Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Protect yourself against thieves

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Protect yourself against thieves"— Præsentationens transcript:

1 Protect yourself against thieves
- a Danish prevention project Jorn Juhl Nielsen Special Advisor

2 Mit navn er Jørn Juhl Nielsen
Mit navn er Jørn Juhl Nielsen. Jeg er politimand fra Sydøstjyllands Politi i Danmark. Sydøstjyllands Politi er lokaliseret i Jylland og består af ca indbyggere. Det projekt jeg vil præsentere for jer, handler om at forebygge forbrydelser primært begået mod ældre mennesker. Vi kunne konstatere, at antallet af lommetyverier, tricktyverier og svindel med kreditkort var steget kraftigt over nogle år – og da denne type af forbrydelser er svære at opklare, valgte vi at udvikle et forebyggelsesprojekt.

3 Conditions Analysis Public / private cooperation Goals
Projektet skulle være baseret på analytisk viden om hændelserne. Hvor foregår det ? Hvornår foregår det ? og hvem er ofrene ?. Vi ville inddrage så mange partnere som muligt, for at ramme målgruppen ad flest mulige kanaler. Vi ville ikke skelne mellem private og offentlige interessenter. Projektet skulle med enkelte og overskuelige virkemidler påvise, at selv små adfærdsændringer i målgruppen, ville have en stor præventiv effekt.

4 Planning Local partners Every level involved 5 simple instructions
Vi valgte ÆldreSagen som primær ekstern samarbejdspartner. Ældresagen er en NGO organisation for borgere over 60 år, med lokalafdelinger over hele landet. Ældresagen kommunikerer med sine medlemmer gennem medierne, nyhedsbreve og møder. Andre samarbejdspartnere var lokale banker, brancheforeninger og pressen. Vi besluttede, at politiets indsats skulle foregå på flere niveauer. Fra patruljebetjenten på gaden til lederne af de lokale politistationer. Vi fremstillede flyers med fem enkelte råd, pressemeddelelser og materialer til præsentationer i forsamlinger. Der blev udfærdiget en køreplan, så alle involverede kendte sine opgaver.

5 What we did Kampagnen foregik i et intenst forløb på 14 dage, hvor alle elementer blev udfoldet sideløbende. Ældresagens lokalafdelinger indkaldte til 20 velbesøgte møder, hvor politifolk holdt indlæg og svarede på spørgsmål. Lederne af lokalpolitistationerne netværkede med lokale interesseorganisationer. Patruljebetjente delte hver dag i afmålte tidsrum foldere ud på hotspots. Pressen var under hele forløbet meget interesserede i at beskrive de forskellige begivenheder. Der blev både skrevet artikler, lavet radio samt sendt TV-indslag under forløbet.

6 Distraction theft in the streets and pickpocketing/theft from purse
What happened CRIME DOWN 15% Som tovholder på projektet kunne jeg konstatere, at projektets forskellige begivenheder forløb som planlagt. På grund af den ledelsesmæssige opbakning og den detaljerede køreplan var alle involverede aktører i aktion på rette tid og sted. Der blev foretaget en sammenlignings analyse hvor de sidste 25 uger af 2013 og 2014 blev sammenlignet med de samme uger af 2015 – som startede umiddelbart efter projektets afslutning. Analysen for Sydøstjyllands Politikreds viste en nedgang i antallet af anmeldte forbrydelser på 15 % For Danmark som helhed var der i samme periode en nedgang på 3 %. Distraction theft in the streets and pickpocketing/theft from purse

7 Things we learned in the process
Mutual interest Use all available tools Make people feel safe En forudgående grundig analyse af problemets omfang og karakter er en forudsætning for et godt resultat. Analysen skal indeholde oplysninger om hvem ofrene er, hvor forbrydelserne finder sted og hvilke metoder gerningsmændene anvender. Kampagnen skal tilrettelægges efter analysens resultater. Inddrag eksterne aktører, der har en naturlig interesse i problemstillingen. Brug alle tilgængelige virkemidler på samme tid. Det er muligt inden for en begrænset økonomisk ramme, at modvirke og reducere ældre borgers udsathed for kriminalitet og utryghed. Det er muligt at øge ældre borgers viden om, hvordan de selv kan mindske risikoen for at blive ofre for kriminalitet og utryghed.

8 An apple a day keeps the perpetrator away


Download ppt "Protect yourself against thieves"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google