Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Måltidet – lyst og fællesskab

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Måltidet – lyst og fællesskab"— Præsentationens transcript:

1 Måltidet – lyst og fællesskab
Hvordan kan en forandring af kulturen i daginstitutionerne være udgangspunkt for at skabe madkultur og maddannelse? Måltidet – lyst og fællesskab Søren Gundelach

2 Måltidet har det hele! Dagtilbudslovens formål: Trivsel, sundhed udvikling, læring De seks læreplanstemaer: Alsidig personlighedsudvikling, sprog, social, natur, kultur, krop og bevægelse Det psykiske, æstetiske, fysiske børnemiljø Den kommunale kostpolitik Pædagogisk læreplan, virksomhedsplan, årsplan Arbejdet i forældrebestyrelsen Det daglige samarbejde med forældrene Pædagogernes egne personlige normer i forhold til pædagogfagligheden Børn elsker at spise god mad – mange gange om dagen

3 Måltidets rationale Måltidets pædagogik hviler på to søjler - lyst og fællesskab. Lyst er det æstetiske, det sanselige – duft, smag, konsistens, smag, udseende, forventningens og oplevelsens glæde, Fællesskab er det sociale – forventninger, identifiktion, relationer og følelser Den pædagogiske opgave Barnet kan udfolde sin lyst til at være med i fællesskabet før, under og efter måltidet. Oprydning. Individualitet Indføre børnene i en madkultur, som åbner for børns viden om næringsværdi og sundhed.

4 Måltidet er hverdagspædagogik
Alle de situationer og aktiviteter, der forekommer naturligt på en bevidst og gennemtænkt måde med henblik på at fremme børnenes læring og udvikling Børnene tager del i de daglige gøremål, som et middel i barnets læring og i det at støtte barnets sprog, begreber, motorik, sociale udvikling. Hverdagsaktiviteterne er en integreret del af barnets leg De praktiske opgaver har en værdi i sig selv, fordi barnet rent praktisk kan tilegne sig, hvordan man udfører de forskellige daglige gøremål Måltidspædagogik er hverdagspædagogik

5 Hvordan kan en forandring af kulturen i daginstitutionerne være udgangspunkt for at skabe madkultur og maddannelse? Det handler om at ville og at kunne, ildsjæle og fysiske rammer Hvad vil staten med børn og mad? Maden indført – maden afskaffet – maden indført … Forandringspres og institutionslogikkens arbejdsrytme Organisering af hverdagen Ledelse af køkkenpersonale Eksempler på heldige igangsætninger af nyt nede-fra-og-op oppe-fra-og-ned


Download ppt "Måltidet – lyst og fællesskab"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google