Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvem er bedst til at slå op i Biblen?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvem er bedst til at slå op i Biblen?"— Præsentationens transcript:

1 Hvem er bedst til at slå op i Biblen?
I løbet af x antal spørgsmål vil I konkurrere i opslag i Biblen, men som start kan I se denne video:

2 f.eks. er koden til ‘Lignelsen om den barmhjertige samaritaner’:
Har du heller ikke prøvet at slå op i Biblen? Bare rolig det er ganske nemt, når først man lige har knækket koden f.eks. er koden til ‘Lignelsen om den barmhjertige samaritaner’: Luk Dette er en forkortelse, som henviser til hvilken bog, koden er til. I dette tilfælde er det Lukasevangeliet. Du kan se forkortelserne for de forskellige bøger forreste eller bagerste i Biblen.

3 f.eks. er koden til ‘Lignelsen om den barmhjertige samaritaner’:
Har du heller ikke prøvet at slå op i Biblen? Bare rolig det er ganske nemt, når først man lige har knækket koden f.eks. er koden til ‘Lignelsen om den barmhjertige samaritaner’: Luk Tallet før punktummet henviser til hvilket kapitel i bogen, det er. Når du slår op i Biblen, vil det også være de større tal.

4 f.eks. er koden til ‘Lignelsen om den barmhjertige samaritaner’:
Har du heller ikke prøvet at slå op i Biblen? Bare rolig det er ganske nemt, når først man lige har knækket koden f.eks. er koden til ‘Lignelsen om den barmhjertige samaritaner’: Luk Tallet/tallene efter punktummet henviser derimod til hvilke vers i kapitlet, det er. Når du slår op i Biblen, vil det også være de mindre tal, som står inde i teksten.

5 f.eks. er koden til ‘Lignelsen om den barmhjertige samaritaner’:
Har du heller ikke prøvet at slå op i Biblen? Bare rolig det er ganske nemt, når først man lige har knækket koden f.eks. er koden til ‘Lignelsen om den barmhjertige samaritaner’: Luk Det vil sige, at denne tekst står i Lukasevangeliet, kapitel 10, vers Sådan knækker man koden!

6 Er I klar? Så begynder vi!

7 1.Hvor mange kapitler er der i Matthæusevangeliet?
Matthæusevangeliet, det første skrift i Ny Testamente. Det indledes med Jesu slægtstavle og blev i oldkirken det foretrukne evangelium, bl.a. fordi det i sig selv anonyme skrift tidligt blev tilskrevet apostlen Matthæus, altså et øjenvidne. (Mogens Müller: Matthæusevangeliet i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 3. januar 2018 fra

8 2. Hent en håndfuld af det, som folk sætter sig i Matt 14,19.
Græs Bespisningen af de fem tusind - Matt 14,19-21 19 Og han lod folkeskarerne sætte sig i græsset, tog de fem brød og de to fisk, så op mod himlen og velsignede dem, brød brødene og gav disciplene dem, og de delte dem ud til skarerne. 20 Og alle spiste og blev mætte, og de samlede de stykker sammen, som var tilovers, tolv kurve fulde. 21 Der var omkring fem tusind mænd, som havde spist, foruden kvinder og børn.

9 3. Hvor mange breve er tilskrevet Paulus?
Det helt centrale ved Paulus er, at han udbreder det kristne evangelium til ikke-jøder. Det er betydningsfuldt, fordi kristendommen i begyndelsen formentligt var en særlig udgave af jødedommen eller det, som man nogle gange kalder for en jødisk sekt. Dermed være sagt, at hverken de første kristne selv eller det omgivende samfund har betragtet kristendommen som en ny tro, men altså som en særlig fortolkning af . (Tine Lindhardt og Cecilie Vestergaard Raaberg: Bibelens personer: Paulus. Hentet 3. januar 2018 fra

10 4. Hvor mange Krønikebøger er der i GT?
Krønikebøgerne, to gammeltestamentlige skrifter, der rummer en redegørelse for Israels historie fra verdens skabelse til jødernes hjemrejse fra Babylon under den persiske kong Kyros. (Niels Peter Lemche: Krønikebøgerne i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 4. januar 2018 fra

11 5. Find et stykke tøj med samme farve som tøjet i Åb 7,9.
Et hvidt stykke tøj Bibelstykket handler om, hvordan de døde kristne, som stred troens kamp her på jorden, nu er i himmelen, hvor Gud selv har tørret deres tårer bort og forberedt dem til en evig fest. Stykket bruges ifm. allehelgensdag, og H.A. Brorson har skrevet en salme inspireret af bibelstykket.

12 6. Sig som de dyr, der nævnes i Dan 6,21.
Løver Da Daniel tilbeder Gud og ikke kongen, smider kongen Daniel for løverne, men Gud sender en engel ned til Daniel, som lukker løvernes gab. ”Daniel? Det er jo ligesom ham i løvekulen. Så skal du jo sagtens kunne klare sådan en lille fyr som Kvik”, lyder det fra Grisehandler Larsen i første afsnit af ’Matador’. DMå din gud passe på dig. Og ganske rigtigt; Daniel bliver smidt for løverne, men Gud sender en engel ned til Daniel, som lukker løvernes gab

13 7. Hvad er overskriften for Matt 5?
Bjergprædiken Bjergprædikenen er den første og længste af de fem store taler, der optræder i Matthæusevangeliet. Bjergprædiken er en af radikalisering af De Ti Bud, hvor Jesus blandet andet siger, at du skal elske din fjende og ikke bare din næste.

14 8. Gør som folket i 2 Mos 32,19. Danse Guldkalven – 2 Mos 32,19-20
 19 Da Moses kom nærmere til lejren og så tyrekalven og dem, der dansede, flammede hans vrede op, og han slyngede tavlerne til jorden ved bjergets fod og knuste dem. 20  Derpå tog han kalven, som de havde lavet, og brændte den; han knuste den til støv og spredte det ud over vandet, og det gav han israelitterne at drikke.


Download ppt "Hvem er bedst til at slå op i Biblen?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google