Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært."— Præsentationens transcript:

1 Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært til fremtiden -Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser

2 Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser – vision, udfordringer og mål. Side 2

3 Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Færre unge søger: 2006: 29 procent af de unge søgte en erhvervsuddannelse. 2012: 19 procent af de unge søgte en erhvervsuddannelse. Side 3

4 Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" For mange falder fra: Gymnasier: 87 procent fuldfører. Erhvervsskoler: 52 procent fuldfører. Side 4

5 Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Høj gennemsnitsalder: Gymnasier: 17,4 år i gennemsnit, når de begynder. Erhvervsskoler: 22,1 år i gennemsnit, når de begynder. Side 5

6 Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Svage faglige forudsætninger: Hver fjerde af de unge, der begynder på en erhvervsuddannelse, har ikke fået minimum 02 i dansk og/eller matematik. Side 6

7 Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage til tidligere niveauer, brug "Formindsk list niveau"- knappen Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Reform af folkeskolen Styrkelse af det faglige niveau for alle børn. Bedre udskoling og overgang fra folkeskolen til ungdoms- uddannelserne. Længere og mere varieret skoledag.  blandt andet med fokus på at koble teori og praksis og på innovation, entreprenørskab og kreativitet. Åbner skolen mere mod den omgivende verden. Alle elever skal udfordres i deres valg af ungdomsuddannelse.

8 Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage til tidligere niveauer, brug "Formindsk list niveau"- knappen Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Fokusering af vejlednings- indsatsen Alle skal have vejledning, men ikke alle har brug for individuel vejledning. Den individuelle vejledning fokuseres til de elever, som har et særligt vejledningsbehov. Uddannelsesparathedsvurderingen rykkes frem fra 9. til 8. klasse. Obligatoriske introduktionskurser til de erhvervsrettede ungdomsuddannelser i 8. klasse. Mere og bedre brug af ug.dk, eVejledning og kollektiv vejledning til elever uden særlige vejledningsbehov.

9 Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage til tidligere niveauer, brug "Formindsk list niveau"- knappen Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Fire klare mål 1.Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen. 2.Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse. 3.Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever til at blive så dygtige, som de kan. 4.Tilliden til og trivslen på erhvervsskolerne skal styrkes.

10 Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage til tidligere niveauer, brug "Formindsk list niveau"- knappen Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Ambitiøse måltal 1. Flere elever skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse. Mindst 25 procent af en ungdomsårgang skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse i 2020. Mindst 30 procent af en ungdomsårgang skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse i 2025.

11 Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage til tidligere niveauer, brug "Formindsk list niveau"- knappen Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Ambitiøse måltal (fortsat) 2. Flere skal fuldføre en påbegyndt erhvervsuddannelse. Fuldførelsen skal stige fra 52 procent i 2012 til 60 procent i 2020 og til 67 procent i 2025. 3. Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Andelen af de dygtigste elever skal øges år for år, og den høje beskæftigelse for færdiguddannede skal opretholdes. 4. Tilliden til erhvervsskolerne og elevernes trivsel skal øges. Der indføres et fælles resultatmål om øget trivsel, og der udvikles en fælles metode for trivselsmålinger.

12 Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage til tidligere niveauer, brug "Formindsk list niveau"- knappen Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Reformens hovedelementer Et attraktivt ungdomsuddannelsesmiljø Brede og mere overskuelige indgange for de unge Bedre muligheder for videre uddannelse Klare adgangskrav Målrettede tilbud, så alle unge får en uddannelse Mere og bedre undervisning skal give dygtigere faglærte Fortsat indsats for praktikpladser Ny attraktiv vej fra ufaglært til faglært for voksne på 25 år og derover.

13 Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage til tidligere niveauer, brug "Formindsk list niveau"- knappen Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Et attraktivt ungdomsuddannelsesmiljø Campus Gymnasier og erhvervsskoler skal blive bedre til at arbejde sammen. Derfor vil regeringen opsamle de gode erfaringer med fælles campusmiljøer og give dem videre til uddannelsesstederne.

14 Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage til tidligere niveauer, brug "Formindsk list niveau"- knappen Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Brede og overskuelige indgange for de unge

15 Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage til tidligere niveauer, brug "Formindsk list niveau"- knappen Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Det merkantile område (1) Udfordringer i dag: Kun 4 ud af 10 af de elever, der starter på et merkantilt grundforløb, går videre på et hovedforløb. Kun 25 procent af dem, der begynder på et grundforløb, får en merkantil erhvervsuddannelse.

16 Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage til tidligere niveauer, brug "Formindsk list niveau"- knappen Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Det merkantile område (2)

17 Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage til tidligere niveauer, brug "Formindsk list niveau"- knappen Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Bedre muligheder for videre uddannelse Flere muligheder for at vælge fag på et højt niveau. Eux skal tilbydes på mange flere uddannelser og inden for alle fire hovedområder Direkte adgang til erhvervsakademiuddannelser. Sidestilling af højniveaufag på EUD med gymnasiale fag ift. at opfylde adgangskrav til videregående uddannelse.

18 Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage til tidligere niveauer, brug "Formindsk list niveau"- knappen Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Klare adgangskrav Tre hovedveje til at påbegynde en erhvervsuddannelse: Mindst 02 i hhv. dansk og matematik ved de afsluttende prøver i 9. eller 10. klasse. Elever med en uddannelsesaftale. Elever med anden ungdomsuddannelse, hvis niveauet i dansk og matematik er opnået. Herudover mulighed for optagelse via: Optagelsesprøve med samtale og helhedsvurdering. Forsøg med betinget optag og faglige kursusforløb.

19 Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage til tidligere niveauer, brug "Formindsk list niveau"- knappen Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Nye forløb, der styrker elevernes forudsætninger for erhvervs- uddannelse Nyt erhvervsrettet 10. klasse-tilbud Betinget optag med faglige kursusforløb (forsøg).

20 Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage til tidligere niveauer, brug "Formindsk list niveau"- knappen Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Fleksuddannelse Ny 2-årig fleksuddannelse til unge, der ikke har tilstrækkelige forudsætninger for at gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse. Skræddersyet til målgruppen og kvalificerer til at varetage et ufaglært job på et mere kvalificeret grundlag. Tilrettelægges med projektundervisning samt indhold og elementer fra forskellige uddannelser (avu/fvu, erhvervsuddannelser, produktionsskoler, højskoler m.v.). Uddannelsesbevis, der viser, hvilke kompetencer den unge har opnået gennem uddannelsen.

21 Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage til tidligere niveauer, brug "Formindsk list niveau"- knappen Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Mere og bedre undervisning Mere tid mellem lærere og elever på grundforløbet Minimumstimetal på 25 timer om ugen i 2015 og 26 timer om ugen fra 2016 og frem. Kompetenceløft af lærere og ledere Markant kompetenceløft af lærere samt virksomhedsophold for lærere. Ledelsesudviklingsprogram.

22 Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage til tidligere niveauer, brug "Formindsk list niveau"- knappen Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Fortsat indsats for praktikpladser 12 initiativer fra praktikpladsaftalen i 2012 under udrulning, fx: etablering af 50 nye praktikcentre styrket praktikpladsopsøgende arbejde. Regeringen foreslår yderligere styrket uddannelsesgaranti. Flere skolepraktikpladser på elektrikeruddannelsen og anlægsstruktøruddannelsen.

23 Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage til tidligere niveauer, brug "Formindsk list niveau"- knappen Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Ny erhvervsuddannelse for voksne på 25 år og derover Målrettet erhvervsuddannelse for voksne, der er fyldt 25 år Samme slutmål og høje faglige niveau som erhvervsuddannelse til de unge Anerkendelse af realkompetencer Standardmerit.

24 Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage til tidligere niveauer, brug "Formindsk list niveau"- knappen Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Prioritering af ressourcer I alt prioriteres ca. 3 mia. kr. i perioden 2014-20 til initiativerne i reformen af erhvervsuddannelserne.

25 Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage til tidligere niveauer, brug "Formindsk list niveau"- knappen Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Spørgsmål


Download ppt "Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google