Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

ForeløbiG hELHEDSPLAN

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "ForeløbiG hELHEDSPLAN"— Præsentationens transcript:

1 ForeløbiG hELHEDSPLAN
Kristianslund afd Alternative title slide ForeløbiG hELHEDSPLAN Præsentation af Mari og mig. Jeg vil de næste 20 min præsentere hovedpunkterne I den foreløbige helhedsplan, som er udarbejdet af Rambøll. Efterfølgende vil der være tid til spørgsmål, som enten Mari eller jeg vil forsøge at besvare.

2 Kristianslund - Historik
I 2009 blev afdelingen besøgt af Landsbyggefonden (LBF). Man havde igennem en længere periode bl.a. konstateret skimmelsvamp i boligerne. Efter besigtigelsen orienterede Landsbyggefonden Boligselskabet Sjælland om, at for at kunne behandle den allerede fremsendte ansøgning skulle hele ejendommen være 20 år gammel. Desuden skulle der udføres undersøgelser, som kunne suppleres med allerede udførte undersøgelser. Dette resulterede i, at Boligselskabet Sjælland i samarbejde med afdelingsbestyrelsen i maj 2015 tog kontakt til ingeniørfirmaet Rambøll A/S, for at få udarbejdet en samlet foreløbig helhedsplan for afdelingen. Rambøll har udført besigtigelse af 23 boliger i august 2015 og udarbejdet tilstandsvurderinger for klimaskærm, indeklima, installationer, badeværelser, miljø og renovation samt udarbejdet en samlet foreløbig helhedsplan. Full slide image with white fact box Forreløbig,da der vil blive udført supplerende undersøgelser.

3 Kristianslund – Historik
Tidligere renoveringer og undersøgelser: 1996: Undersøgelse af kuldebroer i ydervægge 1999 og 2008: Registrering af sorte striber 1999: Indv. efterisolering i 30 boliger 2008: Notater omhandlende sorte striber 2008 – 2015: Diverse undersøgelser ifm. Skimmelproblemer, prøvebolig med udv. efterisolering og varmegenvinding 2015: besigtigelse og diverse undersøgelser via Rambøll A/S 2015: Fremsendelse af opdateret ansøgning til Landsbyggefonden Content slide, two columns with image Allerede 1-2 år efter opførelsen af Kristianslund, blev der lavet de første undersøgelser omk. problemerne med kuldebroer!! Indv. Efterisaolering har medført flere skimmelproblemer (bag skabe + på “gamle” vægoverflade). Div. Skimmelundersøgelser -> der er brugt mange penge på skimmelproblemer!

4 Hvorfor en foreløbig HELHEDSPLAN ? Landsbyggefonden, hvem er det ?
Landsbyggefonden er en selvejende institution, der er stiftet af almene boligorganisationer og oprettet ved lov. Dens hovedformål er, at yde renoveringsstøttede lån og andre mulige finansieringsmuligheder for boligafdelinger, som er godkendt via ansøgning til at få udført en foreløbig fysisk helhedsplan (version 1) og dermed renoveringsarbejder som afdelingen ikke alene, via normale lån, kan løfte. Der er tale om støttede lån til boligafdelingen, lån som er billigere en almindelige driftslån. En fysisk helhedsplan vil udover støttede lån også bestå af ustøttede lån som finansieres via boligorganisationens egne midler, f.eks. via egen trækningsret, boligselskabets dispositionsfond, driftslån og afdelingens egne henlæggelser. Full slide image with white fact box Forreløbig,da der vil blive udført supplerende undersøgelser.

5 Hvorfor en foreløbig HELHEDSPLAN ? Landsbyggefonden, ansøgning.
Forud for en mulig renoveringsstøtte til en endelig helhedsplan, fremsender boligselskabet på vegne af afdelingen, en fyldestgørende ansøgning til Landsbyggefonden også kaldt en foreløbig fysisk helhedsplan. Ansøgningen indeholder relevante oplysninger om afdelingen, såsom en byggeteknisk tilstandsrapport, økonomi for de forventede arbejder, mulige huslejeberegninger, tidsplaner, regnskaber for afdelingen samt en skriftlig begrundelse for ansøgningen. Det er boligselskabet, som har ansvaret for at yde fremdrift på sagen, altså at hjælpe afdelingen med at få udført alt materialet, fremsende ansøgningen til Landsbyggefonden og holde opgaven i drift. Forreløbig,da der vil blive udført supplerende undersøgelser.

6 KRISTIANSLUND - BESIGTIGELSEN 2015
Følgende konstruktioner/områder er gennemgået af Rambøll A/S i 2015: Klimaskærm/ydervægge Tag Gulve Badeværelser Renovation og legepladser Besigtigelserne er udført via visuelle gennemgange, tekniske vurderinger samt vurderet ud fra tidligere udførte undersøgelser af andre firmaer. Content slide, with one image Klimaskærm omfatter de på figuren viste dele. Vinduer/døre – energitiltag. Termisk sværtning I 40 % af registrerede boliger. Rambøll har ikke registreret skimmel- og fugtproblemer, hvilket kan skyldes årstiden, hvorpå gennemgangen er foretaget. Disse problematikker er belyst baseret på tidligere undersøgelser samt driftsoplysninger.

7 Opsamling – anbefalede tiltag
Ydervægge Mekanisk ventilation Evt. udv. efterisolering Tage (tæt-lav) Udskiftning af dampspærre Evt. renovering af tagkonstruktion Gulve Ventilation af rørkanaler, eller Fjernelse af rørkanaler Badeværelser Total renovering Renovation og legepladser Molok containere Legeplads Træningsfaciliteter Supplerende undersøgelser (2016) Termografering Evt. opluk i badeværelse Det er altså ikke nødvendigvis alle tiltag, som I vil få midler til, men det er dette, som danner grundlag for den foreløbige helhedsplan.

8 Renovation og legepladser
Ønske om flere legepladser i afdelingen for at styrke det sociale miljø Ønske om at fjerne renovationen fra gårdrummene Der anbefales etableret 1 stk. træningspavillion samt etablering af legeplads Der anbefales etablering af 14 stk. Molok containere Nuværende renovationsløsning I gårdrummene slider på belægning -> årligt omkostningsfuldt!

9 Kristianslund – DET videre forløb
Der er fremsendt en foreløbig helhedsplan til Landsbyggefonden (2015) Materialet bliver bearbejdet i Landsbyggefonden ( ) Landsbyggefonden vurderer støttetildeling og fremsender en revideret vurdering af sagens arbejder og økonomi (2016) Boligselskabet og afdelingen arbejder på at tilpasse helhedsplanen, løbende dialog (2016) Den reviderede helhedsplan fremsendes til Landsbyggefonden (2016) Landsbyggefonden udarbejder finansieringsskitse, hvoraf huslejekonsekvensen bl.a. fremgår (2016) Endeligt indhold af helhedsplanen samt huslejekonsekvens kan præsenteres for beboerne ( ) Beboerafstemning om gennemførsel af helhedsplanen med støtte ( ) Godkendelse fra Landsbyggefonden og kommunen, endeligt tilsagn om støtte (2017) Det er altså ikke nødvendigvis alle tiltag, som I vil få midler til, men det er dette, som danner grundlag for den foreløbige helhedsplan.

10 Tid til spørgsmål?? End slide Endslide


Download ppt "ForeløbiG hELHEDSPLAN"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google