Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Brugen af retorik i politik. Politik og retorik – og hvorfor det er så vigtigt! Vigtigt for ”de politiske forbrugere” at forstå hvornår og hvorfor politikerne.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Brugen af retorik i politik. Politik og retorik – og hvorfor det er så vigtigt! Vigtigt for ”de politiske forbrugere” at forstå hvornår og hvorfor politikerne."— Præsentationens transcript:

1 Brugen af retorik i politik

2 Politik og retorik – og hvorfor det er så vigtigt! Vigtigt for ”de politiske forbrugere” at forstå hvornår og hvorfor politikerne benytter sig af retorik Vigtigt for politikerne at kunne få deres budskab ud på en klar og tydelig måde Nogle gange også vigtigt for politikerne ikke at få et klart budskab ud!

3 Retorik og budskaber Statsminister Helle Thorning Schmidt i to meget forskellige situationer Link til Talen Link til Pressemøde Og Lars Løkke Rasmussen Link til Standpunkt/holdning

4 Udenomssnak Anette Vilhelmsen, deadline DR2, d.3/4 2013, 4.48 Foto af Anette Vilhelmsen

5 Personangreb

6 Ordenes magt – diskurs Virkeligheden konstrueres af sproget og af den måde problemer itale- sættes på! Diskurs handler om magt. At definere diskurser er at bestemme, hvordan man taler om et emne.

7 Retorik på skrift Kampagner fra lærerkonflikten Den ene parts vinkel

8 Retorik på skrift Kampagner fra lærerkonflikten Den anden parts vinkel

9 Diskursiv kamp/afledning Anders Bondo vs. Michael Ziegler Foto af de to


Download ppt "Brugen af retorik i politik. Politik og retorik – og hvorfor det er så vigtigt! Vigtigt for ”de politiske forbrugere” at forstå hvornår og hvorfor politikerne."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google