Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Forhold for cyklister i Kalundborg 2

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Forhold for cyklister i Kalundborg 2"— Præsentationens transcript:

1 Forhold for cyklister i Kalundborg 2
Ole Stahl Nielsen, Maj 2013 Cyklistforbundet, Kalundborg

2 Cykelpendling Cykelpendling – er cykling til og fra daglige gøremål som skole, arbejde, uddannelse mm. Hvad er omfanget? Hvad er potentialet? Hvor er begrænsningerne? ?

3 Cykelpendling fra Kystvejen og Lundevej
Eksempel på cykelpendling: Helle bor i området ved Ellingelund og cykler sammen med sin datter når datteren skal i skole på Herredsåsen. Umiddelbart naturligt for dem at køre ind ad Lundevej, forbi Handelsskolen og Gymnasiet og op ad Klosterparkvej.

4 Helle: ”Det er livsfarligt”
Helle: ”Det er livsfarligt at cykle forbi Gymnasiet om morgenen” Helle har valgt at cykle en omvej med sin datter til Skolen på Herredsåsen, pga. trafikforholdene ved Gymnasiet.

5 Cykelpendling fra Højbyen til Novo
Eksempel på cykelpendling: Morten bor ved Torvet og cykler hele året til arbejde på Novo. Umiddelbart naturligt at cykle ned til Vestre Havnevej og via Østre Havnevej til Novo.

6 Morten: ”Det er bøvlet”
Morten: ”Det er bøvlet at krydse rundkørslen ved Østre Havnevej - Sydhavnsvej. Alternativt kunne jeg vælge Elmegade, men der ligger opfejet sne på cykelbanen i vinterhalvåret og der kører ofte biler på cykelbanen”. Morten har valgt at cykle en omvej til arbejde, hvor han samtidig slipper for at køre ude i mellem bilerne. Den er besværlig men han føler sig tryg.

7 Begrænsninger Forældre er utrygge ved at lade børn cykle, og utrygge ved selv at cykle. Familien tager i stedet bilen, hvis de har mulighed for det. Det er en begrænsning at der ikke er asfalt- erede cykelstier på nogle af de vigtige cykelpendler ruter gennem Kalundborg By. Kortet viser asfalterede cykelstier i dag.

8 Omfang Jeg har foretaget enkelte ”Spot tællinger” i myldretiden omkring kl. 8. A Røsnæsvej, cykelsti på 10 min, - B Bredgade, cykelbane 10 på 5 min, 19% C Esbern Snaresvej på 10 min, 5% D Slagelsevej, cykelsti på 10 min, 43% Tallet i % angiver cykler i fht. antal biler. Relativt mange cyklister, hvor der er cykelstier.

9 Potentiale Et ikke udnyttet potentiale i cykelpendling i Kalundborg.
Vil vi satse på cykelpendling i Kalundborg og bruge ressourcer på at forbedre forholdene for cykelpendlere? Der er behov for mere end ”rekreative trafikstier”. Der er behov for brugbare pendlerruter. Nødvendigt at afdække cykeltrafikken med en analyse.

10 Min analyse af cykelpendling
Skoledistrikter i og omkring Kalundborg By opdelt i ”pendlerområder” Pendlerruter – nemmest vej til skole, arbejdsplads mv. Flad, bakket, kryds. Cykelpendlere i aldersgrupper. Procentdel med lokalt ”pendlermål” og ”cykelvilje”. Antal personer pba. ”Befolkningsprognose 2012 – 2028, Kalundborg Kommune.”

11 X’et Klosterparkvej - Esbern Snaresvej
Min analyse indikerer at ca. 400 cyklister burde pendle igennem krydset Klosterparkvej – Esbern Snaresvej. Fordelt over to timer vil det svarer til 3-4 i minuttet. Jeg har talt 1 – 2 i minuttet når jeg holder for rødt, lidt i otte.

12 Mere cykling giver adgang til daglig motion og velvære
giver mulighed for nærhed til naturen er et billigt transportmiddel der er let at parkere Bedre mulighed for at cykle i hverdagen kan i kommunalt perspektiv bl.a. bidrage til at reducere trængslen i myldretiden, pga. færre biler øge borgernes sundhed, pga. fysisk aktivitet fastholde nye og nuværende borgere i byen


Download ppt "Forhold for cyklister i Kalundborg 2"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google