Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Øget tillid – mindre misbrug

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Øget tillid – mindre misbrug"— Præsentationens transcript:

1 Øget tillid – mindre misbrug

2 Velkommen Formål: Give et indblik i DK Hostmasters indsats for at begrænse misbrug af .dk domænenavne Diskussion og debat

3 Hvem er jeg ? Jakob Bring Truelsen
Adm. direktør i DIFO og DK Hostmaster DIFO / DK Hostmaster administrerer det danske ccTLD. DIFO har det overordnede ansvar for top level domænet ”.dk”. DIFO er en not for profit forening, som består af medlemmer, der repræsenterer en bred vifte af det danske internetsamfund.

4 Fundamentet

5 Problem Vi har over de seneste år set en stigning i den internet kriminalitet der vedrører IP krænkelser. Krænkelserne forekommer ved, at der etableres webshops, der er ”fupbutikker” i den forstand, at de udgiver sig for at være butikker, der sælger produkter af etablerede brands, men hvor der ved levering typisk slet ikke sker levering, eller levering af et kopiprodukt typisk af meget dårlig kvalitet. Dette sker også ved brug af .dk domænenavne.

6 Vi har set problemer før
Vi har tidligere set udbredt misbrug af .dk domænenavn til typosquatting. DK Hostmaster tog i 2010 initiativ til en række ændringer i vilkårene for brugsretten til et domænenavn, der betød at DK Hostmaster kunne handle såfremt der blev indbragt en klage over en potentiel typosquatting situation.

7 Hvad gør DIFO – og hvad gør DIFO ikke ?
DIFO laver kontrol af identiteten af den person, forening eller virksomhed som har brugsretten til et domænenavn. Vi er forpligtet til dette i domæneloven. DIFO laver ikke på nogen måde kontrol af indhold på hjemmesider. Det er ikke foreneligt med vores rolle som infrastruktur leverandør.

8 DK Hostmaster har taget to initiativer
For at styrke identitetskontrollen har DK Hostmaster gennemført to initiativer Obligatorisk brug af NemID for danske kunder. Dette giver en mere sikker identifikation af personen/foreningen/virksomheden bag domænenavnet, og fjerne de enkleste former for misbrug af ”identiteter” Risikobaseret vurdering af udenlandske kunder. Dette giver en eksplicit vurdering af alle udenlandske kunder. Udenlandske kunder bedømmes ud fra en række risikovektorer, der samlet set giver en risiko score. Er scoren højere end et fastsat niveau, vil kunden blive bedt om at dokumentere sin identitet.

9 Risikobaseret vurdering af udenlandske registranter
Blev releaset 19. december 2017 samtidig med, at nye vilkår trådte i kraft Tredjeparts motor (VISMA) til indsamling af dokumentation (hvidvaskningsløsninger for bl.a. Nordea) Dokumentation er forskellig fra land til land. Typisk pas, kørekort, kopi af ”autoritativ” regning og selfie.

10 Risiko baseret vurdering – kort sagt
Ingen risiko Domænenavn oprettes Lav risiko Domænenavn oprettes. Bruger skal dokumentere identitet inden 30 dage for at beholde domænenavnet Risikovurdering Ansøgning om domænenavn Høj risiko Bruger skal dokumentere identitet inden 30 dage for at få domænenavnet. Domænenavnet oprettes ikke før dokumentation er sket.

11 Hvordan er det gået ? Fordeling på brugere Fordeling på forhandlere
Fordeling på land på forhandlere

12

13 Hvad kigger vi på ? Men jeg kan da sige at … Vi kigger på de karakteristika, der knytter sig til oprettelsen Det vi har lært af beslaglæggelser vi har gennemført.

14 Overblik

15 Hvad er billedet af kriminalitet i den danske zone?
For at belyse problemet har DK Hostmaster fået gennemført en analyse af .dk zonen ved brug af en web crawler. Denne analyse er gennemført af en ekstern part (EIT DK ApS), der tidligere har lavet lignende arbejde for EUIPO. EIT DK ApS er ejet af Henrik Bjørner.

16 Baggrundstal Totalt antal domæner i domænelisten på tidspunkt for den første analyse Antal aktive domæner: (82,5% aktive)

17 3.075 mistænkte fupbutikker
0,28% af alle aktive sider mistænkes for IP krænkelser. 0,23% af alle domæner mistænkes for IP krænkelser

18 4% af alle domæner er en webshop
4,16% af alle aktive sider forventes at være en webshop. 3,43% af alle domæner forventes at være en webshop.

19 7 ud af 100 webshops mistænkes for at være en fupbutik
6,73% af alle webshops på .dk domænenavne mistænkes for at være en fupbutik 1 ud af 14 webshops er en fupbutik

20 Start punktet 0,28% lyder ikke som et problem
6,73% af alle webshops på .dk domænenavne er en fupbutik. Det er et stort problem

21 Eksisterende kunder Total eksisterende kunder er blevet evalueret. 2.813 er blevet bedt om at dokumentere deres identitet 92% har enten ikke svaret eller den indsendte dokumentation er blevet afvist.

22 Resultat Faktuelt færre fupbutikker

23 Overblik

24 Resultat Faktuelt færre fupbutikker sammenlignet med november

25 Sidste kommentarer – Hvad er det virkelige problem ?
Som ccTLD kan vi levere en infrastruktur Som ccTLD kan vi fjerne domænenavne som bruges til distribution af falske produkter, når en bruger ikke vil oplyse sin identitet Som ccTLD kan vi ikke fjerne det virkelige problem, der handler om produktion af falske produkter

26 Tak for jeres tid og opmærksomhed
linkedin.com/in/jakobbringtruelsen

27


Download ppt "Øget tillid – mindre misbrug"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google