Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Med hovedet under armen

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Med hovedet under armen"— Præsentationens transcript:

1 Med hovedet under armen
Om, hvorfor lanceringen af biobrændstof hidtil har været en hund i spillet om at passe på naturen og miljøet… Og hvordan vi kan komme videre… Af biolog og ph.d. Michael Stoltze

2 Hvilken natur vil vi have?
Vild natur? Tæmmet natur? Omdannet natur? Det er et spørgsmål om valg…

3

4

5

6 Raps til biodiesel er absurd
Hvis vi bruger hele Danmarks landbrugsareal til produktion af rapsolie, vil det kun lige godt og vel kunne erstatte vores nuværende forbrug af dieselolie Dette alene illustrerer, hvor absurd produktion af rapsolie til diesel er. Alligevel gør vi det allerede!

7 Naturbeskyttelse og brug af biobrændsel må tænkes sammen
Produktion af 1. generations biobrændsler bør forbydes. De optager enorme arealer til skade for naturen, og mindsker ikke eller kun i ringe grad den globale opvarmning. Biobrændsel i form af ved eller tørrede planter kan til gengæld anvendes til fordel for naturen ved at fjerne biomasse i kulturlandskaber, der er skadet af for mange næringsstoffer. Denne anvendelsen vil dog kun batte lidt forhold til vores behov for energi.

8 Pas på landskab, miljø og jord
Målrettet dyrkning af biomasseplanter ( f.eks. pil) kan få alvorlige konsekvenser for landskab, miljø og jord. Pil eller andre træer må derfor ikke gødes eller sprøjtes, og man skal tænke på landskabsæstetikken, før man planter. Det er fristende at bruge planterester fra markerne til brændsel. Det er dog næppe miljømæssigt i orden. Planteresterne bør recirkuleres i jordbruget for at sikre jordens bonitet og mindske behovet for gødskning.

9 Fem gode råd fra Danmarks Naturfredningsforening
Spar på energiforbruget Udbyg de vedvarende energikilder Støt forskning i energibesparende teknologi, vedvarende energi og energilagring Forbyd brug af 1. generations biobrændsler og forbyd gødskning eller sprøjtning af energiafgrøder Fjern gerne biomasse til biobrændsel som led i genopretning af næringsstofskadede kulturlandskaber, f.eks. grøftekanter, enge, overdrev og heder.

10


Download ppt "Med hovedet under armen"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google