Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Danmarks Miljøportal, roadshow

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Danmarks Miljøportal, roadshow"— Præsentationens transcript:

1 Danmarks Miljøportal, roadshow
Introduktion til PULS

2 Dagens undervisning i PULS
Information om PULS-løsning herunder: Hvad er PULS? Hvor finder jeg hjælp? PULS 2.0 fremtiden

3 Hvad bruges PULS til? Data om punktkilder er i dag samlet i databasen PULS (PunktUdLedningsSystem).  Kommuner, Miljøministeriet, anlægsejere og laboratorier indberetter og godkender punktkildedata til/i PULS i forbindelse med fx tilsyn, tilladelser og overvågnings-programmer. I forbindelse med tilsyn ved udledninger fra renseanlæg, industri, dambrug samt regnvand til det åbne vand skal der indberettes data om regnbetingede udløb, spildevand, dambrug/akvakulturanlæg og badevand.

4 Data samlet i én database
Fordele ved PULS Data er samlet i én database stedet for flere. Webservices til og fra databasen. Kommunerne slipper for manuel indtastning af analyseresultater. Inddaterings- og valideringsflowet for analyseresultater er standardiseret og alle rekvirenter af analyser- og måleresultater kan kvalitetssikre data. Reducerede driftsomkostninger ved at udfase gamle systemer og centralisere drift af ny punktkildedatabase. Juridisk holdbar løsning med brugerrettighedsstyring og logning, så der ikke er tvivl om datagyldighed og datakvalitet.

5 Forskellige aktører bruger PULS
Kommunernes sagsbehandlere Forsyninger + dambrugsvirksomheder Laboratorier Miljøstyrelsen - sagsbehandler / tilsyn Miljøstyrelsen – tilsynsmyndighed og fagdatacenter De forskellige aktører har adgang til forskellige data i PULS, og derfor er der også to forskellige adgang til PULS. Laboratorier og myndigheder (via brugernavn og password) Virksomhed (via nem log-in)

6 PULS basis 1.0 - oversigt Navigation i funktioner Links Genveje
Nyttig information

7 Film

8 PULS 2.0 projektet PULS 2.0 projektet

9 PULS 2.0 Vejen til projektet
2017 forundersøgelser af brugen af PULS og 3. partssystemer. Nuværende systemunderstøttelse er for dårlig For dårlig datakvalitet For dårlig brugervenlighed og performance For dårligt forvaltningsgrundlag Oprindelig tanke var at lukke PULS Basis ned og lade markedet overtage alle brugergrænseflader På workshops tilkendegav primært kommuner og forsyninger, at de ikke anså det som en mulighed. Utilfredshed med nuværende slutbrugergrænseflader Ikke rimeligt at private virksomheder skal betale for at indberette data Mange bruger det så sjældent, at de ikke får lov til at købe en 3. partsløsning af deres chefer

10 PULS 2.0 projektet PULS 2.0 (databasen):
Etablering af en distributionsdatabase med nye udtræksmuligheder til masseudtræk af data Etablering af en ny inddateringsdatabase, som vil sikre stabilitet, tilgængelighed og høj performance Nye webservices StanLab 2.0 PoC på PULS PULS Basis 2.0 (brugergrænseflade): Modernisering af PULS-Basis med nyt design og lettere veje rundt i systemet herunder nemmere inddatering, kvalitetssikring og fejlretning, således at brugergrænsefladen vil blive mere intuitiv og brugervenlig PULS back-end og front-end køres parallelt og håndteres i DMP som ét samlet projekt med to finansieringskilder.

11 PULS 2.0 systemkompleks Real time dataoverførsel

12 PULS 2.0 hvordan ser det ud? PULS 2.0 Badevand

13 PULS 2.0 Badevand, søgeside
Under stamdata får vist et kort over Danmark samt et søgefelt hvor man kan indtaste forskellige søgekriterier alt efter hvad man leder efter. Der er mulighed for at søge.

14 PULS 2.0 Badevand, stamdata
På stamdata-siden bliver der vist stamdata badevandsstationen. Der er mulighed for at redigere datafelterne ved at klikke på blyanten ved de forskellige felter.

15 PULS 2.0 Badevand, prøveplan
På siden for prøvetagningsplanen vil man kunne planlægge prøvetagningerne for hver sæson. Det er muligt at forlænge prøvetagningsplan i forhold til eksempelvis forlænget badevandssæson eller friluftrådets blå flag ved at klikke på afkrydsningsfelterne oven under prøvetagningsplanen. Planen vil automatisk tilpasse sig dette.

16 PULS 2.0 Badevand, undersøgelser
På siden for undersøgelser, vil man kunne se stationens undersøgelser for den valgte sæson. Alle udførte og planlagte prøvetagninger vil være vist ude til højre, hvor man kan få et overblik over hvor langt man er i prøvetagningsforløbet i den pågældende sæson. For at få mere information om en enkelt undersøgelse kan man klikke på den enkelte undersøgelse hvor efter man vil blive ført videre til en mere detaljeret side.

17 PULS 2.0 Badevand, Hændelser
På siden for hændelser, vil man kunne se og oprette hændelser for den valgte station. Alle oprettede hændelser vil blive vist som på skærmbilledet, hvor man kan se hvad årsagen er, og hvilke foranstaltninger der er blevet gjort for at undgå hændelsen fremadrettet

18 PULS 2.0 Badevand, Klassifikation
Klassifikationssiden er et grafisk overblik over stationens klassifikationer. Her er der mulighed for at tilpasse beregningsgrundlaget for klassifikationen. Her låses klassifikationen for den enkelte sæson ved at klikke på knappen øverst i højre hjørne, samt vælge andre sæsoner ved at klikke på sæsonknappen.

19 PULS 2.0 - hvordan ser det ud?
PULS 2.0 RBU

20 PULS 2.0 RBU, Stamdata Når en man logger ind til et regnbetinget udløb, vil den første side, man bliver præsenteret for være stamdata. På stamdata siden vil der være de mest relevante oplysninger om det pågældende regnbetinget udløb og man vil også have muligheden for at redigere oplysninger for det specifikke udløb. Der er tilføjet en blyant ved de datafelter som brugeren har mulighed for at redigere.

21 PULS 2.0 RBU, Kloakoplade Kloakoplande-siden, er et overblik over kloakoplandet, som illustreret til højre. Kloakoplandet vil blive tegnet som en polygon på kortet, samt tilhørende information vil blive vist. Polygonerne kan importeres fra diverse eksterne fagsystemer. Så de vises kun her, hvis data i fx plandata er opdateret korrekt.

22 PULS 2.0 RBU, Tilslutningssiden
På Tilslutningssiden, vil mam kunne danne sig over overblik over hvordan det pågældende regnbetingede udløb er koblet sammen med resten af systemet. Forbindelserne vil blive vist på et kort, hvor brugeren kan navigere rundt, klikke sig ind og hurtigt finde flere information. Funktionen kræver naturligvis at alle koblinger er registreret i PULS.

23 PULS 2.0 RBU, Undersøgelsessiden
På undersøgelsessiden, vil det være mulighedt at se de undersøgelser som er blevet foretaget inden for en given periode samt klikke sig ind på en specifik undersøgelse for at se mere information om den givne undersøgelse.

24 PULS 2.0 RBU, Beregningerne
På Belastnings siden, får man vist et overblik belastningen fra de direkte og indirekte koblede kloakoplande. Udledning fra regnbetingede udløb beregnes på baggrund af de registrerede stamdata for RBU og kloakoplande.

25 PULS 2.0 - hvordan ser det ud?
PULS 2.0 Renseanlæg

26 PULS 2.0 Renseanlæg, stamdata
Den første side på renseanlæg er stamdata. På stamdata siden vil blive vist de mest relevante oplysninger om det pågældende renseanlæg. Der er tilføjet en blyant ved de datafelter som brugeren har mulighed for at redigere og når brugeren klikker, vil en popup åbne som vil hjælpe brugeren med at rette det valgte datafelt.

27 PULS 2.0 Renseanlæg, udledningstilladelse
På siden for udledningstilladelse, vil man kunne danne sig et overblik over det specifikke renseanlægs udledningstilladelse. Her er der mulighed for at rette i datafelterne ved at klikke på blyanten.

28 PULS 2.0 Renseanlæg, kloakoplade
På siden for kloakoplande, vil det være muligt at dannes sig et overblik over alle kloakoplande. Kloakoplandene vil blive vist på et kort som polygoner, hvor man har mulighed for at klikke sig ind på hver polygon og få mere information om et specifikt kloakopland.

29 PULS 2.0 Renseanlæg, undersøgelser
Under undersøgelser, vil man kunne danne se udførte undersøgelser for et givent år. Derudover kan man se hvor mange undersøgelser der mangler i forhold til det fastsatte kontrolprogram, og klikke sig ind på en given undersøgelse for at se alt information om den givne undersøgelse.

30 PULS 2.0 Renseanlæg, undersøgelse
På en undersøgelse vil man kunne se oplysninger om den valgte undersøgelse, samt se feltmålninger, feltobservationer, oplysninger om prøven og analyseresultater.

31 PULS 2.0 Renseanlæg, organisk belastning
På siden for indberetning af organisk belastning, kan en man indberette og se den organiske belastning for det givne år samt tidligere år. Der vises en graf over udvikling af den indberettede organiske belastning, samt en tabel med det indberettede data fra tidligere år.

32 PULS 2.0 Renseanlæg, hydraulisk belastning
På siden for indberetning af hydraulisk belastning, kan man se den hydraulisk belastning for det givne år samt tidligere år.

33 PULS 2.0 Renseanlæg, beleastning
På belastnings siden, får man vist et overblik over belastningen for et givet renseanlæg. Øverst på siden vil de kunne se belastning af forskellige stoffer baseret på 18 prøver. Forneden vil beregningsgrundlaget være vist samt den beregnet stoftransport.

34 PULS 2.0 Renseanlæg, renseeffekt
På siden renseeffekt, kan man danne sig et overblik over renseeffekten for det valgte renseanlæg. Renseeffekten er en beregning af forholdet mellem belastning og udledning.

35 PULS 2.0 Renseanlæg, kontrol af vilkår
På siden kontrol af vilkår, vil man kunne danne sig et overblik over de enkelte vilkår for et rense anlæg, og blive gjort opmærksom på hvis et krav ikke bliver overholdt. Der er mulighed for at få mere information om et krav ved at klikke på et af de viste ”kort” Hvert kort viser udviklingen, kravet, perioden og kontrolstørrelsen.

36 PULS 2.0 Renseanlæg, beregningsgrundlag for krav
Når man har klikket sig ind på et specifikt krav, vil følgende side blive vist. Her vil man kunne se hvad beregningsgrundlaget er, samt information om det specifikke vilkår og eventuelle mellemregninger.

37 Leverancer på samlet PULS projekt
Distributionsdatabase februar 2019 Badevand april 2019 Renseanlæg juni 2019 RBU september 2019 Dambrug juli 2019 PULS 2.0 går efter planen i luften d

38 Spørgsmål?


Download ppt "Danmarks Miljøportal, roadshow"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google