Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Antidiabetika.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Antidiabetika."— Præsentationens transcript:

1 Antidiabetika

2 Metformin Øger insulinfølsomheden.
Øger den perifere glucoseoptagelse i cellerne. Hæmmer glucoseabsorptionen fra tarmen. Hæmmer glucosenydannelsen i leveren.  

3 SGLT-2-hæmmer: Selektive SGLT-2-inhibitorer er en stofgruppe, som selektivt og reversibelt hæmmer natrium-glucose cotransporter 2 i de proximale tubuli, idet SGLT er en forkortelse for Sodium Glucose Co Transporter. Den normalt forekommende komplette reabsorption af den i præurinen udfiltrerede glucose forhindres derved, hvilket medfører glucosuri på gram per døgn.

4 DPP4-hæmmer hæmmer dipeptidylpeptidase og dermed enzymets hydrolyse af inkretinhormoner. Insulinfrigørelsen øges, og glucagonnivauet reduceres afhængigt af glucosekoncentrationen.

5 Sulfonylurinstof Stofferne virker ved at stimulere β-cellerne i de langerhanske øer i pancreas til øget insulinsekretion.

6 Glucagon Like Peptide 1 (GLP-1)
Fremmer den glucosestimulerede insulinsekretion. Glucagonfrisætningen hæmmes. Hæmmer ventrikeltømningshastigheden. Reducerer appetit og fødeindtagelse. 

7 Insulin Molekylestruktur som det native insulin.
Human insulin: Molekylestruktur som det native insulin. Insulinanaloger: Molekylestrukturen er anderledes end det native humane insulins. Herved er det for nogle analogers vedkommende lykkedes at opnå en meget hurtigt indsættende - og ophørende - effekt, samt for andre analoger en længerevarende effekt samt muligvis også en mere forudsigelig absorption og virkning.


Download ppt "Antidiabetika."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google