Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Jeg vil snakke om det to store spørgsmål i økologisk majsdyrkning.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Jeg vil snakke om det to store spørgsmål i økologisk majsdyrkning."— Præsentationens transcript:

1 Jeg vil snakke om det to store spørgsmål i økologisk majsdyrkning.
Det Jeg fortælle er ikke på alle område videnskabeligt ved dokumenteret tal. Men det jeg vil fortælle er en del opsamlet viden vide som jeg har tilegnet ved at arbejde med økologisk majs siden atraxin-sagen kom frem i 1993

2 De alle fleste økologiske majs dyrkes på 75 cm række afstand, og det ser ikke ud til at vi her i dk. Vil ændre på den af stand.

3 I de alle fleste tilfælde gødes majsen ved at det nedfældes gylle til majsen inden marken pløjes og det tilberedes et så bed.

4 Denne tildelingsmetode kan det godt stilles spørgsmålstegn ved, da majsen i den første del af vækstperioden ikke har mulighed for at for gavn af den gylle som ligger midt mellem rækkerne. Den gylle som ligge mellem rækken er reserveret til at have store muligheder for at udvaskes, og yderlig er det mulighed for at ukrudtet for fadt i gyllen og bliver derfor betydelige svære at bekæmpe. Det med udvaskning er måske noget af en påstand, da vi ikke har nogle målinger af det – i hvert fald ikke I vores rises.

5 Det kunne måske være en ide i at placerer gylle i to strenge ved majsplanten.
Vi har på Jyndevad forsøgsstation praktiseret systemet med et godt resultat, hvor vi har tildel ½ af gylle på hver side af majsplanten – Det skal her til sige at at resultatet ikke er dokumenteret gennem forsøg, men på det ekspermentjelle

6 Husk at starte og stoppe videoklip
Husk at starte og stoppe videoklip. Jyn systemet / Agrove systemet / Skimmerrup systemet. I systemet er det mulighed for at dele gødning. – første halvdel før såning før såning – anden halvdel når majsen her en højde på cm. Det udbringes her 25 tons pr ha. – Det vil være svært at udbringe større mængde. Da vi ikke gerne vil plas

7 Jyn systemer er det system jeg ved mest om, og det system som jeg ved virker

8 Yderlige har vi på Jyndevad tildelt den sidste ½ del gylle ved at slangeudlægge den, og bagefter ligge denne gylle ind til majsen med en tallerne hypper.

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18 Friktionsdrevet fingerhjuld

19


Download ppt "Jeg vil snakke om det to store spørgsmål i økologisk majsdyrkning."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google