Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

IværksætterSelskab – IVS En kort guide til den kommende selskabsform - IVS Få 3 tilbud på stiftelsen her:

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "IværksætterSelskab – IVS En kort guide til den kommende selskabsform - IVS Få 3 tilbud på stiftelsen her:"— Præsentationens transcript:

1 IværksætterSelskab – IVS En kort guide til den kommende selskabsform - IVS Få 3 tilbud på stiftelsen her:

2 Indhold Lovgivningen Introduktion til IVS Samme krav som Aps Betingelser ved selskabsformen Nye iværksættere Den negative vinkel Hvem, hvad, hvor? Få 3 tilbud på stiftelsen her:

3 Lovgivningen I folketinget blev der vedtaget et forslag om en ny selskabsform. Selskabsformen hedder IVS – ”Iværksætterselskab” Forslaget blev vedtaget D. 16. maj 2013 Afhængig af Erhvervsstyrrelsens IT-systemer, forventes det at være muligt at stifte et IVS i slutningen af 2013. Få 3 tilbud på stiftelsen her:

4 Introduktion til IVS Et iværksætterselskab er i princippet ikke en ny selskabsform, da det i virkeligheden er et anpartselskab med et andet kapitalkrav. Det kan stiftes IVS med indskud på helt ned til 1 kr. - Men ikke nødvendigvis bregrænset til det - 1 krone, 2 kroner eller 10.000 er op til stifterne at bestemme Som navnet siger er et IVS rettet mod iværksættere, som en mere lempelig form for opstart af virksomhed. Få 3 tilbud på stiftelsen her:

5 Samme krav som Aps Det er de samme procedurer som et Aps: -Man skal lave et stiftesesdokument -Man skal som ejer skrive under på stiftelsen -Have et kapitalindskud (Helt ned til 1 kr.) -Kapitalindskuddet skal være kontanter Hvis man har en personlig virksomhed i dag, kan man ikke virksomhedsomdanne sin personlige virksomhed ind i et iværksætterselskab. Man skal have kontanter til stiftelsen. Der stilles stadig krav til iværksætterselskabets kapitalberedskab, ledelsens ansvar og åbenhed omkring selskabets forhold. Få 3 tilbud på stiftelsen her:

6 Forskel på IVS og Aps ApsIVS Kapitalkrav50.000 kr. (nye regler)1 kr. Mulig udbytte  X Personlig hæftelseXX Selskabsskat25% RevisionspligtKan ofte fravælges Mulighed for flere ejere  Få 3 tilbud på stiftelsen her:

7 Betingelser ved selskabsformen Man er som ejer at et IVS forpligtet til at henlægge en del af sit overskud hvert år i en opsparing inde i selskabet. Man er forpligtet (men ikke begrænset til) at spare 25% af overskuddet hvert år. Grundlag for denne forpligtelse er, at man gerne vil have IVS ejere til at spare op til de har en opsparing svarende til det kapitalkrav på 50.000kr. – som et almindeligt Aps. Få 3 tilbud på stiftelsen her:

8 Betingelser ved selskabsformen (fortsat) Hvis man som virksomhed ikke genererer noget overskud det første eller andet år, så er der ikke noget at spare op og så fortsætter man som IVS. Et eksempel er: Hvis man har et overskud på 80.000,- kr., så er man forpligtet til at spare 20.000,- kr. op. Når det er sagt, kan man sagtens spare 40.000,- eller 50.000,- kr. op, hvis det er det man ønsker. Få 3 tilbud på stiftelsen her:

9 Betingelser ved selskabsformen (fortsat) Så snart man har en opsparing på 50.000,- kr. Kan man (uden at være forpligtet til det) lave sit IVS om til et almindeligt Aps. I denne opsparingsfase er man på en slags ”prøve” til at blive et anpartselskab. Det er i denne opsparingsperiode ikke tilladt at udlodde udbytte, mens man sparer op til de 50.000,- kr. Regeringen har giver incitament til IVS ejerne til at få sparet 50.000,- op i virksomheden. Ellers er der ikke noget udbytte. Få 3 tilbud på stiftelsen her:

10 Nye iværksættere Denne selskabsform er oprettet fra regeringens side for, at sætte skub i danske iværksættere. Det er ment til at sætte gang i erhvervslivet og på lang sigt forbundet med ønske om, at der oprettes flere arbejdspladser i Danmark. De mere lempelige regler om kapitalkrav til den nye selskabsform, er for at gøre det nemmere at starte et selskab. Kapitalstørrelsens krav er lavet til iværksættere der ikke vil risikere hus og bil, på sin ide. Få 3 tilbud på stiftelsen her:

11 Den negative vinkel Når vi her har kigge på de positive sider ved et IVS, skal det nævnes at der er flere virksomhedsejere i dag, som frygter for IVS’ens inflydelse på det danske erhvervsliv idag. Det frygtes at markedet vil blive oversvømmet med denne type virksomheder, som har et lavt kapitalindskud. Da et IVS fungerer som et almindeligt Aps, er der ingen personlig hæftelse ved virksomheden, men kun den hæftelse som der er indskudt i kapitalen. Få 3 tilbud på stiftelsen her:

12 Den negative vinkel Den type virksomhed uden personlig hæftelse, kan måske foretage nogle højrisiko forretninger. Hvis der inden længe kommer mange af den type højrisiko forretninger, som går galt og udelukkende på den anden part, kan der komme et dårlig rygte over IVS’et. De kan måske blive sortlistet i det Danske erhvervsliv. Desuden er sprøgsmålet om, hvilke type iværksættere der vil komme ud af forslaget. Forskellige meninger deler erhvervslivet, og før det er muligt at oprette et IVS og måle på konsekvenser af dette, er det ikke til at forudsige udkommet af lovforslaget. Få 3 tilbud på stiftelsen her:

13 Hvem, hvad, hvor? Når det bliver muligt at stifte et IVS i slutningen af 2013, så er det vigtigt at få oprettet selskabet på den rigtige måde. Der kan til stiftelsen af et IVS med fordel bruges en advokat. Den nemmeste måde at finde den rigtige advokat til den rigtige pris er gennem Agera.dk Hos Agera beskriver du blot din opgave og modtager derefter op til 3 gode tilbud på opgaven. – Helt gratis og uforpligtende! Følg linket http://www.agera.dk og få dine tilbud!http://www.agera.dk Få 3 tilbud på stiftelsen her:

14 Afslutning Vi har i denne præsentation forsøgt at give et overblik over den kommende selskabsform – IværksætterSelskabet Hvis du har spørgsmål eller andre henvendelser, kan det gøres ved at følge linket i bunden af denne side. Tak for din opmærksomhed! Http://www.agera.dk/kontakt/ D enne guide er ikke et alternativ til advokatrådgivning og vi tager forbehold for fejlinformartion Få 3 tilbud på stiftelsen her:


Download ppt "IværksætterSelskab – IVS En kort guide til den kommende selskabsform - IVS Få 3 tilbud på stiftelsen her:"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google