Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Google Drev på Stolpedalsskolen

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Google Drev på Stolpedalsskolen"— Præsentationens transcript:

1 Google Drev på Stolpedalsskolen

2 Åben AppStore og hent programmet ”Google Drive”.

3 Her skal du indtaste din Gmail konto – unilogin@stolpedal.dk
Eks:

4

5 Mit drev - Din harddisk i skyen
Mulighed for at ændre udseende på mapper og dokumenter. Tilføj til Mit drev – Opret dokumenter, regneark, mapper samt upload foto og video. Delt med mig – her finder du mapper og dokumenter som er delt med dig.

6 Opret nu følgende mapper på Dit drev:
Dansk Historie Engelsk Natur/teknik Matematik Kristendom

7

8 Her oprettes et nyt tekst-dokument.

9 Gem og tilbage Her kan du se kommentarer og kommentere ord eller sætninger i teksten. Hvem har adgang til dokumentet?

10 Her kan du dele et dokument med andre brugere.
Tryk her (i) og en oversigt over detaljer kommer frem.

11 I feltet indtastes mailadressen på den du ønsker at dele dokumentet/mappen med.
Eks: Her bestemmer du hvilke rettigheder personen skal have.

12 Opgave Opret i mappen ”Dansk” et nyt dokument – navngiv det ”Test”. Luk derefter dokumentet ned og vend tilbage til mappen.

13 Udskriv via AirPrint. Husk at være tilsluttet: SK-Skole-PC Flyt filen til en anden mappe. Slet/fjern et dokument.

14 Teksten herunder er en del af et eventyr
Teksten herunder er en del af et eventyr. Sammen med din sidemakker skal i nu løse følgende opgave: Elev A opretter i mappen ”Dansk” et nyt dokument med titlen ”Et juleeventyr”. Dette dokument skal nu deles med elev B (kan redigere). ”Søren Spidsmus var godt tilfreds. Der var udsigt til den bedste jul nogensinde, og det var der flere gode grunde til. For det første var der jo Mette Markmus! Den lille dejlige, lysebrune damemus han havde truffet en dag ovre i stalden. Og så var der hans egen vidunderlige hemmelighed. Den hemmelighed der havde gjort ham til den mest tilfredse og lykkelige mus på hele egnen. Den hemmelighed der havde givet ham mod til – i dag, at bede Mette Markmus om at gifte sig med ham. Aldrig mere sulte – aldrig mere fryse – og aldrig mere være alene. Og alting skyldtes hans hemmelighed – ” Dette er handlingen (midten) af et juleeventyr. I dokumentet ”Et juleeventyr” skal elev A nu skriv en passende indledning. I samme dokument skal elev B skrive afslutningen. God arbejdslyst 

15 Stjernen viser de dokumenter du har markeret med ikonet.
I søgefeltet kan du søge efter mapper og dokumenter. Uret viser de dokumenter du sidst har arbejdet med.

16 Working together I mappen ”Engelsk” skal en af jer oprette et dokument og dele det med din makker, så I begge kan skrive i det. I skiftes til at skrive et navneord til hinanden eks. Gulvtæppe. Når du kan se det ord, som din makker har skrevet, skal du skrive hvad ordet betyder. en paraply = umbrella en post kasse = ? I skiftes til at skrive et navneord til hinanden. Hvis du ikke kender ordet, skal du slå det op på denne hjemmeside. Husk at logge ind med UNI-login i højre side Vælg "Dansk - Engelsk" ordbog Du skal ofte bare tage forslag nr. 1 og skrive svaret.  Hver gang I har lavet en side, skal I tage et billede af skærmen med iPaden, og sende det til engelskmappen i Google-drev.

17 Her kan du finde udvalgte dokumenter selvom du er offline.
Tryk på ikonet og de seneste uploadet filer vil fremkomme.

18 Tryk her for at oprette et regneark.

19 Her finder du værktøjslinien.

20

21

22

23 Du kan også uploade video og fotos til Google Drev
Du kan også uploade video og fotos til Google Drev. Enten fra din kamerarulle i arkivet eller brug kameraet direkte.

24 Opret et tekstdokument i Engelsk mappen, og i løs følgende opgave:
Describe your partner Du skal beskrive din makker på engelsk.  Du skal først skrive nogle stikord ned til, hvordan han/hun ser ud. Du skal fortælle om hans udseende (øjen- og hårfarve, højde) samt beskrive det tøj han/hun har på. husk at få farver med.  Eks. My partners name is Olivia. She is 11 years old. She is tall. She har blue eyes and brown hair.  She is wearing at purple t-shirt, a black skirt, black leggins and purple shoes. She i also wearing glasses . Derefter skal du optage en video med din Ipad, hvor du beskriver filmer din makker, mens du fortæller hvordan hun ser ud, ud fra dine stikord.  Til sidst skal du up-loade filmen på googledrev, hvor du skal dele dem med din makker samt din klasselærer og engelsklærer. 

25 Gå ind på "www.historiefaget.dk" 
Klik på fanen "personer". Udvælg en person, du gerne vil vide mere om. Lav en kort personbeskrivelse (max. 20 linjer), hvor du kun tager det allervigtigste med. (I et tekstdokument eller appen “Popplet lite”) I din personbeskrivelse skal fødsels- og evt. dødstal indgå. Det er også vigtigt, at du fortæller, hvad personen især huskes for i historien. Gem I mappen Historie og udskriv via Google Drev.

26 I skal beskrive vejret udenfor både med billeder og med tekst
I skal beskrive vejret udenfor både med billeder og med tekst. I kan låne termometer, hvis I har behov for det. Derefter skal I finde et andet sted på jordkloden, hvor man lige nu har det modsatte vejr. Dokument og billeder gemmes I mappen. Brug evt. Pages. Links til brug: vejret.tv2.dk


Download ppt "Google Drev på Stolpedalsskolen"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google