Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Optagelse.dk – ansøgningsrunden 2011

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Optagelse.dk – ansøgningsrunden 2011"— Præsentationens transcript:

1 Optagelse.dk – ansøgningsrunden 2011
Uddannelsesforum november 2010 BEMÆRK: Skærmbillederne i denne præsentation er foreløbige. Skærmbillederne er ikke nødvendigvis helt færdigudviklet. Hvem er vi? Hvem er I? kommunale grundskoler? private skoler, efterskoler? UU-centre? Ungdomsuddannelser? (GYM, EUD)

2 Program Nyt i skemaerne Ungepakke 2 i Optagelse.dk Tidsplan NemId
Karakterer Kontakt Den nye uddannelsesplan er det gamle ansøgningsskema og nogle af felter fra den gamle uddannelsesplan

3 Erhvervsuddannelser Ændringer i begrænsningstekster
Markering af uddannelser med pladsbegrænsning

4 Hf Eleven skal nu vælge en 1. og en 2. prioritet praktisk/musisk fag.

5 Internationale gymnasiale uddannelser

6 Unge med særlige behov og Egu
Skemaet til unge med særlige behov og Erhvervsgrunduddannelse (egu) er delt i to skemaer.

7 10. klasse Understøtter efterskoler med forhåndsaftaler.
Tilbudsfag og andre fag – bl.a. også skolens egne ’fag’

8 Andre aktiviteter Udsnit af skemaet…

9 Andre aktiviteter … sådan kan vi præsentere elevens valg og perioder.

10 Ungepakke 2: konsekvenser i Optagelse.dk
Vejleder har hovedansvaret Parathedsvurdering Værktøj: Opmærksomhedslister Jeg har sprunget over Uddannelsesparathedsvurdering og Grundlag (felter fra den gamle UP), men det vender vi tilbage til i større detalje om et øjeblik. Jeg vil fokusere på Ungepakkens betydning for arbejdsgangen i Optagelse.dk og helt se bort fra hvad Ungepakken ellers betyder for skole og vejledere.

11 Tre perioder Periode 1: før 1/3 – vejledning
Periode 2: før 1/5 – afklaring Periode 3: efter 1/5 – afhentning Groft sagt 3 perioder. Ungepakken

12 Vejleder forside Før 1/3, vejleders vej ind.
Vi bruger betegnelsen vejleder som en fælles betegnelse for vejleder på efterskole mv og for UU-medarbejder på en kommunal skole

13 Elevoversigt 19-09-2018 Som den plejer: dog statusser tilpasset.
Forretningsregler Som GE (Support/UNI-C), Skolemedarbejder og Vejleder (IM+UU) kan jeg se uddannelsesplanernes tilstand på elevoversigten således: 1. Grundlag udfyldt Der er minimum et tegn i en af felterne på grundlagssiden eller en brobygningsaktivitet og det er gemt i databasen. 2. Karakterer er udfyldt Der er minimum en karakter i en af de tre karaktersæt (banken tæller ikke) og gemt i databasen. Eller også er der markeret, at karakter ikke skal angives. 3. Valg af uddannelsesønsker er foretaget Der er minimum et ønske gemt i databasen. 4. Låst af Vejleder Sættes på elevoversigten af Vejleder, ved at vejleder signerer UP (Vejleder-signatur 1). Valg af uddannelsesønsker skal være foretaget. 5. Underskrevet af Forældremyndighedsindehaver Sættes manuelt på elevoversigten af Vejleder/GE UNI-C eller automatisk hvis forældre signerer digitalt. Kan fjernes af Vejleder/GE UNI-C hvis ikke forældre har signeret digitalt (dvs. kun hvis det er sat manuelt af Vejleder/GE UNI-C) samt UP ikke er Godkendt af vejleder (punkt 6). Skal være låst af vejleder og vejleders parathedsvurdering skal være foretaget (I tilfælde af GYM/EUD). 6. Godkendt af Vejleder Sættes manuelt på elevoversigten af Vejleder/GE UNI-C. Kan først sættes når der er underskrevet af forældremyndighedsindehaver og karakterer er registreret 7. Underskrevet og afsendt af vejleder Vejleder/GE UNI-C har signeret digitalt (Vejleder-signatur 2). 8. Klar til afhentning Eleven har ikke valgt ønsker, der kræver en parathedsvurdering eller er vurderet parat ellers. Denne markering optræder kun når UP er klar til afhentning hos modtagende institutioner.   9. Afhentet af modtagende institution Uddannelsesplanen er afhentet af modtagende institution.

14 Personlige oplysninger
6 faner, som eleven også ser Skolen har ansvaret for at elevlisterne er korrekte og at stamdata om elev og forældre er korrekte. Bemærk bjælken øverst med oplysninger om eleven. (cpr-nummer, navn osv.)

15 Karakterer Skolen har ansvaret for at karaktererne er korrekte.
I toppen af søjlerne vil et nummer indikere om de viste karakterer er eller eventuel 3. standpunktskarakter.

16 Grundlag Disse felter fra den gamle uddannelsesplan forventes at kunne overføres fra eksterne systemer. Præsenter dig selv Hvad vil du bruge uddannelsen til Brobygningsforløb Bemærkning til brobygningsforløb Felterne er simple tekstfelter uden mulighed for layout. Desuden overføres indhold til feltet ”Støtteforanstaltninger”.

17 Sådan ser hele siden ud. Vi har efter workshoppen fået svar fra Vejledningskontoret på dette område. Kun brobygningsforløb medtages idet kun krav om brobygningsforløb er forankret i bekendtgørelsen.

18 Uddannelser Liste med uddannelsesønsker i prioriteret rækkefølge.
Ved gym eller eud er der link til parathedsvurdering med markering af vurderingen: parat, ikke parat eller ikke vurderet. For hvert ønske er der felter til støtteforanstaltninger.

19 Parathedsvurdering Parathedsvurdering på GYM hhv. EUD.
Parathedsvurdering starter hos vejleder før 1/3 og fortsætter hos UU og modtagende institutioner frem til 1/5. Bemærk kommentar-funktionaliteten.

20 Parathedsvurdering med kommentarer

21 Forældres vurdering Ved en ”Parat”-vurdering er en begrundelse ikke påkrævet (svar fra Vejledningskontoret efter workshoppen).

22 Underskrifter Underskrifter, også elev. Udskrift
Liste over bilag, der eftersendes.

23 Historik Vejleder, skolemedarbejder, elev/forældre og UU kan se alle skridt, der foretages på ansøgningen her.

24 Elevoversigt Flueben hele vejen hen… Uddannelsesplanen klar til afsendelse. Omkring 10 % sendes til parathedsvurdering, resten sendes videre.

25 Fordelingsalgoritmen
Hvis ansøgers første ønske er en særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse eller ”Anden” aktivitet, så sendes ansøgningen stadig straks til ”Andet”-fanen. Dem skal UU håndtere i perioden fra 1/3 og altså også efter 1/5. Ganske som i dag. Hvis ansøger vurderes uddannelsesparat i forhold til første ønske, sendes ansøgningen som i dag straks til modtagende institution Hvis ansøger ikke vurderes uddannelsesparat i forhold til første ønske, sendes ansøgningen til den nye ’opmærksomhedsliste hos UU i ansøgers hjemkommune … eud med pladsbegrænsning … I de fleste tilfælde sendes UP direkte videre til modtagende institution.

26 Fordelingsalgoritmen, 2. del
Hvis ansøger vurderes uddannelsesparat i forhold til første ønske, men uddannelsen er en erhvervsuddannelse med begrænset antal pladser, kigges efter højeste ønske uden adgangsbegrænsning Hvis ansøger vurderes uddannelsesparat i forhold dette ønske, sendes ansøgningen videre til modtagende institution på første ønske. Der vil være noget at falde tilbage på. Hvis ikke ansøger vurderes uddannelsesparat i forhold dette ønske, sendes ansøgningen både til den nye ’opmærksomhedsliste hos UU i ansøgers hjemkommune og til (opmærksomhedslisten(?) på) modtagende institution på første ønske . Hvis alle ønsker er med begrænsede antal pladser, sendes ansøgningen videre til modtagende institution på første ønske. UP sendes til UU-centeret i elevens HJEMKOMMUNE!

27 UU-Center modtager rollens forside
UU-center medarbejder med modtager-rollen får adgang til Opmærksomhedslisten. Denne liste er tom før 1/3 (ca. ) og skal være tom igen inden 1/5. UNI-C overvejer om også medarbejdere med vejleder-rollen bør have adgang til opmærksomhedslisten.

28 Opmærksomhedslisten (UU medarbejder)
Fire status-tilstande: - Afventer 1. behandling: UU-medarbejders parathedsvurdering - Afventer valg af UPV afholder(e) - Afventer UPV afholdelse(r) - Afventer godkendelse Hvad viser firkanterne? Rød: ikke parat Grøn: parat Gul: parat, men begrænset antal pladser på uddannelsen

29 Parathedsvurdering (UU medarbejder: Første behandling)
Eventuel valg af vurderende institution. (animeret visning af ). Langt fra Frederikshavn til Ringsted, hvis man vil være urmager… Efter workshoppene undersøger UNI-C efter aftale med Vejledningskontoret om det vil være muligt at hvis UU-vejlder har foretaget første vurdering, så skal UU-centertet ikke nødvendigvis foretage ny vurdering, men blot beslutte om uddannelsesplanen skal sendes til default institution. Vi vil om muligt få denne ændring med i år.

30 UU opmærksomhedsliste
Der kan filtreres og sorteres på status-søjlen (og de øvrige søjler i øvrigt).

31 Opmærksomhedsliste hos institutionen
Medarbejder på modtagende institution (modtager-rollen). Bemærk pladsbegrænsning (så fx frisøruddannelser kan følge lidt med) hvor elever med frisør som 1. prioritet, men med en ikke-parat gymnasial 2-5. prioritet står…

32 Parathedsvurdering (UPV afholder: Behandles af UPV afholder(e))

33 UU opmærksomhedsliste
Afventer godkendelse, så UU har mulighed for at se resultatet (også en parat vurdering)

34 Parathedsvurdering (UU medarbejder: Afventer godkendelse)
Kan se hvad vurderende institution har skrevet i forbindelse med parat-vurderingen.

35 Parathedsvurdering (UU medarbejder: Underskriv og send til afhentning)
Efter denne underskrift, sendes UP’en over til modtagende institutions liste over ansøgninger.

36 Parathedsvurdering (UPV afholder vurderer elev/ansøger ikke parat)
Hvis vurderende institution vurderer ikke parat, sker følgende…

37 Elevens oprindelige valg
Elevens oprindelige uddannelsesønsker. Ikke parat på 1 og 2. ønske, så de skal ’væk’. Det anbefales blot at ændre på prioriteringerne. Hvis fx alle gymnasiale ønsker slettes, har man ikke længere adgang til at se den gymnasiale parathedsvurdering.

38 Parathedsvurdering (UU-Center medarbejder kommenterer på dette)

39 Parathedsvurdering (Omprioriterer uddannelsesønsker)
Omvalg i dialog med ansøger/forældre … ikke nødvendigvis i Optagelse.dk. Vigtigt at UU sikrer sig underskrifter i papirform fra forældre/elever på disse ændringer. I mange tilfælde består omvalget i at ændrer prioriteringen, så der øverst står et realistisk valg. For at undgå at skulle starte helt forfra på dette tidspunkt, er det vigtigt at vejleder sikrer at der er et realistisk ønske at falde tilbage på.

40 Tidsplan Udbudsredigering, elevlister med grundlag: uge 43
Valg af ønsker, kommentering mv: ultimo januar 2011 Fra 9. og 10. klasse til ungdomsuddannelse – hvordan? Side 14-15

41 1.0. NemID DanID udmeldinger
Muligt at udstede MOCES1- signaturer (gamle medarbejdersig-naturer) frem til september 2011, men ikke for nye institutioner/ kommuner efter 9.marts 2011, som får den nye LRA udstedelsesfunktion (nyt begreb: NemID superadministrator). Institutioner/kommuner kan valgfrit gå over til MOCES2 medarbejder-signatur efter 9.marts Folkeskoler, kommuner, fri- og efterskoler mv. kan på et vilkårligt tidspunkt herefter vælge at overgå til MOCES2.

42 1.1. NemID medarbejdersignatur
Optagelse.dk anbefalinger til uddannelsesinstitutionerne Medarbejderne skal tjekke medarbejdersignaturens udløbsdato og forny dem, hvis de udløber inden 1. august 2011. Link på Optagelse.dk, som viser brugerne, hvordan man tjekker sin medarbejdersignatur. Optagelse.dk vil sandsynligvis ikke kunne understøtte MOCES2- softwareløsningen, men vil heller ikke understøtte medarbejder-signatur på nøglekort.

43 2.0. Håndtering af karakterer 2010/2011
Skoler, som bruger centrale elevadministrative systemer fx KMD-elev og Tabulex. 9. Klasses afgangsprøvekarakterer I starten af januar 2011 vil skolerne få stillet karakterer fra 9.klasses afgangsprøve til rådighed for 10. klasses elever. Standpunktskarakterer Skolerne skal inden tirsdag 1.februar 2011 indberette 9.klasses og 10. klasses standpunktskarakterer. Hvis skolen indberetter 2. standpunktskarakter vil det være den, som bliver præsenteret i optagelse ellers vil det være 1. standpunktskarakter. Skolerne vil senest fredag 11. februar 2011 få stillet standpunkts-karakterne til rådighed i Optagelse.dk.

44 2.1. Decentrale elevadministrative systemer fx EDB- Brugsen, Dansk skoledata mv.
9. klasses afgangsprøver og standpunktskarakterer. Skolerne kan selv bestemme, hvornår de vil indlæse 9.klasses afgangsprøvekarakter og standpunktskarakterer fra deres administrative system til Optagelse.dk, men skal blot være opmærksomme på deadlines. Til næste år vil det være muligt at bruge webservice til håndtering af karakterer i Optagelse.dk og dermed fleksibelt bestemme, hvornår skolen vil sammenknytte elevoplysninger og karakterer.

45 Kontakt Steen Navntoft: sna@uni-c.dk Tobias Thisted: tot@uni-c.dk
Jan Toksvig: UNI-C Support: Telefon:


Download ppt "Optagelse.dk – ansøgningsrunden 2011"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google