bevilget uddannelsesforløb begyndes”

2 Temadage Det anbefales at MED-udvalg behandler retningslinjer for afvikling af temadage. Den ansatte skal være bekendt med tjenestens placering mindst 4 uger forud jf. § 4 i arbejdstidsaftalen. Temadage kan planlægges inden for længden af den daglige normaltjeneste - § 8

3 Temadage Når temadag afholdes eksternt medgår ekstra transporttid i arbejdstiden Bevilget kørsel i egen bil afregnes efter gældende takst Arbejdsgiver kan vælge at arrangere fælles transport

4 Temadage – med overnatning Man får typisk ikke arbejdstid for tilknyttet socialt arrangement Ingen arbejdstid = fritid, du må køre hjem Nej… man kan ikke bruge koloniaftalen

5 Kurser Vi anbefaler, at man lokalt får aftalt hvordan kurser honoreres. Der skelnes mellem pålagte kurser og “frivillige” kurser

6 Pålagte kurser Pålagte kurser er kurser, som medarbejderne er forpligtet til at deltage i. Det er eksempelvis kurser, der har indhold, som er en nødvendig forudsætning for at kunne varetage sine arbejdsmæssige opgaver

7 Pålagte kurser Pålagte kurser er altid at betragte som almindelig arbejdstid og skal være indregnet i tjenesteplanen. Det betyder også at man skal kende placeringen af kurset 4 uger før.

8 “Frivillige” kurser “Frivillige” kurser er kurser, som den enkelte medarbejder ønsker at deltage i og som ikke er nødvendig for… I disse situationer søges tjenestefrihed med løn, hvilket betyder, at man vil få fri fra den aktuelle tjeneste, hvad enten den er kortere eller længere end kurset.

9 “Frivillige” kurser Er der lokalt aftalt retningslinjer for honorering af kurser, så følges disse.

10 Uddannelsesforløb Når en ansat har fået bevilget uddannelsesforløb, så er det en rigtig god ide, at lave en skriftlig aftale om vilkårene.

11 Uddannelsesforløb Tjenestefrihed, helt eller delvist? Forberedelsestid honoreres? Transporttid/-udgifter til uddannelse? Tidsforbrug ved studiegruppe? Kursusudgifter? Bøger? Øvrige materialer? ….

12 Uddannelsesforløb Aftaler om nedgang i kontantløn ved indgåelse af lokale aftaler om personalegoder(protokollat) Parterne er enige om, at der mellem kommunen og (lokale) repræsentanter for den forhandlingsberettigede organisation kan indgås aftale om, … Ordninger, der understøtter medarbejdernes mulighed for konkret og/eller mere generelt at kunne varetage sit arbejde. (fx aviser/tidsskrifter, uddannelser, coaching - hvis erhvervsmæssigt relevant).


Download ppt "Temadage og kurser ”Regler for honorering når ansatte skal på temadage og kursus, og hvad kan med fordel aftales, inden et bevilget uddannelsesforløb begyndes”"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google