Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

1 Hvem deltager i Program for læringsledelse ?. 2 Deltagende kommuner med dagtilbud Billund Fredericia Hedensted Kolding Nordfyn Svendborg.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "1 Hvem deltager i Program for læringsledelse ?. 2 Deltagende kommuner med dagtilbud Billund Fredericia Hedensted Kolding Nordfyn Svendborg."— Præsentationens transcript:

1 1 Hvem deltager i Program for læringsledelse ?

2 2 Deltagende kommuner med dagtilbud Billund Fredericia Hedensted Kolding Nordfyn Svendborg

3 3 Dagtilbudsdelen i ca. tal Kommuner med dagtilbudsdel6 Dagtilbud (matrikler)175 Pædagogisk personale2700 Ledelse250 Pædagogiske konsulenter70 4-5 årige børn4500 Samlet antal fagprofessionelle3020 Samlet antal børn (0 – 6)31.000

4 4 Hvad?

5 5 Mål for dagtilbudsdelen i program for læringsledelse Formålet er at bedre alle børns trivsel, læring og udvikling At styre barnets læring mod et forudbestemt mål via lærings ledelse

6 6 Mål Målet er at fremme alle børns læring, udvikling og trivsel. Det er en ambition, at læreplanstemaerne bliver synlige i læringsarbejdet og projektet har som mål at skabe faglig basis for dette. I arbejdet med synliggørelsen er det et vigtigt fokus, at læringsarbejdet rettes ind efter børnenes udvikling og det de kan og ved. I forhold til dette fokus kan man tale om en udviklingspædagogik, der er baseret på målstyret, synlig læring og trivsel (Hansen, 2013).

7 7 Tre indsatser Målstyret: o Pædagogiske medarbejdere, dagtilbudsledere og -forvaltninger skal tilrettelægge arbejdet efter lærings- og kompetencemål o Det forudsætter ny professionel praksis på alle niveauer Forsknings- og datainformeret: o Den pædagogiske indsats skal baseres på forskningsbaseret viden om, hvad der virker bedst, hermed styrkes den professionelle dømmekraft, hvilket med Hattie’s ord ‘skaber et solidt grundlag for intelligent problemløsning’ o Indsatsen skal ske på grundlag af data om lærings- og udviklingsresultater i det enkelte dagtilbud Capacity Building: o Forandringen skal bæres af en omfattende kompetenceudvikling for alle, der er tilknyttet arbejdet med dagtilbud ( i hverdagspraksis) o Det forudsætter efteruddannelse og udvikling i tæt kobling til praksis

8 8 Hvad betyder det? Den pædagogiske praksis i dagtilbud er defineret af læringsmål, og begrebet synlig læring har vundet indpas overalt. Vores fælles ansvar er, at alle børn udvikler sig, lærer mest muligt og trives bedst muligt Derfor er vi alle sammen læringsledere: Medarbejdere og leder i dagtilbud leder læring, og det samme gør dagtilbudsledere og forvaltningsmedarbejdere (vi passer ikke ”bare” børn) Vi leder først og fremmest børns trivsel, udvikling og læring, men vi leder også medarbejderes og kollegers læring.

9 Kvalitet i dagtilbud Der er stor forskel på kvaliteten i dagtilbud, der ligner hinanden. Det der gør kvalitetsforskellen er: Dagtilbud, der samtænker omsorg og læring. Dagtilbud med godt uddannet personale. Varme interaktioner. Dagtilbud, hvor læring og social udvikling ses som komplementære størrelser – og lige vigtige. Dagtilbud, hvor der er et intentionelt læringsmiljø – vi ønsker at lære børnene noget. (Taggart et al, 2014)

10 LSP-kortlægningens spørgsmålsområder - i Program for læringsledelse Børn 4-5 år Trivsel, herunder oplevelse af inklusion, adfærd, relationer (voksen-barn, barn-barn), aktiviteter i dagtilbuddet, læring og leg. Primærpædagog Barnets sociale kompetencer, barnets motivation i forhold til aktiviteter som leg og pædagogiske tiltag, barnets læring og udvikling i forhold til sprog, motorik etc., forældresamarbejde. Medarbejdere Dagtilbudskultur, egen trivsel, samarbejde med kolleger og ledelse, relationer til børn, det fysiske miljø, egen pædagogisk praksis, barnets motivation og arbejdsindsats, forældresamarbejde- og inddragelse. Ledelse Egne opgaver og rolle i forhold til kerneopgaver som pædagogisk ledelse, arbejdsmiljø, kultur i dagtilbuddet, samarbejdskultur både i forhold til personale, forældre. Forældre Eget barns læring, udvikling og trivsel i dagtilbuddet, barnets eventuelle diagnoser og vanskeligheder, egen oplevelse af samarbejdet mellem dagtilbuddet og hjem, samt samarbejdet forældre imellem.

11 11 Planlægning og gennemførsel af strategier og tiltag efter en analyse handler også om didaktik

12 Didaktik Didaktikkens kerne er refleksion over valg af: 1.Hvad (indhold) 2.Hvordan (metode) og begrundelser 3.Hvorfor (formål) 4.Hvad indebærer det? 5.Hvad har børnene lært?(Hansen 2013)

13 13 At sætte sig mål Målstyret, reflekteret pædagogisk arbejde ift. læreplanerne At sætte sig mål for læring, udvikling og trivsel At sætte ord på læring At vurdere indsatsen i forhold til barnets læring, udvikling og trivsel

14 14 Synlig læring for børn Formulering af læringsmål sammen med børn giver mulighed for efterfølgende at give feedback Hatties feedback spørgsmål Hvad er mit mål? Hvor er jeg nu i forhold til målet Hvad er mine næste skridt? (Hattie 2009)


Download ppt "1 Hvem deltager i Program for læringsledelse ?. 2 Deltagende kommuner med dagtilbud Billund Fredericia Hedensted Kolding Nordfyn Svendborg."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google