Gruppe: Arne, Jonas, Marc og Mikkel

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Radioaktivitet 1 Isotoper og henfald.
Advertisements

Det sure, det salte, det basiske
Det Internationale Fysikår
Bohr, Einstein og Picasso
Arbejdsløs.
Lysets Natur Lys og Farver.
Opvarmning i Mikrobølgeovn:
Fremtidens energi Sol, vind og brint Bæredygtig energiproduktion.
Bølger – Lys Redegør for bølgeudbredelsens centrale begreber herunder interferens. Redegør for gitterligningen og for det tilhørende forsøg. Redegør for.
Termisk energi Anders og Patricia.
381 Daniell-elementet Elektrokemisk celle
Separation af de variable
– en historie om lysets berømtheder fra Euklid til Einstein
Den urolige chef kigger på uret,
Lys bølger eller partikler?
Molekylær elektronik – elektronik i nanostørrelse
Lavet af: Daniel, Simon, Naja og Mikkel
Funktioners parametre Beviser
Metaller I metaller kan nogle elektroner bevæge sig frit – i modsætning til saltene, hvor elektronerne er bundet til positive ioner! Disse elektroner udgør.
Plasmafysiske målemetoder
Klima problematikken Vi har om CO2 udslip fra boligen. Til dette problem skal vi finde reelle løsninger: Solceller Solfanger Løsninger som disse er vedvarende.
Findes det onde? Billederne er taget af Marcel Cohen.
Algoritme for anden grads ligninger
Hvordan virker en solcelle?
Chefen ser fortvivlet på sit ur, og opdager at hans underordnede ikke er kommet til tiden, til at holde et meget vigtigt foredrag. På en konference, som.
Når felter forandres 2 Fysik – kemi i 9..
Lektion 4 Atomfysik Laseren Vævs optiske egenskaber Interferometer.
X LukKlik på et niveau! Velkommen Vælg sværhedsgrad: 1.Jeg kender intet til PowerPointJeg kender intet til PowerPoint 2.Jeg kender lidt til PowerPoint.
Hvordan kan det forklares?
Einstein 1905 og Moderne Faststoffysik Niels Egede Christensen, Fysik & Astronomi Aarhus Universitet; DK-8000 Aarhus C. Odense, April 2005 Det er ganske.
Samfund og teknologi (B-niveau)
Funktion og fremstilling
TEC Frederiksberg Lyd og Lys
Adskillelse af stoffer
TEC Frederiksberg Lyd og Lys
Stof-partikler : spin 1/2
Indhold Atomer Nuklider Isotoper Ioner Molekyler Bindinger.
Isotoper og radioaktivitet
Chefen ser fortvivlet på sit ur og opdager at hans underordnede ikke er kommet til tiden for at holde et meget vigtigt seminar på en konference som netop.
BRINT Af Alexander og Wootae.
Opsummering af begreber
TRANSISTOR Af Line, Christina og Trine
Lektion 5 Røntgen stråling
Ca – Galilei introducerer den eksperimentielle metode i fysikken Ca. 400 f.Kr. – Demokrit: alle stoffer opbygget af de udelelige partikler, atomer.
Disposition Kort introduktion til Phag  29 Forsøgsopstilling Resultater Perspektiver.
Sortlegeme stråling Niels, Thomas og Peter. Generelt om sortlegeme stråling Er udstråling fra et perfekt sortlegeme, der er i termisk ligevægt Ved højere.
Transistorer.
Et undervisningsforløb
Undervisningskompendie i Lyd
Radioaktivitet – Svækkelse af stråling
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
GANSKE KORT OM KOSMOLOGIENS UDVIKLING FØR 1920: HELE UNIVERSET FORMODES AT VÆRE NOGENLUNDE AF SAMME STØRRELSE SOM MÆLKEVEJEN OMKRING 30,000 LYSÅR.
Hvad er redoxreaktioner
Elektroteknik Ohms lov. Atomer Atomets opbygning.
Lysets historie og det hvide lys’ farvespektrum. Hvad er lys? Lys er bølger – ligesom lyd- og vandbølger med de samme bølgeegenskaber Lys er partikler.
Elementarpartikler Protoner, positiv ladning (+), masse 1,007 u (1,67 x g). Protoner, positiv ladning (+), masse 1,007 u (1,67 x g). Neutroner.
Metaller. Metallers egenskaber: gode ledere af varme og elektricitet. Skinnende overflade Let positive ioner. Formbare. Kan sammenkobles = svejsning.
Klima.
ELEKTRICITET 1 KOSMOS A side KOSMOS B side
Volt, ampere.. hva for noget??
Brombær solcellen.
Forsøg til Håndværk og Design
Lasersvejsning Grundlæggende teori.
Radar.
Hvorfor kalder vi det ioniserende stråling?
Præsentationens transcript:

Gruppe: Arne, Jonas, Marc og Mikkel Fotoelektrisk Effekt Gruppe: Arne, Jonas, Marc og Mikkel

Historisk Baggrund Begrebet fotoelektrisk effekt blev opdaget i slutning af 1800-tallet. Den vakte en stor undren, Einstein i 1905 forklarede lys, som kvaker – fotoner. Han modtog nobelprisen i 1921 for beskrivelsen af den fotoelektriske effekt.

Fotoelektrisk Effekt Fotoelektrisk effekt: Belyser et metal, med et lys, der har en bestem kort bølgelængde. Elektroner i metallet, vil begynde at slippe overfladen med det samme. Fotonerne vekslevirker med en elektron, og hvis denne foton giver nok energi til elektronen, kan den ”rive sig løs” fra metallets tiltræknings effekt. Ligning for elektronens energi: Hvor f er frekvensen af det lys, der rammer overfalden, h Plancks konstant og Er den energi elektronen bruger på at rive sig løs.

Forsøget En applet der demonstrerer princippet i vores forsøg. Prøv Elektrometret oplades til et vist spændings niveau. Herefter belyses det med lys, der har en tilpas kort bølgelænge, vil fotonerne vekselvirke med elektronerne, og de vil rive sig løs. Dette vil medføre et spændingsfald, da elektrisk spænding er et udtryk for energi pr. ladning og en elektron har en negativ ladning. Vigtigt information: Metallet skal være oxid frit.

Hvad bruges Den fotoelektrisk effekt til? Laserprinter Fotokopimaskiner Solceller